campaign-notification campaign-notification

5 fundamente esentiale pentru o cariera de succes si o viata profesională semnificativa

Publicat de Ruben Marian23/09/2019

Cum să îți planifici cariera și viața profesională astfel încât să nu te trezești că ai urcat un munte pe care nu doreai să îl urci?

Fundamente esentiale pentru o cariera de succes si o viata profesională semnificativa

 

 

 

 

 

 

 

 

Cum să îți planifici cariera și viața profesională astfel încât să nu te trezești că ai urcat un munte pe care nu doreai să îl urci? Lipsa de satisfacție și semnificație profesională duce la frustrare și creează un stres ce conduce la anxietate, depresie și chiar la o criză majoră în viață. Cum să eviți sentimentul încorsetării și al insatisfacției în viața profesională? 

Cariera îți formează o anumită imagine de sine, identitate şi apartenență la un anumit grup. Majoritatea oamenilor își definesc valoarea prin rezultate, poziție, titluri și din performanță. 

Într-o societate în care imaginea contează foarte mult, iar competiția este foarte puternică, mulți oameni intră în jocul afirmării de sine prin dezvoltarea carierei, fără să știe clar de ce fac ceea ce fac și care este scopul lor în viață. Trăim într-o lume în care cumpărăm lucruri de care nu avem nevoie, cu bani pe care nu îi avem, ca să impresionăm oameni care, în realitate, nici nu ne plac.

„Ca să trăiești o viață profesională semnificativă, cu un impact pozitiv în societate, este critic să îți cunoști identitatea, scopul în viață și valorile în care crezi.”

În călătoria ta prin viață, o să ai nevoie de o busolă care să te ajute să te orientezi, să iei decizii și să îți stabilești priorități. Ai nevoie să știi care este destinația, unde te afli, care este direcția în care mergi și care este următorul tău pas. Ai nevoie de ceva care să îți amintească de identitatea ta, scopul, valorile și viziunea. Această busolă te va ajută să progresezi în calea ta către succes și semnificație.

 

1. Identitate: Cine ești?

 

Primul pas spre o viață profesională semnificativă este să îți găsești identitatea. Câteva întrebări fundamentale sunt:

  • Cine ești?
  • De unde vii?
  • Încotro mergi?
  • Ce vrei să lași în urma ta?
  • Cum știi că ești un om valoros?

„Semnificația ta și respectul de sine trebuie să fie găsite în identitatea ta, nu în titlurile pe care le ai și posesiunile tale.”

Nu ești în competiție cu nimeni. Nu ai nevoie să mergi la cea mai tare facultate, să ai cel mai tare job și să conduci cea mai tare mașină, ca să îți demonstrezi că ești valoros. Nu trebuie să te compari cu nimeni. Jocul comparării cu cei din jur nu este unul fericit, pentru că nu se termină niciodată bine.

Tu ești unic. Ai o misiune specială, ai daruri și abilități care sunt unice. Trebuie să îți descoperi abilitățile și darurile tale speciale și apoi să le dezvolți. Valoarea ta nu vine din performanță. Valoarea ta vine din identitatea ta.

Tu cine ești?

 
2. Scop: De ce faci ceea ce faci?

 

Ai un scop clar pentru viața ta? Care este scopul tău? Care este credința care stă în spatele a ceea ce te ghidează? Dacă ai un „de ce” clar definit, vei avea energia și curajul de care ai nevoie pentru a trece peste cele mai grele provocări.

Ce te motivează? Ce te face să te trezești dimineața? Comportamentul nostru este influențat de presupunerile bazate pe modul în care percepem adevărul. O introspecție este esențială pentru orice om care dorește să găsească un sens în viața lui profesională.

Identificarea scopului a ceea ce faci îți va oferi o claritate foarte mare în viață. Claritatea înseamnă putere. Este foarte important să îmi descopăr și să îmi înțeleg scopul. Scopul ar trebui să se clarifice tot mai mult, pe măsură ce timpul trece.

Motivația personală este esența unei vieți pline de sens. Dacă vrei să ai un impact pozitiv în societate și să faci o diferență în lume, trebuie să descoperi ce te motivează și ce te face să lupți. 

„Esența unei vieți care contează este să te faci util, să produci o schimbare în bine.”

Oamenii au fost creați să aibă un rost. Fără un scop clar, viața noastră este lipsită de sens. Sufletele noastre caută semnificație, acel sentiment că viață pe care o avem contează și că lumea s-a schimbat cumva în bine pentru că și noi am trecut prin ea.

Scopul meu este contribui la o mare transformare în România, prin afaceri făcute cu integritate și caracter. Visul meu este ca România să devină țară cu cele mai bune condiții pentru a dezvolta o afacere și că, într-o bună zi, 1 din 10 români vor fi antreprenori. Visez că tinerii nu vor mai fi nevoiți să plece într-o altă țară și să muncească acolo pentru un venit mai mare, pentru că vor putea să trăiască o viață bună și plină de semnificație aici, în România.

Îmi doresc ca România să devină o țară în care alți tineri din Europa să își dorească să trăiască și să muncească. Cred că și companiile românești pot să facă performanță în Europa. Vreau să creăm un mediu de creștere și dezvoltare pentru tinerii din România. Îmi doresc să creez companii și organizații în care oamenii să vină să se implice, pentru că sunt pasionați și pentru că iubesc ceea ce fac.

Ai un scopul clar pentru viața ta profesională? Care este scopul tău?

