campaign-notification campaign-notification

Când trebuie înlocuite piesele de uzură ale utilajelor grele

Publicat de 22/12/2021

piese de uzura utilaje, piese utilaje grele, piese de uzura utilaje grele, piese echipamente constructii, piese utilaje de constructii

Utilajele sunt una din cele mai importante investitii pentru constructori, asadar este necesar sa inlocuiti anumite piese dupa un timp. Aflati care sunt acestea.

Echipamentele grele reprezintă investiția cea mai importantă pentru cei care activează în domeniul construcțiilor, agriculturii, lucrărilor publice sau forestier. Aceste echipamente trebuie operate de personal calificat și verificate periodic. Chiar și cele mai fiabile brand-uri de utilaje sunt predispuse avariilor, iar aceste defecțiuni sunt adesea provocate de piese uzate. Pentru buna lor funcționare, este foarte important să înțelegeți utilitatea fiecărei componente și să efectuați verificările corespunzătoare.

Înlocuirea anumitor piese ale echipamentelor grele ar trebui să fie o activitate obișnuită din rutinei dvs. de întreținere a utilajelor și nu doar atunci când intervin defecțiuni. Înlocuirea pieselor înainte de a se deteriora vă va menține utilajele în stare optimă și va crește durata de viață a acestora.

Alegerea unui furnizor de încredere unde să găsiți rapid și ușor piesele de schimb necesare este esențială pentru întreținerea corespunzătoare a utilajelor dvs. Astfel, veți preveni efectuarea de reparații complexe și costisitoare. Multi Parts vă vine în ajutor cu un magazin online de piese pentru întreaga flotă de utilaje: www.piese.utilben.ro

Care sunt piesele care trebuie înlocuite mai frecvent:

Filtru de aer

Înlocuirea filtrului de aer nu este influențată de gradul de uzură sau durata utilizării, ci de condiția în care se află. Un filtru trebuie înlocuit atunci când acesta devine murdar. Această operațiune permite prelungirea duratei de viață a motorului, reducerea emisiilor și creșterea eficienței combustibilului. Un filtru murdar poate reduce performanța motorului și îl poate deteriora.

Filtre ale sistemului hidraulic

Funcția principală a acestor filtre este de a purifica fluidul din întregul sistem hidraulic. Când acesta se deteriorează, trebuie înlocuit. În caz contrat, mișcările continue ale utilajului pot avaria sistemul hidraulic.

Injector

Injectoarele furnizează combustibil motorului unui utilaj. Dacă injectorul este înfundat, nu veți putea alimenta motorul cu combustibil.

Baterie

Motoarele diesel sunt echipate, de obicei, cu două baterii. Una din baterii alimentează sistemul de pornire al utilajului și cealaltă baterie alimentează componentele electrice. Durata obișnuită de viață a unei baterii este de 4-5 ani, dar se va înlocui atunci când încărcarea nu se mai realizează corect.

Tuburi

Diversele tipuri de tuburi trebuie înlocuite aproximativ odată la 4 ani. Cu toate acestea, dacă utilajul este folosit folosite zilnic, atunci înlocuirea ar trebui să fie mai frecventă. Tuburile servesc la transmiterea fluidelor către motor, servodirecție, sistem hidraulic și atașamente. Tuburile nu trebuie să aibă crăpături sau denivelări, fiind una dintre piesele cu un grad ridicat de uzură.

Șenile

Șenilele se uzează în timp, iar uzura tipică este cauzată de strivirea sau tocirea elemenților de șenilă. Șenilele uzate pot constitui un pericol pentru întreg personalul din șantier care se apropie de utilaj. Verificarea frecventă a acestor componente va preveni deteriorarea și, ca urmare va preveni și o serie de accidente.

Ignorarea pieselor de schimb deteriorate, care trebuie înlocuite, poate cauza daune financiare foarte mari, iar accidentele pot deveni mai frecvente. Așadar, înlocuirea timpurie a pieselor care prezintă uzură este o activitate importantă pentru constructori. 

Pentru a vă ajuta să alegeți piesele de schimb potrivite, Multi Parts vă oferă piese de uzură pentru întreaga flotă de echipamente. Vă oferim cu soluția perfectă pentru ca piesele utilajelor dvs. să poată fi înlocuite cât mai rapid și ușor cu piese noi, de calitate superioară:

De ce soluția este Multi Parts?

  • Un singur furnizor pentru toată flota
  • Consultanță în găsirea piesei de schimb
  • Garantăm compatibilitatea pieselor
  • Livrare rapidă în toată țara
  • Retur gratuit în 14 zile
  • Magazin online cu o gamă largă de piese

Doriți piese de calitate la preț competitiv? Cotactați-ne la 0733 040 000 sau solicitați o ofertă accesând www.utilben.ro/piese-utilaje.


Contacteaza-ne

De ce servicii aveti nevoie?

Întrebări și răspunsuri

0 Intrebari

    Comentarii 0 Comentarii

    ( Intra in cont pentru a adauga un comentariu. )