campaign-notification campaign-notification

6 Întrebuințări ale mini-excavatoarelor

Publicat de Utilben07/08/2020

Ai un mini excavator si nu stii ce activitati poti realiza cu ajutorul sau, descopera din acest articol care sunt cele 6 intrebuintari ale mini-excavatoarelor.

Mini-excavatoarele sunt utilaje foarte populare datorită multifuncționalității lor, acestea constituind o componentă de nelipsit din orice lucrare de construcții sau demolări.

Având o greutate mai mică și fiind de dimensiuni reduse în comparație cu un excavator standard, mini-excavatorul devine echipamentul ideal ce reduce costurile pentru diverse tipuri de proiecte, de la scară mică până la medie.

Capacitatea sa de a se „strecura” în spații înguste sau în zone aglomerate constituie un avantaj când îl compari cu un excavator de dimensiuni obișnuite. Mai mult decât atât, dimensiunea sa compactă contribuie la un grad redus de uzură datorită volumului intens de muncă. Acest lucru îi asigură o viață mai lungă fără niciun cost suplimentar de întreținere.

Iată care sunt principalele avantaje ale utilizării mini-excavatoarelor:

  • Agilitate - Mini-excavatoarele sunt manevrabile cu acces la spații restrânse, spații în interioare sau pe teren mai moale
  • Transport – Mini-excavatoarele sunt ușor de transportat cu remorca sau cu platforma, ceea ce face ca transportul să fie mai ieftin și mai puțin complicat în comparație cu excavatoarele mari
  • Eficiență – Un mini-excavator folosește mai puțină putere, ceea ce înseamnă că utilajul este mai ieftin de operat, iar nivelurile de emisii sunt mai mici
  • Productivitate multifuncțională ridicată – Excavatoarele compacte pot ajuta la o serie de sarcini în cadrul unui proiect, datorită versatilității și capacității de a furniza mai multe servicii folosind diverse atașamente
  • Poluare fonică redusă – Mini-excavatoarele fac mai puțin zgomot decât echipamentele grele, ceea reprezintă un atu în locurile de muncă rezidențiale
  • Daune minore la locul de muncă - Excavatoarele compacte sunt utilaje ușoare, care lasă o amprentă foarte mică pe suprafețele de operare, reducând riscul de deteriorare a acestora
  • Training simplificat pentru operatori – Mini-excavatoarele sunt extrem de prietenoase cu operatorii începători, deoarece acestea sunt mai ușor de utilizat

 

Îți prezentăm mai jos câteva exemple de întrebuințări ale mini-excavatoarelor:

 

1.      Săpare

Probabil cea mai evidentă întrebuințare a mini-excavatoarelor este săparea, iar pentru că uneori trebuie să realizăm săpături în zone foarte înguste ale șantierului de lucru, mini-excavatoarele devin utilaje salvatoare pentru operatori.  Echipele de construcții recurg adesea la utilizarea unor metode clasice pentru săpăturile în aceste zone, inclusiv săparea cu lopata sau cu alte ustensile manuale.

Capacitatea unui mini-excavator de a se deplasa în zone dificile face ca acesta să fie utilajul ideal pentru săpături în locuri deosebit de greu accesibile. Utilizarea unui mini-excavator în șantiere mai mici pentru poate grăbi proiectele, eliberând timpul operatorilor pentru a termina alte sarcini importante.

 

2.      Spargere / demolări

Mini-excavatoarele sunt potrivite pentru demolări și deseori pot finaliza lucrări de demolare la scară mică într-o sigură zi. Utilizate împreună cu picoanele potrivite, mini-excavatoarele pot executa lucrări de demolare a drumurilor din beton și asfalt, a trotuarelor sau a bazinelor de înot.

Un mini-excavator poate reduce dimensiunea unor structuri, precum garajele și magaziile, și le poate transforma în grămezi mult mai ușor de manipulat. Când un operator încheie operațiunea de demolare a materialelor, trecerea rapidă la o cupă graifer face ca încărcarea molozului într-un camion sau un container pentru prelucrare să fie o operațiune foarte ușoară.

La Utilben vei găsi o multitudine de cupe și picoane eficiente, astfel mini-excavatorul tău va deveni și mai performant.

 

3.      Compactarea

Un mini-excavator echipat cu un compactor devine un utilaj cu dublă utilizare și duce la un randament crescut al investiției. După săparea cu ajutorul unei cupe, utilajul poate fi echipat cu un atașament din categoria plăcilor compactoare pentru a comprima solul excavat.

Atașamentele de compactare sunt mai puternice decât compactoarele manuale și sunt mai eficiente în zonele înclinate, greu accesibile. Astfel, munca poate fi terminată în mai puțin timp, reducând costurile generale.

 

4.      Curățarea

Curățarea zonelor destinate pentru dezvoltarea noilor clădiri este o oportunitate de a genera venituri suplimentare cu excavatorul compact. Când mini-excavatorul este echipat cu o cupă cu dinți sau cu o cupă graifer, acesta devine capabil să prindă, să tragă și să smulgă vegetația din sol cu tot cu rădăcini.

În plus, un excavator compact echipat cu cupa graifer are forța de ridicare necesară pentru a muta obstacole mari, cum ar fi buștenii căzuți, cioturi și bolovani. Iar un tocător de vegetație atașat pe un mini-excavator poate să curețe eficient spațiile verzi.

Pentru curățarea în zone greu accesibile, excavatoarele compacte configurate cu un braț extensibil pot oferi mai mult de 2 metri de acoperire dincolo de lungimea standard a brațului excavatorului. Acest lucru ajută la minimizarea efortului depus de operatorului în repoziționarea utilajului atunci când sapă sau manipulează resturi.

 

5.      Pregătirea șantierelor de lucru

Pregătirea unui șantier pentru pavare sau plantarea arborilor este un alt mod de a crește veniturile cu un excavator compact. Un atașament de tip gheară poate fi folosit pentru a sfărâma terenul întărit și a afâna solul, în timp o cupă standard va fi foarte utilă pentru a transporta materiale agregate. În plus, un excavator compact echipat cu o cupă graifer are forța de ridicare necesară pentru a muta obstacole mari, cum ar fi buștenii căzuți, cioturi și bolovani.

 

6.      Ridicarea

Mini-excavatoarele sunt ideale pentru încărcarea și descărcarea diferitelor tipul de articole grele, precum pavele sau cheresteaua. Când sunt echipate cu o cupă graifer, excavatoarele compacte pot prinde sarcina de ridicat cu precizie, permițând operatorilor nu numai să se deplaseze, ci și să sorteze materiale.

 

Dimensiunea redusă, versatilitatea utilajului și performanța dovedită au dus mini-excavatoarele dincolo de rolul lor tradițional ca mașini de săpat și le-au transformat într-un nou flux de venituri.

 

Utilben are pentru tine o gamă larga de mini-excavatoare noi și second-hand, care, împreună cu diverse tipuri de atașamente performante, îți vor face munca mai ușoară, mai rapidă și îți va reduce costurile.


Contacteaza-ne

De ce servicii aveti nevoie?

Întrebări și răspunsuri

0 Intrebari

    Comentarii 0 Comentarii

    ( Intra in cont pentru a adauga un comentariu. )