campaign-notification campaign-notification

6 vicii ascunse ale excavatoarelor second-hand, care te pot costa 20.000 de euro

Publicat de UTILBEN23/04/2019

Stiai care sunt cele 6 vicii ascunse ale excavatoarelor second hand care te pot costa 20000 de euro, citeste articolul si descopera-le.

Vicii ascunse ale excavatoarelor second-hand

4 din 10 constructori români nu sunt mulțumiți de excavatoarele aduse

din afara țării

 

Cum să achiziționezi un excavator din afara țării, gata de pus la lucru, fără surprize neplăcute, timp pierdut și bani în plus.

 

 

Excavatoarele din vestul Europei vin cu dotări premium. De fapt, utilajele second-hand din Germania au opționale superioare chiar și față de cele pe care le cumperi noi din România. Multe excavatoare sunt dotate cu aer condiționat, scaun pneumatic, computer de bord, joystick-uri și multe altele.


Mai mult, ai o gamă mult mai variata din care să alegi. Dacă intri acum pe internet și cauți excavatoare disponibile la vânzare în România, vei găsi între 50 și 80 de anunțuri. Dar doar în Germania, avem peste 700 de excavatoare puse la vânzare. În consecință, nu este de mirare că vrei să-ți achiziționezi următorul tău utilaj din străinătate. Însă, faptul că ne luăm un excavator din Germania nu înseamnă că nu putem să avem parte de surprize. Și când spun surprize, mă refer la vicii ascunse și, de multe ori, chiar rea-voință.

 

Noi, la UTILBEN, am vândut peste 1.500 de utilaje importate din afara țării, în ultimii 12 ani, și ne-am confruntat cu sute de probleme. De la motoare schimbate și plăcuțe falsificate, șasiuri sudate și revopsite, la ore de lucru date înapoi și până la transmisii fără piese în ele. Cu toate acestea, sunt în continuare de acord cu tine că este mai indicat să cumperi un excavator din Germania, decât din România. Însa trebuie să fii atent, pentru că și în țările occidentale sunt destui oameni care vor să te păcălească.

În acest articol, îți voi prezenta 6 vicii ascunse și problemele peste care poți să dai atunci când achiziționezi un excavator din vestul Europei. Probleme peste care noi am dat cumpărând peste 1.500 de utilaje din străinătate. Dacă rămâi cu mine până la final, îți voi arăta cum poți să eviți toate aceste probleme și, în plus, vei primi un cadou de 500 de euro!

 

 

1. Ore de lucru date înapoi.

Dealerii și constructorii din străinătate știu foarte bine că, atunci când vrei să îți cumperi un excavator, cauți unul care are între 4.000 și 5.000 de ore lucrate. Dacă verifici pe internet, vei constata că 62% dintre toate anunțurile de vânzări de excavatoare au până în 5.000 de ore de lucru. În mod evident, foarte multe dintre ele nu arată corect orele petrecute la lucru. Sunt două modalități prin care constructorii și dealerii din străinătate reușesc să falsifice numărul de ore reale lucrate.

Prima modalitate, pe care o folosesc în special constructorii, este să deconecteze ceasul de la computerul central și, în felul acesta, excavatorul nu mai înregistrează orele lucrate în perioada în care ceasul este deconectat. A doua modalitate, pe care o folosesc în special dealerii, este să se conecteze cu o aplicație specială la computerul utilajului și să modifice pur și simplu orele înregistrate. Iar acest procedeu costă doar 300 de euro și se realizează într-o oră.


La UTILBEN, una dintre soluțiile noastre este să lucrăm doar cu furnizori pe care îi verificăm în prealabil și pe care ne putem baza. Am ajuns, în cei peste 12 ani de experiență, să avem relații cu peste 500 de furnizori din întreaga Europă. Dar asta nu este mereu de ajuns. Și acești dealeri pot fi, la rândul lor, păcăliți de constructori sau de alți dealeri. În consecință, avem două modalități prin care putem testa veridicitatea numărului de ore de funcționare: prin conectarea la subcomponentele utilajului și compararea numărului de ore sau prin verificarea istoricului utilajului direct la dealeri.

 

2. Folosirea aditivilor chimici asupra motoarelor uzate.

Nu este un secret pentru nimeni că un excavator lucrează intensiv cel puțin 8 ore pe zi. Acest aspect duce la un grad ridicat de uzură asupra motorului, iar dealerii de utilaje au găsit o metodă inventivă, dar neloială, de a marca această problemă. Există anumiți compuși chimici care pot stabiliza, temporar, un motor care are o uzură moderată. Dacă aceste substanțe sunt folosite în cantitate ridicată, pot masca, pentru o perioadă scurtă, chiar o uzură foarte mare a motorului.


