campaign-notification campaign-notification

Utilizarea unui miniexcavator

Publicat de Utilben10/08/2021

miniexcavator, utilaje, utilaje de constructii, miniexcavatoare, constructii

Un miniexcavator face parte din categoria celor mai utile și fiabile utilaje pentru construcții. Află mai multe în acest articol.

Miniexcavator - Tot ce trebuie sa stii despre acesta

Despre Miniexcavator

Profesioniștii în construcții civile se bazează pe diferite tipuri de utilaje pentru a le facilita munca. Unele echipamente se remarcă prin îndeplinirea mai multor funcții fără a lăsa deoparte cele mai apreciate aspecte ale unui proiect, precum eficiența și calitatea.

Un astfel de utilaj este miniexcavatorului. În acest articol vă vom vorbi despre utilizarea unui miniexcavator pentru lucrările dvs. 

În ciuda dimensiunilor sale reduse, un miniexcavator poate desfășura activități cu aceeași eficiență ca și echipamentele obișnuite. Combină avantaje care pot fi utilizate în diferite lucrări.

Dorești să cunoști mai bine acest tip de utilaj, principalele sale caracteristici și avantaje?

Îți prezentăm toate aceste informații în cele ce urmează!

Ce este un miniexcavator?

Miniexcavatorul este un echipament care are o zonă de rulare mai mică (anvelope sau șenile), decât excavatoarele, ceea ce face manevrarea mai ușoara. 

Cu toate acestea, este puternic și poate îndeplini sarcini grele. Manevrarea acestora este simplă și mișcările se întâmplă prin joystick-uri și pârghii.

La fel ca la modelele mai mari, are o cabină amplasată pe un platou rotativ, fiind locul operatorului de utilaje. Cele mai multe cabine se rotesc 360 °.

Pentru a profita de întregul potențial al utilajului, există două tipuri de bază de instrumente care pot fi cuplate: 

  1.  efectuează demolări; 
  2.  săpături

Prin urmare, definiția acestor caracteristici va depinde de locația în care tractorul va fi utilizat.

 

La ce se folosește un miniexcavator?

Miniexcavatoarele pot fi pe șenile sau pe roți. 

  • Miniexcavatoarele pe roți sunt adesea folosite pe terenuri solide și pe suprafețe netede, cum ar fi drumuri, podele din beton și interiorul magaziilor și depozitelor.
  • MiniExcavatoare pe șenile, accesează cu ușurință locuri deluroase și abrupte, cum ar fi terenuri agricole și loturi abrupte. În aceste spații, pot îndeplini diverse funcții și pot contribui la economie în muncă.

În funcție de accesoriul folosit - ciocan, cupă, compactor, burghiu, foarfece, printre altele, puteți utiliza un miniexcavator pentru demolarea clădirilor, forarea, săparea puțurilor și a șanțurilor, solul compact, tăierea copacilor etc.

 

miniexcavator pe senile

miniexcavator

 

Miniexcavator vs. Buldoexcavator

Există, bineînțeles, o diferență între miniexcavator și buldoexcavator.

În general, putem spune că buldoexcavatorul combină funcționalitățile unui excavator hidraulic cu cel al unui încărcător pe roți. Se remarcă prin caracterul practic, versatilitatea și viteza la mișcare.

 

Prin urmare, utilizarea unui miniexcavator presupune:

  • Excavarea șanțurilor pentru conducte;
  • Nivelarea terenului;
  • Asistență în anumite tipuri de demolări;
  • Incarcare camioane;
  • Relocarea și încărcarea terenurilor;
  • Deplasarea și îndepărtarea resturilor;
  • Transportul obiectelor la fața locului.

Miniexcavatorul este mai ușor și mai compact. Și cel mai mare avantaj al său este acela de a reduce daunele aduse stratului superior de sol pe care lucrează. Un alt punct pozitiv al acestui echipament este că este agil la locul de muncă și este ușor de transportat de la un loc de muncă la altul.

Astfel, este foarte util pentru:

  • Deplasarea materialelor de construcție;
  • Deplasarea terenului pe șantier;
  • Îndepărtarea resturilor în locuri greu accesibile;
  • pregătirea fundației;
  • Lucrează în spații mici sau în unități în funcțiune.

Atunci când alegeți utilajul ideal pentru construcția dvs., este necesar să analizați spațiul, timpul și funcțiile fiecărui echipament.

Dacă alegerea se bazează pe putere și dimensiune, buldoexcavatorul este cea mai bună opțiune. 

Cu toate acestea, atunci când căutați viteză și precizie, idealul este miniexcavatorul, deoarece are mai multe funcții și dimensiuni reduse.

 

miniexcavator vs buldoexcavator

 

Care sunt avantajele pentru a utiliza un miniexcavator?

În unele cazuri, poate fi mai avantajos să folosiți un miniexcavator în locul unui model convențional. În primul rând, deoarece costul de cumpărare sau întreținere a versiunii compacte este de obicei mai mic, ceea ce influențează bugetul disponibil.

Un alt aspect favorabil este consumul redus de combustibil în comparație cu volumul utilizat de excavatoarele obișnuite. Acest lucru reduce nivelul emisiilor de CO₂ în atmosferă, contribuind la o muncă mai durabilă fără a face rabat de calitate. 

Mai jos vă prezentăm și alte beneficii:

 

  • Operarea mai ușoară

Dimensiunile reduse fac manevrele și mișcările mult mai ușoare, ceea ce optimizează munca operatorilor. În ciuda dimensiunilor lor, brațul mecanic al modelelor compacte este foarte puternic și poate săpa rapid, cu precizie ridicată.

 

  • Versatilitate pe șantier

Un miniexcavator poate înlocui o varietate de echipamente utilizate într-un șantier. Acest lucru este posibil datorită versatilității sale, care vă permite să efectuați de la cele mai obișnuite servicii la proiecte mai complexe.

