7 tipuri de atasamente pentru excavator folosite in demolari

Publicat de UTILBEN11/09/2018

7 tipuri de atasamente pentru excavator folosite in demolari


Trimite-le prietenilor acest articol!

 

Demolările sunt tot mai frecvente în România, datorită clădirilor vechi care nu mai au un grad mare de rezistență, în locul acestora urmând să se construiască alte clădiri noi. Datorită diferitelor dimensiuni ale clădirilor care urmează să fie demolate se folosesc mai multe tipuri de atașamente pentru un excavator.

Majoritatea oamenilor se gândesc la bilele de demolare atunci când vine vorba de atașamente pentru distrugere, dar acestea sunt rareori folosite. Cel mai folosit utilaj pentru acest tip de muncă este excavatorul, datorită controlului și siguranței în utilizare, de care avem nevoie pentru a demola structuri mari de constructii, putând să salveze cât mai multe materiale. Acestea au capacitatea să folosească multipe atașamente pentru diferite sarcini dintr-un proiect de demolare.

Care sunt aceste atașamente și cum sunt folosite:

1.Pulverizatoareacestea pot fi considerate adevărate unelte de demolare. Ele permit spargerea structurilor mari de beton armat, a stâlpilor de rezistență, tăierea și separarea structurilor de beton de alte materiale reciclabile și tăierea structurilor de metal, piloni, masini, tevi, cauciucuri. Hydraram, compania producătoare de atașamente oferă 2 modele de pulverizatoare – un model fix și un model rotativ.
Pulverizator
2.Piconacest atașament are comportamentul unui ciocan și este folosit la spargerea betonului armat, a bolovanilor sau a asfaltului. Hydraram oferă 14 modele de picon din seria FX pentru excavatoarele 0,8 – 100 tone, iar din seria FX – PRO- 22 de modele fiind disponibile pentru excavatoarele de la 0,5 la 150 tone.
Picon
3.Cupă – Pulverizatorul și picoanele sunt folosite la distrugere, dar mai avem nevoie și de un atașament cu care putem opera manipularea materialelor adunate în urma operațiunilor de demolare.
Cupa excavator
4.Cupă de concasare – acest atașament este destinat reciclării betonului și cărămizilor la locul demolării, astfel evitând depozitarea deșeurilor pe o perioadă de te timp mai lungă, economisind bani. Hydraram oferă 5 modele de cupe de concasare pentru excavatoarele de la 12 la 55 de tone.
Cupa concasare
5.Multiprocesoarele – cu sistemul robust al multiprocesorului pot fi efectuate lucrări de demolare și reciclare fără a se schimba atașamentul, schimbându-se fălcile. Fălcile se pot schimba ușor direct pe șantier, astfel putând efectua mai multe tipuri de lucrări cu acelaș atașament.
multiprocesoare excavator
6.Foarfecă- în cazul în care structurile de beton sunt bine armate cu elemente de oțel, avem nevoie de o foarfecă pentru ruperea acesora. Foarfeca celor de la Hydararam este echipată cu un cap rotativ cu rulment dublu și cu o supapă de regenerare a uleiului pentru ciclurile de lucru extrem de rapide.
Foarfeca atasament excavator
7. Cupa de screening – acest atașament este folosit pentru separarea materialelor, material umed, roci mari sau diferite deșeuri de la locul demolării. Acest atașament la fel ca și cupa de concasare pot fi folosite și pe un utilaj mai mic, de exemplu un mini excavator.
Cupa screening


Trimite-le prietenilor acest articol!


Contacteaza-ne

Sunt de acord ca datele mele să fie păstrate în baza de date, pentru viitoarele oportunități de carieră la UTILBEN! Consultă termenii și condițiile. Termeni si Conditii

Comentarii 0 Comentarii

( Intra in cont pentru a adauga un comentariu. )