campaign-notification campaign-notification

3 norme de respectat în construcții

Publicat de 10/09/2020

Iata care sunt cele 3 norme de respectat in constructii daca iti doresti sa eviti accidentarile sau pagubele de ordin material.

3 norme de respectat în construcții

 

Marile clădiri și infrastructura aferentă nu ar putea exista fără utilajele moderne și operatorii pricepuți de astăzi. Pur și simplu, ar fi imposibili de construit. Dar aceste echipamente de construcții care ne fac viața și munca mai ușoare pot fi periculoase. Numai dacă ne gândim la greutatea enormă și la dimensiunile impresionante ale unui utilaj de construcții, ne dăm seama că orice mică eroare poate fi fatală.

Pentru a evita accidentările sau pagubele de ordin material, este deosebit de important să fii precaut și să respecți 3 norme simple. Despre acestea vom vorbi în cele ce urmează.

 

1. Transportul utilajelor este esențial.

Să presupunem că ai terminat o lucrare și trebuie să îți muți tabăra în alt oraș, pe alt șantier. Echipamentele de construcții sunt foarte dificil de transportat, date fiind dimensiunile și greutatea acestora. De acestă sarcină importantă trebuie să se ocupe profesioniști în domeniu, așa că nu lăsa transportul pe mâna oricui. Asigură-te că firma care preia logistica utilajelor tale are experiență în domeniu și îți oferă asigurare pe bunurile transportate. Nu de puține ori, un excavator sau un încărcător frontal au ajuns în mijlocul străzii din cauză că nu au fost ancorate corespunzător.

De asemenea, odată ce utilajele tale au ajuns la noua lor destinație de lucru, te sfătuim să ai o echipă de tehnicieni care să le inspecteze meticulos, înainte de a le pune din nou la treabă. În timpul unui transport agabaritic, multe se pot întâmpla. Chiar dacă utilajele nu prezintă lovituri, zgârieturi sau alte urme de accident, asta nu înseamnă că au rămas în perfectă stare de funcționare. Din cauza manipulării necorespunzătoare, a zdruncinăturilor sau bruscărilor, orice echipament de construcții poate suferi daune interne. Prin urmare, mentenanța și inspectarea lor sunt esențiale.

 

2. Graba strică treaba.

Acest vechi proverb românesc are o însemnătate aparte pentru domeniul echipamentelor de construcții. Manevrarea unui utilaj trebuie să fie una fină, de precizie. Prin urmare, nu trebuie grăbită. Ești mai eficient atunci când operarea unui echipament de construcții se face cu atenție și fără grabă. Pe lângă productivitatea muncii, crește și gradul de siguranță al operatorului și al celor aflați pe șantier. Gândește-te la un chirurg. Stă cu orele în sala de operație, nu iese după câteva minute.

A lucra încet înseamnă, totodată, a lucra în siguranță. Pe un șantier, nu numai că graba strică treaba, dar poate duce la accidente grave. Știm ce înseamnă să ai un termen de respectat și lucrările să fie întârziate de un utilaj care s-a defectat sau de o echipă de muncitori care nu s-a mai ținut de cuvânt și a luat altă lucrare. Vei fi tentat să zorești lucrurile pentru a te încadra în termenul convenit, dar riști să pierzi mai mult decât vei câștiga.

Inevitabil, nu vei mai avea timp să faci verificările despre care vorbeam și vei lăsa mentenanța utilajelor pe altă dată. Vei pune biciul pe operatori - nu efectiv, bineînțeles - și îi vei îndemna să fie mai rapizi în execuție. Asta poate duce la comiterea de greșeli și poate chiar la producerea de daune semnificative. În cel mai rău caz, graba pe șantier va duce la accidente soldate cu vătămări corporale sau chiar deces. Aceste erori s-ar putea să te coste mai mult decât timpul pe care îl vei câștiga.

 

3. Fii răbdător și calculat.

Nu grăbi lucrurile indiferent de circumstanțe. Lucrările de construcții necesită atenție la detalii și planificare continuă. Fă-ți o strategie în funcție de ce se întâmplă în fiecare zi pe șantier, fii flexibil și înțelegător. Situațiile neprevăzute fac parte din viața noastră de zi cu zi, iar tu trebuie să fii un bun manger, să nu te lași copleșit de probleme și, întotdeauna, să găsești cele mai bune soluții, fără a face rabat la calitate sau la respectarea normelor de siguranță în muncă.

 

Ia în calcul că vei pierde mai mult timp dacă, din prea mult entuziasm, un operator a dărâmat cu excavatorul un corp al clădirii sau a avariat grav un încărcător frontal. Ca să nu mai vorbim de întârzierile, birocrația și problemele de ordin legal ce vin la pachet cu un accident de muncă. Toate acestea pot fi prevenite printr-o organizare exemplară pe șantier și prin menținerea unui ritm normal de lucru. 

Utilben - Garanția utilajelor fiabile 


Contacteaza-ne

De ce servicii aveti nevoie?

Întrebări și răspunsuri

0 Intrebari

    Comentarii 0 Comentarii

    ( Intra in cont pentru a adauga un comentariu. )