Am întâlnit cazuri în care un excavator a ajuns la sediul nostru în stare perfectă din punct de vedere estetic și, aparent, și tehnic. Însă, după un test amănunțit, am observat că motorul și sistemul hidraulic erau foarte uzate, uleiurile arătau de parcă nu au fost schimbate vreodată, iar reparațiile s-ar fi ridicat la 45.000 de euro. Pentru că am încheiat parteneriate puternice cu furnizorii noștri, am putut să returnăm utilajul fără să stăm la prea multe discuții.


La UTILBEN, facem revizia completă a utilajului, înainte ca acesta să ajungă la clientul care l-a comandat. În plus, oferim garanție pentru prima lună de la achiziție, astfel încât, dacă apare o surpriză neplăcută, clientul nostru nu pierde timp și bani pentru reparație.

 

3. Pompa hidraulică slăbită.

 

Pompa hidraulică este responsabilă de transferarea puterii de la motor către brațul de excavare, pentru a săpa. Practic, este inima excavatorului. Mergând pe aceeași linie, o inimă slăbită sau bolnavă este diagnosticată doar în momentul efortului susținut, pentru o perioadă mai lungă. Nu poți declara un om perfect sănătos după doar 10 minute de efort.

Dealerii știu bine asta, așa că te invită bucuroși să testezi excavatorul, pentru că sunt conștienți că nu vei petrece ore întregi în cabină, testând utilajul în sarcină maximă. După ce l-ai cumpărat și îl folosești poate doar o jumătate de zi, vei constata că puterea de săpare scade considerabil. Desigur că este mai ușor să schimbi „inima” unui excavator decât pe cea a unui om, însă asta nu înseamnă că nu vei cheltui cât pentru o operație pe cord. Între 4.000 și 6.000 de euro, iar utilajul va sta la „terapie intensivă” vreo 3 săptămâni.

La UTILBEN, măsurăm presiunea pompelor hidraulice înainte de achiziția unui excavator, astfel încât să ne asigurăm că uzura motorului este una normală și utilajul funcționează la parametri optimi. Practic, facem o electrocardiogramă înainte de semnarea contractului de cumpărare și nu ne punem bazele într-o testare de 15 minute. În acest fel, garantăm că nu te vei trezi cu un utilaj aflat în moarte clinică și care nu poate să mai ridice nici măcar o cupă goală.

 

4. Transmisie foarte uzată sau defectă.

Transmisia unui excavator este o componentă esențială. Transmisia reprezintă totalitatea subansamblurilor care transmit puterea de la motor, iar uzura acesteia scade practic din puterea transmisă. Din păcate, acest lucru este vizibil doar în momentul în care pui excavatorul efectiv la treabă, și nu în momentul achiziției.

Am întâlnit un caz în care un excavator funcționa perfect la testarea în sarcină ușoară și chiar a trecut de o revizie primară. Însă, după câteva ore de efort constant, transmisia a cedat și a fost nevoie de înlocuirea acesteia. Bineînțeles, clientul nu pierdut timp sau bani, pentru că UTILBEN i-a pus la dispoziție un excavator la schimb. Dar, dacă pățești același lucru cu un utilaj pe care ți l-ai cumpărat singur, vei fi obligat să suporți costurile de reparație și să îți asumi timpul pierdut. Mai exact, 8.000 de euro.

Acesta este motivul pentru care UTILBEN a ajuns cel mai mare importator de utilaje second-hand din România. Timp de 12 ani, ne-am creat experiența necesară pentru a depista aproape orice viciu ascuns, iar acest lucru ne permite să ne asumăm tot riscul, astfel încât clientul să nu aibă de suferit.

 

5. Brațe fisurate sau rupte.

 

Da, acesta este unul dintre cele mai frecvente vicii ale unui excavator. Braț slăbit, fisurat sau chiar rupt. Atunci când un angajat este la cârma unui excavator, nu îl interesează prea mult protejarea sau întreținerea utilajului, ci să termine cât mai repede lucrarea pe care o are de făcut. Din cauză că brațul unui excavator este o componentă de mari dimensiuni, o îndoitură sau o fisură este greu de depistat.

 

Dealerii și constructorii din străinătate sunt conștienți de toate aceste aspecte, așa că sudează brațul lovit sau îndoit și apoi îl revopsesc. De cele mai multe ori, reparația nu se observă cu ochiul liber, ci doar în momentul în care ai pus excavatorul la treabă. Iar rezultatul este, invariabil, același: timp pierdut și bani cheltuiți în plus. Din experiența noastră de 12 ani, am învățat că trebuie să studiem cu mare atenție zonele revopsite, pentru că acelea pot ascunde adevărate pericole.

 

6. Transportul în țară.

Este adevărat că transportul nu este tocmai un viciu. Dar este o problemă foarte mare, mai ales când vine vorba de a muta un excavator pe o distanță de 2.000-3.000 de kilometri. Dacă ai ales trailerul greșit, atunci excavatorul tău poate să fie deteriorat grav în timpul transportului sau la descărcare.