 

3. Valori: Cum faci ceea ce faci?

 

Valorile sunt cele care stau la baza alegerilor pe care le faci în viață. Toate deciziile se bazează pe credințele și valorile noastre. Înainte să îți definești valorile, ai nevoie să îți găsești identitatea. Ca să trăiești o viață profesională semnificativă, cu un impact pozitiv în societate, este critic să îți cunoști identitatea, scopul în viață și valorile în care crezi. 

Pentru o schimbare pozitivă în țara noastră, avem nevoie ca oameni competenți și cu valori morale să își asume responsabilitatea conducerii. Avem nevoie de modele de caracter, integritate și transparență, cât și de dorința de contribuție la binele comun al societății.

Valorile UTILBEN sunt: 

Onestitate: Întotdeauna spunem adevărul. Odată ce un client a cumpărat un utilaj de la noi, el rămâne clientul nostru fidel timp de minimum 20 de ani.

Excelență: Suntem pasionați de ceea ce facem și vrem să transformăm industria utilajelor prin tehnologie și digitalizare. 

Promptitudine: Răspundem la cerințele clienților de 10 ori mai repede decât competitorii noștri.

Dezvoltare personală: Fiecare angajat citește timp de 20 de minute pe zi în Academia UTILBEN.

Cred că se pot face afaceri de succes în România și fără corupție. Ne-am propus să devenim atât de buni în industria noastră încât să facem corupția irelevantă.

Care sunt valorile și principiile tale?

 

4. Viziune: Ce vrei să faci cu viața ta?

 

Care e viziunea ta? Care sunt visurile tale? Ce ai face dacă totul ar fi posibil? Problema este că majoritatea dintre noi nu știm de fapt ce vrem să facem. Cei din jur, prietenii noștri, știu mai bine ce vor pentru noi, decât știm noi ce vrem pentru noi. Mulți dintre noi fugim mai degrabă de ceva, dar nu avem o țintă clară înspre ce alergăm.

Pentru o viață profesională plină de semnificație, este important să cauți până găsești ceva ce îți place, la care ești bun și care îți poate asigura și liniștea financiară. Ca să ai satisfacție și rezultate în viața profesională, trebuie să îți dezvolți punctele forte, nu punctele slabe. Nu este nevoie să fii bun la toate, caută să îți descoperi lucrurile la care ești bun și luptă să devii excelent. Este important să acționezi, în majoritatea timpului, în zona punctelor tale forte și să îți aliniezi eforturile.

„Semnificația în viața profesională vine din a fi util și a-i ajuta pe ceilalți. Caută să te faci util și să îi ajuți pe cei din jur, bazându-te pe punctele tale forte.”

Viziunea noastră: 1 din 10 utilaje grele din Europa să fie furnizat de UTILBEN. Vrem să ajutăm companiile din Europa să își dezvolte afacerile cu ajutorul utilajelor și tehnologiei.

Misiunea noastră: Să creăm un cadru și un context în care oamenii sunt sprijiniți să își atingă potențialul maxim. Pentru a implementa o viziune măreață, este nevoie de o echipă grozavă. Este important să te înconjori cu oameni talentați, pe care să îi provoci și să îi ajuți să își atingă potențialul maxim.

Este important să faci tot ce ține de tine, în fiecare etapă din viață. Pregătește-te pentru ce urmează. Este mai bine să fii pregătit pentru o oportunitate când o întâlnești, decât să te întâlnești cu ea și să nu fii pregătit. Succesul tău este determinat de lucrurile mici și deciziile pe care le faci zi de zi. 

 

5. Moștenire: Ce vrei să lași în urmă ta?

 

Ce impact vrei să ai asupra lumii acesteia? Care sunt victoriile pentru care vrei să fii recunoscut? Cum vrei să îi ajuți pe cei din jurul tău? Ce ai alege între a câștigă mulți bani sau a avea un impact pozitiv asupra lumii?

Cum vrei să arate povestea vieții tale? Ce persoană devii este mai important decât ceea ce faci. Pune-i pe ceilalți pe primul loc. Semnificația are legătură întotdeauna cu ceilalți și cu faptul că îi ajuți pe cei din jur. Întreagă viață începe să se transforme atunci când schimbi modul de gândire de la „ce am de câștigat din asta și mie ce-mi iese?” la „ce am de oferit și cum pot să ajut?”

Mulți dintre noi caută siguranță și confort în viață, însă creșterea este întotdeauna în afara zonei de confort. Frica este o piedică imensă în atingerea potențialului tău. Că să faci progrese în drumul tău spre o viață profesională semnificativă, ai nevoie să te eliberezi de frică, de părerea oamenilor, de teama de eșec.

În călătoria ta către succes și semnificație, ai nevoie de o busolă care să te ajute să te orientezi, să iei decizii și să treci peste provocări și dezamăgiri. Îți va fi greu, vor fi multe dezamăgit, vei dori să renunți și te vei trezi singur. Pentru o viață semnificativă, ai nevoie de o busolă care să îți ghideze viața și care să îți amintească de identitatea ta, scopul, valorile și viziunea ta.

Îți doresc să ai parte de o viață profesională semnificativă, cu un impact pozitiv în societate! Și adu-ți aminte întotdeauna cine ești, de unde vii, încotro mergi și ce vrei să lași în urma ta.

 

 

 
 
 

Contacteaza-ne

De ce servicii aveti nevoie?

Întrebări și răspunsuri

0 Intrebari

    Comentarii 0 Comentarii

    ( Intra in cont pentru a adauga un comentariu. )