campaign-notification campaign-notification

Viitorul construcțiilor: echipamente electrice

Publicat de UTILBEN07/06/2023

echipamente electrice, echipamente electrice pentru construcții, utilaje electrice, utilaj electric, electrificare, utilaje de construcții

Afla cum se va dezvolta piata constructiilor in urmatorii ani cu ajutorul noilor echipamente electrice.

Viitorul utilajelor de construcții e electric

Piața utilajelor de construcții la nivel global

Dimensiunea pieței de echipamente pentru construcții a fost evaluată la 185,7 miliarde de dolari în 2022. Pentru anul în curs, a fost preconizată o creștere de 4,48% până în 2029, ceea ce înseamnă că piața de utilaje va ajunge la 252,5 miliarde de dolari. Vestea bună pentru noi este că cea mai rapidă creștere în perioada de prognoză este estimată pentru Europa.

echipamente constructii

Piața utilajelor electrice de construcții la nivel global

În 2023, piața de echipamente electrice pentru construcții a depășit 7,4 miliarde de dolari și se anticipează o rată de creștere de peste 21% până în 2028. Prin urmare, piața va ajunge la 20 de miliarde de dolari în 2028.

Industria construcțiilor face în prezent o tranziție rapidă către echipamente electrice. Experții prevăd că industria va atinge un punct culminant în 2026, când majoritatea producătorilor de utilaje de construcții vor renunța la motoarele diesel în favoarea celor electrice și hibride. Această tendință se va menține și va continua în următorii ani.

Există mai mulți factori care influențează electrificarea utilajelor de construcții. Printre aceștia, reglementările guvernamentale din ce în ce mai stricte cu privire la emisiile de dioxid de carbon, creșterea numărului de furnizori și servicii ce răspund cererii tot mai mari de echipamente electrice și noile tehnologii care oferă opțiuni viabile pentru producătorii de echipamente. Creșterea gradului de conștientizare a consumatorilor în ceea ce privește poluarea aerului și cererea crescută pentru utilaje care produc un nivel scăzut de zgomot vor stimula, de asemenea, creșterea acestei industrii.

echipamente electrice

Creșterea presiunii la nivel global pentru reglementarea emisiilor

Gradul de adoptare a echipamentelor electrice de construcții avansează rapid la nivel internațional, ca urmare a implementării unor reglementări mai stricte privind emisiile. Guvernele și organismele de reglementare din întreaga lume adoptă standarde de emisii tot mai riguroase pentru motorizările diesel ale utilajelor, fapt ce pune din ce în ce mai mult în dificultate operațiunile companiilor de construcții. 

De exemplu, reglementările Uniunii Europene referitoare la emisiile de tip Stage V și standardul de emisii China VI reprezintă direcțiile globale de reducere a emisiilor provenite de la echipamentele grele. Pe lângă reglementările privind emisiile, multe guverne și chiar autorități locale impun cerințe de reducere a zgomotului, în special în zonele rezidențiale.

Industria utilajelor electrice de construcții beneficiază de tot mai multe inițiative guvernamentale care vizează reducerea emisiilor. Tot mai multe organizații guvernamentale se concentrează pe reducerea emisiilor de dioxid de carbon, pentru a contribui la stabilirea unui mediu durabil. Un exemplu în acest sens este Comisia Europeană, care a stabilit o strategie pe termen lung pentru reducerea emisiilor poluante. Concret, până în 2030, Europa își propune să reducă emisiile cu până la 45%.

Un alt factor semnificativ în direcția adoptării soluțiilor electrice este costul ridicat al motorinei. Pe măsură ce prețul combustibilului continuă să crească, producătorii de echipamente caută noi modalități pentru a reduce costurile și pentru a rămâne competitivi. Astfel că utilajele electrice de construcții devin o soluție eficientă și mai rentabilă, deoarece consumă mai puțină energie și au costuri de operare mai mici.