Am avut și noi cazuri în care transportatorii sau furnizorii au folosit camioane nepotrivite pentru utilajul transportat și, la încărcare, excavatorul a fost deteriorat. Pentru că avem contracte stabile încheiate cu furnizorii și transportatorii noștri, care ne permit să returnăm un utilaj avariat, clientul nu a suferit nicio pagubă. Am auzit întâmplări de la partenerii noștri despre excavatoare care au căzut și s-au rostogolit efectiv pe autostradă, pentru că șoferul nu a ancorat utilajul corect. A fost daună totală și, chiar dacă banii se recuperează, clientul nu mai are cu ce lucra.

Noi, la UTILBEN, oferim întotdeauna soluții de înlocuire a utilajului, în caz că apar astfel de probleme și ne ocupăm de soluționarea dosarelor de daune, care pot dura luni întregi sau chiar ani.

 

În următoarele rânduri, vreau să îți explic de ce este mai rapid, mai sigur și chiar mai ieftin să lucrezi cu UTILBEN dacă vrei să îți cumperi un excavator sau un alt utilaj din afara țării. Apoi, îți voi oferi cei 500 de euro promiși la începutul acestui articol.

 

     Cea mai diversificată ofertă de utilaje din România: Avem acces la peste 30.000 de utilaje din întreaga Europă, în orice moment.

     Furnizorii noștri din afara țării sunt trecuți printr-un proces strict de acreditare: Pentru a livra mereu utilaje fără vicii și gata de pus la lucru, lucrăm doar cu furnizori acreditați.

     Garanție de minimum 30 de zile pentru toate utilajele furnizate: Pentru că vrem să preluăm riscul de pe clienții noștri, am adăugat această garanție. 

     Finanțare în maximum 48 de ore, cu 1,99% dobândă: Am încheiat parteneriate cu BT și BCR Leasing, așa că avem posibilitatea să îți obținem finanțare în doar 2 zile, cu 15% avans și o dobândă preferențiala de 1,99% pentru toate utilajele second-hand, față de dobânda standard de 6% pe care o vei obține dacă mergi singur la bancă.

     Verificarea tuturor utilajelor înainte să ajungă la client: Absolut toate utilajele pe care le livrăm sunt verificate de specialiștii noștri. În plus, facem service-ul complet, punem ulei nou, schimbăm filtrele și pregătim utilajul, astfel încât să ajungă la tine verificat și gata de pus la lucru.

     Transport gratuit și sigur până la sediul clientului, în maximum 10 zile: Livrăm orice utilaj din Europa în maximum 10 zile, în condiții perfecte, fără ca tu să plătești în plus. 

    Costuri mai mici decât dacă ai cumpăra de unul singur: Dacă aduni toate costurile implicate în cumpărarea unui utilaj din afara țării, te va costa mult mai mult decât dacă alegi să îl achiziționezi prin UTILBEN. Ca să nu mai vorbim de timpul economisit, de problemele evitate și de de stresul evitat. Datorită fluxului mare de utilaje pe care le vindem, avem costuri negociate cu dealeri și transportatori. Pe lângă asta, avem propriul nostru service.

 

Dacă vei completa formularul acum, primești un cadou de 500 de euro, bani pe care poți să îi folosești pe accesorii, piese sau ca discount la utilajul dorit.

 

Ca să mă asigur că totul este clar și că nu există nicio surpriză pe parcursul colaborării noastre, vreau să îți arăt cei 7 pași pe care îi vei parcurge în colaborarea cu noi:

Pasul 1: Completezi formularul în care ne explici nevoia ta.

Pasul 2: Ești contactat de un consultant UTILBEN, pentru a clarifica nevoia ta și pentru a ne asigura că înțelegem exact ceea ce tu cauți.

Pasul 3: Primești o ofertă personalizată, cu 3 opțiuni de utilaje special alese pentru nevoia ta, împreună cu accesoriile compatibile.

Pasul 4: Îți selectezi utilajul care îți place cel mai mult sau, dacă nu este ceea ce cauți, ne spui ce ai vrea în plus sau în minus și îți refacem oferta.

Pasul 5: Îți obținem finanțarea cu dobândă preferențială, în maximum 48 de ore.

Pasul 6: În 10 zile de la semnarea contractului, îți livrăm utilajul la sediul tău sau locul ales de tine, îl punem în funcțiune și îți oferim training.

Pasul 7: Devenim prieteni și păstrăm legătura, pentru a te ajuta pe partea de service, piese, accesorii, consultanță sau orice altă nevoie ai avea legată de utilaje.

 

Dă click pe butonul de mai jos, completează formularul și lasă-ne să îți aducem excavatorul sau utilajul dorit din afara țării, gata de pus la lucru, fără vicii ascunse, timp pierdut și bani în plus!

 


Contacteaza-ne

De ce servicii aveti nevoie?

Întrebări și răspunsuri

0 Intrebari

    Comentarii 0 Comentarii

    ( Intra in cont pentru a adauga un comentariu. )