campaign-notification campaign-notification

6 Activități pentru care nu știai ca poți folosi tractorul

Publicat de Utilben26/05/2020

tractor, fermă, activități în fermă, agricultură, utilaj multifuncțional, tractoare

Iti aratam 6 activitati in care poti folosi tractorul si la care nu te-ai gandit inca. Tractoarele sunt principalele utilaje intalnite in ferme, si nu degeaba! Vezi intrebuintarile tractoarelor:

Tractoarele sunt folosite de fermieri pentru o gamă largă de nevoi agricole diferite pe tot parcursul anului.

 

Există diverse atașamente care pot fi utilizate la un tractor și adesea cheltuim o avere achiziționând aceste utilaje și întreținându-le.

Agricultura s-a schimbat foarte mult în ultimele decenii, dar un lucru care a rămas neschimbat este faptul că fermierii se bazează încă foarte mult pe tractoare pentru a-și duce la bun sfârșit munca. Tehnologia a avansat enorm, astfel încât tractoarele pot acum să îndeplinească multe sarcini pe care fermierii le făceau în trecut foarte greu și doar prin multă muncă fizică. Acest avans tehnologic a ajutat multe ferme să producă mai mari cantități de alimente.

Tractoarele sunt utilaje solide, puternice și de încredere, așa că nu ne surprinde faptul că fermierii din întreaga lume își folosesc tractoarele pentru anumite situații destul de neobișnuite. Iată doar câteva dintre cele mai surprinzătoare lucruri la care poate fi folosit un tractor second hand sau un tractor nou.

 

1. Folosirea unui tractor pe post de cal de muncă”

tractor forestier

Mulți oameni consideră că singurul rol al unui  tractor este acela de a tracta remorci cu obiecte care nu pot fi transportate prin mijloace manuale. Acest lucru este într-adevăr util, dar un fermier inteligent va lua această sarcină și o va înmulți cu zece pentru a-și transforma tractorul într-un utilaj foarte impresionant.

Tractoarele sunt, în general, utilaje cu putere foarte mare, așadar, în loc să utilizați camioneta, puteți fixa niște bretele la tractorul dvs. pentru a tracta lemn, pungi de orez, pungi cu pământ sau aproape orice doriți. Astfel veți economisi combustibil și veți termina mai repede treaba.

 

2. Crearea șanțurilor

Trebuie doar să atașați echipamentul de arat și brăzdat și puteți începe să creați șanțuri.

A crea un șanț înseamnă să săpați destul de adânc în pământ, dar această muncă poate fi foarte dificilă dacă este efectuată manual, mai ales când există un strat de vegetație deasupra. Este nevoie să arați prima dată pământul cu tractorul, iar apoi trebuie doar să săpași în solul liber. Aceasta este o modalitate simplă și ieftină pentru fermierii care nu își pot permite o echipă de profesioniști care să vină să creeze șanțuri pentru ei.

Utilizări similare includ, de asemenea, crearea brazdelor pentru irigarea câmpurilor agricole, brazde pentru plantarea copacilor și pentru instalarea gardurilor, ori chiar pentru săparea drumurilor care sunt erodate de la o utilizare constantă.

Niciun sol nu este prea dur pentru un tractor. Această activitate de săpare a șanțurilor vă asigură, de asemenea, că veți putea beneficia de toate avantajele pe care vi le pot oferi atașamentele tractorul dvs. Doar asigurați-vă că ați configurat totul corect pentru tipul de sol pentru a preveni deteriorarea utilajului sau a atașamentelor.

 

3. Oprirea incendiilor

incendi in agricultura

Un alt mod inteligent de a folosi  tractoare  este de a facilita oprirea răspândirii focurilor sălbatice. Un incendiu este unul din cele mai periculoase și distrugătoare lucruri care i se pot întâmpla unui fermier. Un tractor nou sau un tractor second hand poate fi folosit pentru a iriga terenul din jurul perimetrului de incendiu pentru a împiedica focul să se răspândească. Poate părea de necrezut, dar funcționează.

 

4. Deszăpezirea

deszapezire, lama de zapada

România este lovită în fiecare iarnă de nămeți amenințători și, de multe ori, la țară, fermierii sunt cei care ies la înaintare pentru a curăța drumurile. În loc să stea acasă, să se plângă de vremea grea sau să-și facă griji pentru animalele din fermă, unii agricultori și-au dat seama că tractoarele lor pot fi folosite pentru o sarcină foarte utilă pe timp de iarnă.

Tractoarele sunt folosite adesea ca pluguri de zăpadă pentru a curăța drumurile la care încă nu au ajuns autoritățile. Această ingeniozitate și inițiativă a agricultorilor este de admirat! Fără rezistența și durabilitatea tractoarelor acestora, multe comunități ar avea mai mult de suferit în fiecare iarnă.

 

5. Întreținerea grădinilor

utilaj intretinerea gradinii

Tractoarele ar putea părea prea voluminoase pentru a fi utilizate în medii delicate precum grădinile, dar totuși sunt folosite des în acest cadru.

Începând cu zone puternic împădurite, tractoarele pot fi utilizate pentru a curăța resturile de la ramurile căzute. Cu atașamentele potrivite, tractorul vă poate ajuta să curățați suprafețe mari de frunze sau poate fi folosit pentru a tăia ramuri joase.

 

6. Tractorul pe post de autoturism

Vorbind despre vehicule, tractoarele pot fi, de asemenea, folosite ca vehicul principal. Unele persoane le remodelează pentru a le face să pară mai demne de drum, în timp ce alți oameni le conduc în localitate. În fapt, acest lucru are sens dacă sunteți la fermă și aveți nevoie de ceva din sat.

Pentru ce ați folosit tractorul dvs.? Ne-ar plăcea să aflăm despre neobișnuitele întrebuințări pe care i le-ați găsit. L-ați condus la supermarket sau l-ați folosit pentru salvarea animalelor de curte? Oricare ar fi povestea dvs., vă îndemnăm să ne-o împărtășiți mai jos în comentarii.


Contacteaza-ne

De ce servicii aveti nevoie?

Întrebări și răspunsuri

0 Intrebari

    Comentarii 0 Comentarii

    ( Intra in cont pentru a adauga un comentariu. )