campaign-notification campaign-notification

Ce trebuie sa stii inainte de a cumpara un buldozer

Publicat de 16/12/2021

buldozer, buldozer second-hand, cumpara un buldozer, buldozere, achizitie buldozer, buldozer sh, buldozer second hand

Afla care sunt factorii cei mai importanti de considerat cand ai de cumparat un buldozer.

Când vine vorba de cumpărarea unui buldozer, există anumite aspecte de luat în considerare pentru a alege utilajul potrivit. 

Acest echipament a devenit un instrument vital în industria construcțiilor și cea a mineritului datorită puterii crescute, adaptabilității și mobilității sale. Dacă sunteți pe cale de a cumpăra un buldozer second hand pentru lucrările dvs., există mai mulți factori pe care trebuie să îi luați în considerare, inclusiv orele de funcționare ale utilajului, anul în care a fost fabricat, prețul și starea generală. Acest ultim factor este cel mai dificil de determinat, deoarece semnele de deteriorare și uzura excesivă pot fi acoperite și deghizate.

Vă oferim o scurtă listă cu primele 6 lucruri de luat în considerare înainte de a cumpăra un buldozer.

Senile buldozer

Trenul de rulare

În funcție de terenul și mediul în care intenționați să utilizați buldozerul, va fi nevoie să verificați trenul de rulare al utilajului dorit. Dacă doriți un buldozer pentru amenajarea spațiilor verzi, construcții și alte astfel de lucrări, ar trebui să alegeți un buldozer cu tren de rulare standard. Cu toate acestea, garniturile unui astfel de tren de rulare vor necesita întreținere corespunzătoare pentru a avea o viață cât mai lungă. 

Un tren de rulare de categorie grea, pe de altă parte, are caracteristici similare cu cele ale unui tren de rulare standard, dar componentele sale sunt îmbunătățite, cum ar fi placarea cu oțel, pentru o rezistență excelentă. Un tren de rulare de acest tip este de preferat dacă veți folosi buldozerul pe teren accidentat sau într-un mediu mai dur, pietros. Prin urmare, trebuie să cunoașteți tipul de teren pe care veți folosi buldozerul înainte de a cumpăra un astfel de utilaj.

Înainte de a alege buldozerul, este recomandat să verificați și gradul de uzură al trenului de rulare. Iată cum puteți efectua această verificare:

  • Întindeți mâna peste șenile și verificați partea superioară și inferioară a bucșelor. Dacă buldozerul este în stare bună, rulmenții ar trebui să fie rotunzi. Dacă rulmenții au o formă ovală sau observați că au denivelări în anumite zone, acesta ar putea fi un semn de uzură excesivă.
  • Verificați grosimea zalelor de șenilă. Dacă bara de la marginea zalelor a fost uzată până la punctul în care pare să aibă aceeași înălțime ca șuruburile plăcuțelor, atunci va fi nevoie să înlocuiți acele zale.

buldozer second hand

Atașamentele și sistemul hidraulic

Înainte de a cumpăra un buldozer, asigurați-vă că sistemul hidraulic și accesoriile sunt în stare bună de funcționare. Comenzile ar trebui să fie ușor de gestionat, iar atașamentele și sistemul hidraulic trebuie să fie suficient de rapide. Nu uitați să verificați dacă ghearele și lamele funcționează corect. Înlocuirea șenilelor unui buldozer este un efort costisitor. Prin urmare, asigurați-vă că acestea sunt poziționate corect.

Orele lucrate ale buldozerului

Înainte de a achiziționa un buldozer second hand, trebuie să verificați numărul de ore afișate pe ceasul buldozerului. Trebuie să verificați dacă motorul și trenul de rulare au fost înlocuite înainte de cumpăra utilajul. Atâta timp cât buldozerul a fost bine întreținut, alegerea unui echipament second-hand poate fi o opțiune foarte bună. 

Cu toate acestea, vă recomandăm să achiziționați un buldozer second hand doar de la dealeri autorizați, cu reputație și care vă pot oferi servicii post-vânzare. Evitați achiziționarea acestor utilaje de la furnizori cu o reputație slabă, despre care se știe că modifică orele de lucru ale utilajelor second-hand, în special pe modelele mai vechi.

Dimensiunea buldozerului

Trebuie să cunoașteți dimensiunea buldozerului de care aveți nevoie pentru afacerea dvs. Aflați dinainte dacă aveți nevoie de un buldozer mai mic sau de unul cu dimensiuni considerabile. Și pentru a decide care este dimensiunea corectă a buldozerului, trebuie să știți exact ceea ce veți cu acesta.

În vreme ce buldozerele mai mici sunt mai ușor de transportat, trebuie să vă asigurați că noul echipament este suficient de mare pentru a face ceea ce este necesar în lucrările dvs. Cu toate acestea, rețineți că dimensiunea buldozerului dvs. depinde și de condițiile solului și invers. Terenul accidentat necesită un buldozer mai mare și mai dur. Dar, la rândul lor, buldozerele mai mari nu pot fi folosite pe terenuri mai moi, mai delicate.

Siguranța oferită

Siguranța este un lucru important de luat în considerare atunci când cumpărați un buldozer, mai ales dacă intenționați să utilizați echipamentul în lucrări de construcții. Asigurați-vă că atașamentele sunt conforme cu cele mai recente standarde de siguranță. De asemenea, trebuie să vă asigurați că operatorii vor dețin calificările necesare pentru a opera corect un buldozer.

Dacă achiziționați un buldozer second-hand, trebuie să aflați dacă acesta a fost supus anumitor alterări care ar putea compromite siguranța sau capacitatea de utilizare a utilajului. Este întotdeauna recomandat să întrebați proprietarul anterior sau dealerul despre modul în care a folosit echipamentul. De asemenea, asigurați-vă că elementele de siguranță ale buldozerului nu au fost deteriorate sau compromise.

Prețul utilajului și bugetul dvs.

Bineînțeles, nu puteți uita de costurile asociate cu utilajul dorit. Aici nu ne referim doar la costul inițial de achiziție, ci la costul total de proprietate care include costurile operaționale și întreținerea utilajului. Deși buldozerele second hand vor costa cu siguranță mai puțin, trebuie să mai atent pentru a vă da seama din timp dacă utilajul este în stare bună de funcționare.

Acestea sunt principalele aspecte de luat în considerare atunci când aveți de achiziționat un buldozer. 

 

Vezi toate modelele de buldozere second hand pe https://www.utilben.ro/second-hand/buldozere.

Achizționeaza în siguranță cu Utilben.


Contacteaza-ne

De ce servicii aveti nevoie?

Întrebări și răspunsuri

0 Intrebari

    Comentarii 0 Comentarii

    ( Intra in cont pentru a adauga un comentariu. )