Previziunile indică o accelerare a adoptării echipamentelor electrice de construcții în următorii ani. Acest trend va fi susținut de implementarea reglementărilor privind emisiile, dar și de promovarea utilizării energiei regenerabile de către guvernele din întreaga lume.

electrificare

Scăderea costurilor prin electrificare

Utilajele electrice de construcții devin tot mai rentabile, iar tehnologiile devin mai eficiente. Pe măsură ce costurile referitoare la consumul de combustibil continuă să crească, iar celelalte cheltuieli de operare a echipamentelor cu motoare diesel rămân ridicate, beneficiile utilizării echipamentelor electrice de construcții sunt din ce în ce mai evidente.

Progresele în dezvoltarea tehnologiei bateriilor și eficiența motoarelor electrice au contribuit, de asemenea, la scăderea costurilor de producție pentru utilajele electrice de construcții. În vreme ce costurile de achiziționare a echipamentelor electrice sunt momentan mai ridicate în comparație cu omologii lor diesel, costurile mai mici de întreținere și operare compensează diferența.

Mai mult decât atât, guvernele au stabilit diverse programe de subvenții și stimulente pentru folosirea utilajelor electrice, inclusiv a echipamentelor de construcții. Ca rezultat, utilajele electrice de construcții devin tot mai accesibile și reprezintă o alternativă viabilă la echipamentele convenționale alimentate cu motorină.

Progresele în dezvoltarea tehnologiilor de încărcare

Tehnologia avansată în ceea ce privește bateriile joacă un rol important în adoptarea echipamentelor electrice de construcții. Cele mai recente progrese au dus la îmbunătățirea densității energiei, a puterii și a durabilității bateriilor. Aceste progrese permit utilizarea energiei electrice pentru utilaje mai mari și în lucrări mai solicitante.

Progresele recente în tehnologia bateriilor au condus, de asemenea, la reducerea perioadei de încărcare. Cu cât timpul de încărcare al unui utilaj electric este mai scurt, cu atât operatorii îl pot folosi mai repede și pentru mai mult timp. Sistemele de încărcare au avansat semnificativ, fiind proiectate pentru condiții de uz intens. De asemenea, aceste sisteme sunt construite în așa fel încât să asigure o durată de viață prelungită a bateriei.

Sisteme de încărcare cu energie solară

Pe măsură ce gradul de adoptare a utilajelor electrice de construcții crește, necesitatea implementării unei infrastructuri de încărcare fiabile și accesibile devine esențială. Companiile de construcții cu lucrări în regiuni izolate și greu accesibile vor apela tot mai des la sisteme de încărcarea cu energie solară, la sisteme de stocare a energiei și la soluții portabile de încărcare.

Soluțiile de încărcare cu energie solară pot fi configurate rapid și ușor, oferind o sursă de energie fiabilă pentru încărcarea utilajelor. Soluțiile portabile de stocare a energiei și de încărcare permit, de asemenea, utilizarea echipamentelor de construcții în zone izolate. Astfel, bateriile montate pe remorci și stațiile de încărcare pentru utilaje electrice devin mai frecvente în acest tip de șantiere.

Încărcarea cu energie solară și încărcarea cu ajutorul bateriilor portabile pentru șantierele de construcții devin o soluție ecologică pentru echipamentele de construcții.

Viitorul este electric

Pe măsură ce reglementările privind emisiile de dioxid de carbon devin mai stricte, iar prețul combustibilului continuă să crească, cererea de echipamente electrice pentru construcții este în continuă creștere. În plus, costul total al utilajelor electrice de construcții este în scădere, iar progresele în tehnologia bateriilor și a încărcării avansează. Aceste aspecte fac ca adoptarea de echipamente electrice să devină mai accesibilă pentru companiile de construcții.

Industria construcțiilor trece rapid la soluții electrice, iar viitorul echipamentelor de construcții devine “electric”!


Contacteaza-ne

De ce servicii aveti nevoie?

Întrebări și răspunsuri

0 Intrebari

    Comentarii 0 Comentarii

    ( Intra in cont pentru a adauga un comentariu. )