campaign-notification campaign-notification

6 Sfaturi pentru operarea și mentenanța excavatorului pe timp de ploaie

Publicat de 06/08/2020

excavator, excavator in ploaie, excavator in noroi, utilaje construcții, excavatoare pe teren umed

Îți oferim câțiva pași de urmat în situațiile în care trebuie să folosești excavatoarele în condiții de ploaie și teren umed, sau chiar în noroi.

Sfaturi pentru operarea și mentenanța excavatorului pe timp de ploaie

 

În perioadele ploioase, este necesar să avem și mai multă grijă decât de obicei în timp ce operăm diverse utilaje grele, precum excavatoarele.

Ploaia irigă culturile și împrospătează aerul, dar aduce provocări neașteptate pentru operatorii excavatoarelor.

Ploaia va produce bălți și chiar inundații, ceea ce va face ca mediul de lucru al excavatorului să fie unul dificil. Ba mai mult, ploaia va rugini diverse componente ale utilajului și va provoca pagube, crescând costurile de întreținere. Pentru a-ți proteja utilajul și a face ca acesta să rămână la standardele de productivitatea maximă și în zilele ploioase, trebuie considerate următoarele recomandări de întreținere și operare.

 

1.      Atenție la starea drumului

Excavatorul trebuie să fie operat la viteză mică, deoarece solul va fi umed și alunecos după ploaie. Evitați să vă apropiați de gropi inundate și de marginea șanțurilor unde pământul este moale și utilajul poate să cadă sau să se răstoarne. În aceste condiții, excavatorul poate fi menținut într-o poziție stabilă doar prin reducerea vitezei, ceea ce poate reduce la minimum daunele cauzate de alunecarea acestuia.

De asemenea, folosirea excavatorului într-o zone cu foarte mult noroi poate duce la blocarea acestuia, noroiul pătrunzând între șenile. Cu siguranță nu doriți să aveți cheltuieli suplimentare cu scoaterea excavatorul dintr-o groapă de noroi.

 

2.      Instalează lanțuri antiderapante

Pentru excavatoarele cu roți, este recomandată instalarea lanțurilor antiderapante deoarece acestea pot crește semnificativ aderența utilajelor pe suprafețele de lucru. Dimensiunea lanțurilor antiderapante trebuie să se potrivească cu cea a anvelopelor. Cauciucurile excavatorului trebuie să aibă o presiune suficientă în timp ce utilajul circulă cu viteză mică pentru a evita deteriorarea lanțurilor antiderapante.

 

3.      Ia în calcul greutatea excavatorului

Când cumperi un excavator, și se înmânează un manual de utilizare care conține și un set de instrucțiuni despre greutatea sarcinii pe care o poți muta folosind excavatorul. Operatorii sunt sfătuiți să respecte aceste restricții de greutate, deoarece încercarea de a muta materiale cu o greutate peste capacitatea excavatorului face ca acesta să se ridice.

De asemenea, atunci când șenilele excavatorului sau cupa sunt acoperite cu noroi umed și lipicios, acest lucru adaugă greutate utilajului și, prin urmare, reduce greutatea sarcinii pe care o puteți ridica.

 

4.      Parchează utilajul în locuri uscate

În zilele ploioase, utilajul trebuie parcat într-un garaj curat și uscat. Toate componentele structurii acestuia trebuie lubrifiate pentru a evita rugina, iar motorul excavatorului trebuie pornit cel puțin o dată pe lună, în cazul în care utilajul rămâne inactiv pentru mai mult timp.

 

5.      Curățarea și revizia trebuie făcute la timp

Excavatorul trebuie curățat la timp după ce a lucrat în timpul perioadei ploioase pentru a îndepărta murdăria și pentru a evita rugina. Curățarea în mod regulat a excavatorului este foarte importantă, cu atât mai mult dacă acesta este operat în condiții de sol umed sau noroi.

Uleiul lubrifiant și uleiul de combustibil sunt unele din principalele componente pe care trebuie să le protejezi de ploaie. Verifică filtrele pentru a evita intrarea apei de ploaie și înlocuiește piesele care sunt grav deteriorate.

 

6.      Poartă centura de siguranță

Centurile de siguranță dintr-o mașină obișnuită sunt acolo pentru a te asigura că nu vei fi expulzat violent din vehicul dacă se oprește brusc atunci când călătorești cu viteză. În timp ce excavatoarele nu se mișcă la fel de repede ca o mașină, ele te pot zdruncina sau se pot deplasa pe neașteptate atunci când sunt folosite pe teren umed.

Dacă un excavator începe să alunece necontrolat, o centură de siguranță îți va proteja capul de izbirea accidentală de plafonul cabinei. Pune-ți întotdeauna centura de siguranță înainte de a lucra cu excavatorul.

 

 

Urmând aceste sfaturi de operare și întreținere a excavatoarelor în condiții de ploaie și pe teren cu noroi te va ajuta să te asiguri că lucrările tale vor fi făcute rapid și în siguranță. 

 
 
 

Contacteaza-ne

De ce servicii aveti nevoie?

Întrebări și răspunsuri

0 Intrebari

    Comentarii 0 Comentarii

    ( Intra in cont pentru a adauga un comentariu. )