campaign-notification campaign-notification

Ce utilaje si atasamente ar trebuie sa aiba fiecare primarie

Publicat de 22/11/2022

atasamente, atasamente primarie, utilaje primarie, utilaje municipale, atasamente municipale

Ce categorii de atasamente si utilaje municipale vor ajuta o primarie sa mentina orasul curat? Afla din articolul Utilben.

Care sunt cele mai importante echipamente pentru lucrări municipale

Întreținerea unei localități include activitățile întreprinse pentru menținerea în condiții optime de funcționare a diferitelor servicii publice. Aici ne referim la întreținerea clădirilor, spațiilor publice interioare și exterioare, drumurilor, podurilor, stâlpilor de iluminat, statuilor sau a sistemului de canalizare. Banii contribuabililor finanțează întreținerea de rutină, reparațiile și curățarea proprietăților publice. Administrarea eficientă a unei localități necesită multă muncă și dăruire, un angajament real față de cetățeni. Dar, pentru a realiza acest lucru, primăriile au nevoie de echipamente pentru lucrări municipale care să poată îndeplini o multitudine de funcții . 

În cele ce urmează, vă vom prezenta câteva dintre principalele utilaje și atașamente pentru lucrări municipale.

Buldoexcavatoare

Un utilaj bun la toate, buldoexcavatorul nu poate lipsi din flota de echipamente a municipalităților. Un buldoexcavator poate îndeplini o mare varietate de funcții, de la săparea șanțurilor cu ajutorul cupelor de excavare și mutarea materialelor, până la spargerea asfaltului cu atașamente specializate, precum picoanele hidraulice. Acestea pot, de asemenea, să niveleze suprafața unui drum cu ajutorul plăcilor compactoare.

Miniexcavatoare și midiexcavatoare

Excavatoarele compacte sunt special concepute pentru lucrări în spații înguste unde puteți pătrunde doar cu utilaje cu amprentă minimă. Ele vă permit să lucrați cu ușurință în zone restrânse precum alei, spațiile din apropierea clădirilor, garduri, șanțuri și multe altele. Acestea vă pot ajuta să efectuați săpături, să ridicați și să mutați diverse materiale, practic, vă pot ajuta în aproape orice tip de lucrare municipală pe care o aveți de efectuat.

Nacele

Fie că este vorba despre refacerea fațadei unei clădiri, repararea unui acoperiș sau lucrări la cablurile electrice din interiorul unui oraș, primăriile nu și-ar putea îndeplini obligațiile fără ajutorul unei nacele de nădejde. În gama Utilben găsiți diferite categorii de nacele atât noi, cât și second-hand: nacele pe autoșasiu, nacele foarfecă, nacele articulate și nacele tractabile. 

Perii stradale

Spațiile publice și străzile din orice localitate trebuie să fie mereu întreținută corespunzător. Acest lucru presupune eliminarea frunzelor, pietrișului, prafului, noroiului și a resturilor care ajung pe aceste suprafețele în timpul săptămânii. Pentru aceste lucrări, primăriile pot apela cu încredere la perii stradale, atașamenteau rolul de a mătura eficient drumurile, trotuarele, parcările, spațiile pietonale, piste de aterizare și alte suprafețe. 

Utilben vine în ajutorul dvs. cu o gamă vastă de perii stradale, denumite și perii de asfalt, care vin în variantă cu și fără colector. Varianta de perie de asfalt cu colector strânge mizeria într-un compartiment special creat pentru acest scop, iar peria fără colector doar mătură mizeria în direcția dorită.

Periile de asfalt pot fi montate pe diverse tipuri de utilaje: buldoexcavatoare, încărcătoare frontale, mini încărcătoare, excavatoare și stivuitoare telescopice.

Atașamente pentru deszăpezire 

Pe timp de iarnă, stratul de zăpadă poate cauza dificultăți pe șoselele din România și în orașele noastre. Din acest motiv, autoritățile publice trebuie să fie pregătite pentru sezonul rece din timp cu cele mai eficiente echipamente pentru deszăpezire.

Există mai multe categorii de atașamente pentru înlăturarea zăpezii, printre care se numără:

Vă sfătuim să alegeți atașamentul în funcție de mărimea suprafeței pe care trebuie să o deszăpeziți și de tipul drumului, mai exact dacă acesta este asfaltat sau neasfaltat. Indiferent de lucrările pe care le aveți de efectuat, la Utilben suntem pregătiți cu atașamente specializate pentru lucrări municipale.

Tocătoare de vegetație

Tocătoarele de vegetație sunt atașamente de nelipsit atunci când vine vorba de curățarea și amenajarea spatiilor verzi din orașe. În gama noastră veți găsi tocătoare de vegetație de tip atașament pentru mini-excavatoare, buldoexcavatoare și excavatoare. Acestea au capacitatea de toca arbuști, tufișuri, vegetația de pe marginea drumurilor sau de lângă garduri, dar chiar și copaci mici. 

Tocătoare de crengi

Un tocător de crengi are rolul de a ajuta autoritățile administrației publice să gestioneze eficient deșeurile rămase în urma toaletării arborilor. Tocătoarele marca Först comercializate de Utilben se remarcă prin performanța ridicată, construcția rezistentă, manevrabilitatea și siguranța pe care le conferă.

Graifere

Pentru a putea curăța cu ușurință șoselele și alte spații publice de resturile rămase în urma diverselor lucrări de construcții sau reparații, cupele graifer sunt ajutorul perfect. Grafierul poate fi folosit pentru mutarea bolovanilor mari și curățarea molozului. De asemenea, aceste atașamente pot fi utilizate și la ridicarea și mutarea de pe carosabil a resturilor vegetale de mari dimensiuni, precum crengile sau trunchiurile copacilor.

Acestea sunt o parte din cele mai des întâlnite echipamente pentru curățarea și întreținerea spațiilor publice.


Contacteaza-ne

De ce servicii aveti nevoie?

Întrebări și răspunsuri

0 Intrebari

    Comentarii 0 Comentarii

    ( Intra in cont pentru a adauga un comentariu. )