campaign-notification campaign-notification

3 Caracteristici esențiale ale excavatorului ideal

Publicat de 02/02/2021

excavator, excavatoare, cum aleg un excavator, excavatoare noi, excavatoare second-hand, caracteristici excavatoare

Ai nevoie de un excavator fiabil și nu știi cum să-ți alegi utilajul potrivit? Utilben îți prezintă 3 caracteristici importante ale excavatorului ideal.

Caracteristici esențiale ale excavatorului ideal

Un excavator este un echipament compact și versatil, care nu poate lipsi de pe niciun șantier serios de construcții. Într-un articol precedent, am vorbit despre caracteristicile definitorii în alegerea excavatorului cel mai potrivit nevoilor tale. De la greutatea de operare și dimensiunea brațului, până la confortul în operare.

Acum, este momentul să inventariem încă 3 aspecte care nu trebuie trecute cu vederea atunci când ești pe cale de a achiziționa un excavator.

 excavator second hand

1.      Atașamentele potrivite îți conferă versatilitate.

Unui excavator compact nu-i poate lipsi cupla rapidă. Majoritatea producătorilor de utilaje oferă propriul sistem de montare a atașamentelor. De la cupă de excavare, de taluzare, placă de compactare, picon sau pulverizator, producătorii internaționali de excavatoare au găsit soluțiile optime pentru atașarea lor.

Un sistem de prindere prietenos îi încurajează, practic, pe operatori să folosească atașamentele cele mai potrivite pentru un anumit tip de sarcină. De prea multe ori, vedem o cupă de excavare folosită la demolarea unei clădiri sau orice alt atașament folosit pentru munca nepotrivită. Unele cuple rapide hidraulice îi permit operatorului să schimbe un atașament din confortul propriei cabine. Cel mai adesea, această opțiune este folosită pentru schimbarea cupelor.

Crearea unui inventar consistent de atașamente diverse te va ajuta să îți extinzi aria de lucrări pe care le poți face cu excavatorul tău. Astfel, nu doar că vei deveni mai productiv, ci și mai profitabil. De foarte multe ori, atașamentul potrivit va înlocui nevoia de a achiziționa un utilaj. Gândește-te câți bani vei economisi în acest caz. Tocmai de aceea, te sfătuim să studiezi cu atenție multitudinea de atașamente și accesorii compatibile cu excavatorul tău. Vei fi surprins de cât de multe lucruri noi poți face. De la atașamente municipale, la forestiere.

În gama de atașamente de la UtilMAX vei găsi tot ceea ce ai nevoie pentru ca utilajul tău să poată da randament maxim.

 excavatoare second hand

2.      Acordă atenție sporită măsurilor de protecție în muncă.

Utilajele sunt niște echipamente deosebit de periculoase și nu trebuie tratate cu detașare. Gândește-te la un excavator ca la un armăsar. L-ai strunit, dar asta nu înseamnă că nu poate deveni brusc periculos. Producătorii de utilaje s-au gândit la riscurile pe care le presupune operarea unui utilaj, așa că au instalat diferite sisteme de protecție. Un exemplu în acest sens este sistemul de blocare a comenzilor, care împiedică activarea involuntară a sistemului hidraulic.

Majoritatea producătorilor de utilaje includ în manualul tehnic și informații privind greutatea maximă pe care o poate ridica un excavator și avertismente clare privind pericolele de răsturnare a utilajului. De regulă, cabina unui echipament de construcții îți asigură protecție în caz de răsturnare sau în cazul unor obiecte care pot lovi utilajul din exterior. Un echipament care este dotat cu o astfel de cabină este marcat cu acronimul TOPS, ROPS și/sau FOPS.

Totodată, atunci când vrei să cumperi un excavator, asigură-te că accesul în cabină se face cu ușurință și că nu întâmpini dificultăți când vine vorba de confortul pe care îl simți când te afli pe fotoliul de operator. Trebuie să existe o chimie între felul tău de a fi și spațiul în care îți vei petrece poate și 8 ore pe zi. De la comenzile pe care le vei folosi frecvent, joystick-uri și manete, la fotoliul de operator și poziția centurii de siguranță. În ceea ce privește accesibilitatea, verifică dacă elementele de mentenanță pot fi inspectate cu ușurință. Aici includem verificarea fluidelor vitale și punctele de gresare.

 excavator

3.      Testează efectiv utilajul.

Cel mai important lucru pe care trebuie să îl faci înainte de a achiziționa un excavator este să te urci în cabină, să te așezi confortabil pe scaunul de operator și să testezi utilajul cu pricina. Desigur, acest lucru nu este întotdeauna posibil, mai ales atunci când îți achiziționezi un utilaj second-hand din străinătate. Dar asta nu înseamnă că nu poți testa un model asemănător sau măcar același brand de echipament.

Nu toate excavatoarele sunt la fel, așa că ajută să descoperi pe pielea ta cum se comportă efectiv utilajul pe șantier. Utilizarea zilnică este diferită de o prezentare pe care ți-o face un vânzător de utilaje, așa că sfatul nostru e să aplici metoda „dragoste la prima vedere”. Mai exact, alege utilajul care îți place cel mai mult și care crezi că ți se potrivește cel mai bine și apoi testează-ți această dragoste pentru el. De-abia după ce sentimentul de plăcere în operare ți-a fost confirmat, e musai să achiziționezi excavatorul cu pricina.

În timp ce testezi excavatorul, să fii atent la versatilitate, confortul în operare, accesul către componentele de bază și, desigur, performanța în muncă. Toți acești factori trebuie atent cântăriți și puși în balanță, pentru că achiziția unui excavator este una deosebit de importantă și nimeni nu își permite luxul de a lua o decizie în pripă în această privință.

 

Utilajele aflate în stocul Utilben te așteaptă să le testezi – avem diverse categorii și mărci de echipamente pe care le poți testa. Astfel îți vei putea da seama mult mai ușor ce tip de utilaj se potrivește cel mai bine pentru munca ta.

 
 
 

Contacteaza-ne

De ce servicii aveti nevoie?

Întrebări și răspunsuri

0 Intrebari

    Comentarii 0 Comentarii

    ( Intra in cont pentru a adauga un comentariu. )