Realizează lucrări de terasament, curățare a terenurilor, îndepărtarea resturilor, șanțuri, instalare de piscine și fundații. În plus, este util în lucrări de amenajare a terenului, cum ar fi întreținerea grădinii, irigarea plantelor și plantarea răsadurilor.

 

  • Mai multă siguranță în locuri înguste

Miniexcavatorul ajută, de asemenea, la menținerea siguranței mai ales în spațiile înguste. Astfel, reușește să treacă prin zone greu accesibile și să ajungă în puncte dificile fără a compromite evoluția lucrătorilor.

Acest lucru reduce riscul de accidente, deoarece contactul echipelor cu utilaje mici este minim. Cu alte cuvinte, lucrătorii vor fi protejați pentru a rula mai multe servicii simultan.

 

  • Productivitate crescută

Mișcarea rapidă a echipamentului elimină necesitatea operațiunilor mari. Acest lucru înseamnă că este posibil să-și schimbe poziția fără a compromite progresul altor activități la locul de muncă.

Astfel, chiar și într-un loc restrâns sau cu mișcări restrânse, utilajul își va juca rolul perfect. Rezultatul va veni sub forma creșterii productivității și diminuării întârzierilor.

 

  • Cât costă un miniexcavator?

Este dificil să vorbim despre o valoare exactă pentru miniexcavator, deoarece poate varia foarte mult în funcție de marca și puterea echipamentului.

În general, putem spune că este posibil să găsim modele de la 6.000Є la 60.000Є

Care sunt avantajele închirierii unui miniexcavator?

După cum sa menționat mai sus, un Miniexcavator poate avea valori ridicate. Prin urmare, închirierea acestui echipament ajunge să fie mai avantajoasă în unele situații.

Unele dintre beneficiile închirierii unui miniexcavator sunt enumerate mai jos. Continuă să citești pentru mai multe detalii!

  • Operațiuni în zone înguste - Miniexcavatoarele sunt utilaje extrem de puternice capabile să pătrundă în cele mai înguste locuri de pe șantierul dvs. și se pot potrivi tuturor tipurilor de medii.
  • Sunt utilaje mai silențioase - Deoarece acest echipament generează mai puțin zgomot în comparație cu excavatoarele mari, se evită deteriorarea auzului angajaților.
  • Livrare ușoară a echipamentului - Utilben oferă tot sprijinul de care aveți nevoie pentru livrarea miniexcavatorului. În plus, dacă se întâmplă ceva echipamentului, echipa noastră îl va prelua și lăsa unul în stare perfectă, astfel încât munca dvs. să nu fie afectată. 
  • Cheltuielile lunare mai mici cu combustibile - Un miniexcavator este mai econom din acest punct de vedere decât un excavator mare. Astfel, economisiți cheltuieli lunare.
  • Utilaje moderne la prețuri accesibile - Deoarece un miniexcavator costă, în medie,6.000Є la 60.000Є. Ca să nu mai vorbim că toată întreținerea este în numele companiei, adică nu trebuie să suportați aceste cheltuieli.

utilben miniexcavator

                                      miniexcavator constructii

 

Unde poți închiria un miniexcavatorul?

Mulți oameni nu sunt siguri dacă este mai bine să cumpere sau să închirieze acest tip de echipament. În general, închirierea este cel mai mare avantaj, deoarece vă permite să utilizați mașina numai atunci când este nevoie, plătind pentru utilizare temporară.

Dacă doriți să închiriați un miniexcavator, la Utilben veți găsi cea mai bună opțiune pentru a vă satisface nevoile.

Totodată, oferim un serviciu total de securitate și eficiență, cu echipamente de calitate, servicii pregătite și logistică agilă, toate astfel încât clienții noștri să aibă confortul maxim de a-și încheia contractele de leasing.

În plus, echipa noastră de service este bine pregătită pentru a găsi ceea ce aveți nevoie sau pentru a rezolva îndoieli. De asemenea, avem o flotă de utilaje disponibile pentru închiriere și servicii de întreținere a echipamentelor noastre.

Printre principalele avantaje ale închirierii unui miniexcavator de la Utilben, pentru a vă putea face treaba în siguranță, se numără:

  • Nu este necesar să dispuneți de un spațiu pentru depozitarea echipamentului atunci când acesta nu este utilizat;
  • Plătiți echipamentul numai pentru timpul în care este folosit la serviciu;
  • Dacă miniexcavatorul se defectează, există posibilitatea să îl înlocuiți cu altul în stare perfectă;
  • Întreținerea echipamentelor este sub responsabilitatea companiei de închiriere.

Concluzie despre miniexcavatoare

În urma celor prezentate, putem concluziona că miniexcavatorul este esențial pentru numeroase activități de pe orice șantier de construcții.

Acest utilaj facilitează foarte mult activitatea companiilor de construcții civile, deoarece oferă performanțe ridicate, este mai precis în mișcări și are mai multă capacitate ridicare.

În plus, miniexcavatorul este mai puțin agresiv la sol, funcționând ca un instrument versatil și are un consum redus de combustibil, cu o reducere a CO2.

Dacă aveți nevoie de acest echipament pentru a onora lucrări, este bine să luați în calcul, în funcție de nevoi atât posibilitatea de închiriere cât și cea de achiziționare.

Contactați un consultant Utilben chiar acum și veți beneficia de ofertare gratuită în cel mai scurt timp! 0733 040 000. 

inchiriere miniexcavator


Contacteaza-ne

De ce servicii aveti nevoie?

Întrebări și răspunsuri

0 Intrebari

    Comentarii 0 Comentarii

    ( Intra in cont pentru a adauga un comentariu. )