campaign-notification campaign-notification

5 Sfaturi pentru depozitarea utilajelor pe timp de iarna

Publicat de 25/11/2021

depozitarea utilajelor, depozitare utilaje iarna, utilaje iarna, echipamente constructii, echipamente constructii iarna

Depozitarea utilajelor pe timp de iarna trebuie realizata luand in calcul anumite aspecte. Va prezentam 5 lucruri de considerat inainte de a va depozita echipamentele.

Pe măsură ce sezonul de construcții se sfârșește și vine vremea mai rece, se apropie momentul pentru depozitarea utilajelor pe timp de iarnă.

Pregătirea corectă pentru depozitarea utilajelor de construcții este o sarcină importantă pentru întreținerea echipamentelor grele.

Pentru a asigura o funcționare optimă odată ce utilajele vor fi puse din nou în funcțiune, va fi nevoie să luați anumite măsuri de pregătire și întreținere a acestora înainte și după depozitare. Vă recomandăm să luați în considerare următoarele sfaturi pentru a vă ajuta să preveniți deteriorarea echipamentelor.

Pregătiți utilajele pentru depozitare

Mai întâi, va fi nevoie să consultați manualul utilajului dumneavoastră pentru a afla care sunt sarcinile de pregătire înainte de depozitare. În manual vor fi specificate intervalele recomandate pentru întreținere, lista componentelor care trebuie verificate, precum și recomandări privind uleiurile și fluidele. Dealerul local de la care ați achiziționat echipamentele vă va putea oferi, de asemenea, sfaturi utile în ceea ce privește pregătirea utilajelor pentru depozitare. În plus, vă recomandăm să vă familiarizați cu punctele cheie de întreținere ale utilajului înainte de venirea iernii.

Curățați echipamentul și realizați o inspecție vizuală

Este practic imposibil să folosiți utilaje de construcții fără să le murdăriți. Cu toate acestea, diferite tipuri de impurități pot afecta serios performanța echipamentului. De aceea, respectarea unor proceduri de curățare eficientă este esențială înainte de depozitarea utilajelor.

Pentru a vă curăța corespunzător utilajul, este recomandat să-l demontați mai întâi, sau să deschideți capota în așa fel încât să puteți ajunge cu ușurință la fiecare piesă. Atunci când efectuați curățarea, echipamentele de spălat cu presiune sunt foarte eficiente, deoarece vă ajută să îndepărtați rapid fluidele, grăsimea și noroiul.

depozitare utilaje iarna

După ce utilajul a fost curățat, verificați dacă au rămas zone ale utilajului la care jetul de apă n-a ajuns. Căutați, de asemenea, semne de deteriorare evidentă a utilajului și înlocuiți piesele uzate. Sau, cel puțin, notați componentele care vor avea nevoie de atenție înainte de primăvară.

În plus, verificați și etanșările portierelor și ferestrelor cabinei pentru a vă asigura că nu există scurgeri sau crăpături. Instalați o nouă lamă la ștergătorul de parbriz și adăugați lichid de spălare special pentru iarnă. Înlocuiți becurile arse pentru a vă asigura că operatorii dvs. au iluminarea adecvată. Acest lucru va ajuta la reducerea timpului de nefuncționare, odată ce vă decideți să puneți din nou echipamentul în funcțiune.

Operațiunea de gresare nu trebuie să lipsească

Când lubrifierea echipamentelor nu este realizată, piesele sunt supuse frecării în timpul operațiunilor. Frecarea poate deteriora componente cheie și poate cauza defecțiuni. Prin urmare, va trebui să lubrifiați punctele de specifice gresare ale utilajului dumneavoastră care sunt evidențiate în manualul de utilizare. Manualul va include, de asemenea, programul de gresare de unde veți afla cum să faceți acest lucru, cât timp ar trebui să ungeți și când să realizați această operațiune. 

Verificați combustibilul, uleiurile și filtrele

Înainte de depozitarea utilajelor, înlocuiți fluidele hidraulice, combustibilul și filtrele acestuia, consultând manualul de utilizare pentru a afla cerințele privind nivelul fluidelor. Când adăugați fluide, lăsați suficient loc pentru expansiune, în special pentru utilajele cu lichid AdBlue. 

filtre utilaje

La temperaturi foarte scăzute, lichidul AdBlue poate îngheța, determinând o creștere a volumului. Deși rezervoarele utilajului sunt proiectate pentru a se putea adapta mai multor condiți, ar trebui să păstrați lichidul în vrac într-un depozit încălzit. Puritatea și concentrația sunt esențiale cu AdBlue și pot fi afectate de temperatură.

Înainte de depozitare, puneți un stabilizator de combustibil în rezervorul de combustibil și porniți motorul câteva minute pentru a circula lichidul către pompă și injectoarele de combustibil. Scurgeți apa din separatorul de apă din utilaj și apoi umpleți rezervorul de combustibil la sfârșitul ultimului schimb. Condensul în rezervorul de combustibil poate cauza probleme de pornire la începutul primăverii. În cele din urmă, inspectați sistemul de filtrare a aerului și utilizați filtrul de schimb corect pentru a reduce riscul de defecțiuni ale motorului.

Deconectați sau scoateți bateria

Temperaturile scăzute pot duce la descărcarea foarte rapidă a bateriilor, așa că păstrarea lor în aceleași condiții iarna precum în celelalte anotimpuri, chiar și cu consum minim de energie, poate fi dăunătoare. Pentru utilajele care vor rămâne nefolosite, este recomandat să deconectați bateriile, cel puțin.

Cea mai bună practică este să scoateți complet bateria și să o depozitați într-un loc mai cald și mai izolat. Dacă echipamentul este depozitat într-un garaj cu temperatură controlată, atunci mutarea lui este mai puțin problematică. 

 

Acestea sunt primele 5 sfaturi pe care vi le oferim pentru depozitarea utilajelor pe timp de iarnă. Într-un articol viitor, vă vom oferi și alte sfaturi utile despre întreținerea utilajelor și pregătirea lor pentru anotimpul rece.


Contacteaza-ne

De ce servicii aveti nevoie?

Întrebări și răspunsuri

0 Intrebari

    Comentarii 0 Comentarii

    ( Intra in cont pentru a adauga un comentariu. )