campaign-notification campaign-notification

3 motive sa cumperi utilaje agricole second-hand doar cu garantie

Publicat de UTILBEN15/03/2019

Piața utilajelor agricole second-hand din România este din ce în ce mai mare. Doar în 2018, s-au vândut echipamente agricole la mâna a doua de peste 2,6 miliarde de euro.

3 motive să cumperi utilaje second-hand doar cu garanție

 

Piața utilajelor agricole second-hand din România este din ce în ce mai mare. Doar în 2018, s-au vândut utilaje agricole second-hand de peste 2,6 miliarde de euro. Iar în această evidență sunt incluse doar echipamentele declarate la ANAF.


Atunci când te gândești la achiziția unui utilaj, probabil îți spui că nu are sens să cheltuiești 50.000 euro pe un tractor nou și după 5 ani să primești doar 25.000 euro pe el. Mai ales că utilajul respectiv mai poate duce încă 10 ani fără probleme. Ai dreptate, utilajele second-hand pot să își facă bine treaba o perioadă îndelungată și nu are rost să cheltuiești o mulțime de bani pe utilaje noi. Totuși, trebuie să fii foarte atent la viciile ascunse ale utilajelor la mâna a doua. Nu credem că ai vrea să îți achiziționezi un utilaj agricol și, după doar 2 săptămâni, să nu mai poți lucra cu el. Vei pierde bani și timp cu reparația, plus că va trebui să îți oprești campania de lucru. În următoarele rânduri, îți vom prezenta câteva vicii și probleme care pot să apară atunci când achiziționezi un utilaj agricol second-hand.

 

1. Ore de lucru date înapoi.

 

Dealerii știu foarte bine că, atunci când vrei să îți cumperi un tractor, vrei să găsești unul care are între 2.000 și 5.000 de ore lucrate. Iar, dacă te uiți pe internet, vei constata că 92% dintre toate anunțurile de vânzare de tractoare au până în 5.000 de ore de lucru. Chiar așa? Doar 1 din 10 proprietari are un tractor de vânzare care a trecut de 5.000 de ore în câmpul muncii? Desigur că nu! Concluzia este că foarte multe dintre utilaje nu indică orele corecte de lucru.

 

Sunt două modalități pe care dealerii le folosesc pentru a da orele înapoi. Prima este de a deconecta ceasul de la computerul central și atunci utilajul nu mai înregistrează orele lucrate. A doua modalitate și cea mai folosită este de a te conecta cu un software special la computerul utilajului și să modifici pur și simplu orele de lucru înregistrate.

 

2. Nu se fac revizii înainte de livrarea utilajului.

 

Mentenanța utilajelor este foarte importantă, de aceea uleiurile și filtrele trebuie schimbate regulat. Altfel, își pierd proprietățile de filtrare pe care le au. Pe lângă aceste lucruri, dacă echipamentele agricole nu sunt întreținute corespunzător, pot apărea probleme grave la motor sau la sistemul hidraulic.

 

3. Scurtcircuite la sistemul electric.

 

Dacă tractorul nu este curățat la sfârșitul fiecărei campanii, aceasta devine o casă foarte primitoare pentru rozătoare. Desigur, rozătoarele nu o să mănânce metalul din care este construit utilajul, dar pot să roadă cablurile. Și, având în vedere că în interiorul tractorului sunt câteva mii de fire care conectează componentele utilajului, tot ce trebuie să facă un șoarece este să roadă izolația de pe câteva dintre ele și, astfel, vă veți trezi cu un scurt greu de identificat.

 

Cum poți să rezolvi eficient toate problemele acestea?

Utilajul cumpărat să fie însoțit de garanție! Este prima și cea mai eficientă soluție. UTILBEN oferă garanție timp de 30 de zile pentru orice utilaj achiziționat de pe site-ul www.utilben.ro, astfel încât tu să ai timp suficient să testezi utilajul. Mai mult decât atât, UTILBEN efectuează o revizie tuturor utilajelor achiziționate, de la filtre, uleiuri, gresare, reparații, astfel că vei avea un utilaj gata de pus la lucru. Garantat!

 

Fără riscuri și fără bătăi de cap! www.utilben.ro | Garanția utilajelor fiabile!

 

 

Vezi mai jos alte lucruri la care trebuie să fii atent la un utilaj second-hand:

 

Vezi cele peste 10.000 de utilaje agricole cu 30 de zile garanție, finanțare în 48 de ore și transport gratuit!

 

Tractoare agricole second-hand - AICI

Combine agricole second-hand - AICI

Încărcătoare telescopice second-hand - AICI

Remorci agricole second-hand - AICI

 


Contacteaza-ne

De ce servicii aveti nevoie?

Întrebări și răspunsuri

0 Intrebari

    Comentarii 0 Comentarii

    ( Intra in cont pentru a adauga un comentariu. )