Cum alegi cel mai potrivit tiltrator pentru santierul tau - partea 2
Alegerea unui tiltrator care se pliază pe fiecare lucrare devine mai ușoară cu ghidul următor.
Steelwrist și-a luat angajamentul de a furniza atașamente care eficientizează orice activitate întreprinsă cu utilajele de construcții. Compania se remarcă pe plan mondial prin soluțiile inovatoare pe care le-a adus pe piață și prin investițiile continue în tehnologie. Aceste soluții vin sub forma unor atașamente remarcabile, printre care se află și un atașament de tip tiltrator. Acestea, odată sunt montate pe brațul de excavare, vă permit să fi rotiți cu 360° sau să înclinați cu +/- 45° diverse alte atașamente, precum cupe, picoane, perii și multe altele. În acest, fel veți spori flexibilitatea și precizia utilajului, astfel îmbunătățind productivitatea.
Parteneriatul UTILBEN cu Steelwrist vine în sprijinul constructorilor români care vor să atingă un nivel maxim de productivitate în lucrările întreprinse. De asemenea, gama de tiltratoare furnizate de Steelwrist este ideală pentru antreprenorii care doresc să obțină profit cât mai mare într-un timp cât mai scurt. Diversitatea de modele de tiltratoare de pe piață poate pune orice constructor în dificultate. Pentru a le veni în ajutor, am creat un ghid util care vă va oferi informații despre considerentele importante atunci când alegeți un tiltrator.
Într-un articol anterior, v-am prezentat primele 5 sfaturi pentru alegerea celui mai potrivit tiltrator. Prin următoarea listă, dorim să vă oferim un set complet de recomandări în această direcție.
1. Direcție pe roți sau pe șenile
Fără a avea instalat un tiltrator pe excavatorul sau buldoexcavatorul dvs., veți fi nevoit să mutați utilajul mult mai des decât atunci când folosiți un tiltrator. Practic, convertiți timpul petrecut cu mutarea utilajului în timp de lucru. Dacă doriți să vă eficientizați munca, poți opta între direcția pe roată sau pe șenilă. Acest lucru înseamnă că, fără a da drumul joystick-ului, puteți elimina pierderea suplimentară de timp pe măsură ce operați și mutați utilajul simultan.
Dacă alegeți direcția pe roți, trebuie să vă asigurați că furnizorul dvs. respectă reglementările în vigoare. Reglementările sunt definite în mai multe standarde ISO, ISO5010 fiind cel mai important.
Cerințe:
- Vă prezentăm cerințele minime care trebuie îndeplinite pentru a avea o aprobare pentru direcția pe roți / șenile.
- Trebuie să existe o cheie specială pentru activarea funcției alternative de direcție. Mai exact, această funcție nu ar trebui să fie activată în mod automat atunci când rotiți cheia pentru a porni utilajul.
- Dacă virați rola spre stânga și simultan cu volanul la dreapta, excavatorul ar trebui să vireze spre dreapta. Volanul trebuie să aibă întotdeauna prioritate. (Notă: acest lucru se aplică chiar și atunci când ați operat rola și roțile sunt într-o singură poziție, chiar și atunci, volanul ar trebui să aibă prioritate și să poată contracara virarea).
- Rola de direcție este montată pe joystick-ul din stânga.
- Direcția alternativă nu trebuie să poată fi activată la viteze mai mari de 20 km/h.
Recomandarea noastră:
Selectați direcția cu roți la excavatorul dvs. pe roți - este o investiție care se amortiza rapid. Dacă aveți un utilaj pe șenile, atunci alegeți direcția pe șenile dacă aveți genul de activitate în care aveți trebuie să facă multe mișcări mici. Măsurați doar câte mișcări mici de mai puțin de cinci metri faci peste o zi la serviciu.
2. Sistem centralizat de gresare și racordare
Din ce în ce mai multe excavatoare sunt echipate cu sisteme centralizate de lubrifiere. Motivul este evident deoarece lubrifierea reduce uzura și prelungește durata de viață. Acest lucru este valabil și pentru tiltrator.
Uneori, lubrifierea centrală nu este recomandată pentru a „forța” operatorul să iasă din cabină pentru a inspecta componentele utilajului. Mulți operatori fac asta foarte bine, dar deseori această operațiune nu se face corect, rezultând în uzură inutilă și costisitoare.
Cu un sistem de gresare centrală, tiltratorul este lubrifiat continuu în timpul ciclurilor de lucru.
Recomandarea noastră:
Dacă aveți lubrifiere centrală pe excavatorul dvs., extindeți sistemul și pentru tiltrator. Alegeți un cuplaj care asigură interconectarea sistemului hidraulic, angrenajelor și electronicelor în același timp.
3. Sistem antifurt
Furturile de excavatoare au crescut în ultimii ani, iar furturile actuale nu sunt doar de motorină și unelte, dar și de tiltrotatoare și excavatoare întregi. Când se întâmplă asta, survine atât problema costului mare de înlocuire a ceea ce a fost furat, dar și problema întârzierilor în proiecte. Niciun sistem nu poate preveni cu 100% siguranță furtul, dar acesta poate deveni considerabil mai dificil, fiind în același timp mai ușor de recuperat obiectele furate și nu în ultimul rând poate reduce gravitatea problemelor asociate cu pierderea.
DATATAG este cel mai mare sistem de marcare din lume pentru acest tip de echipamente și este o metodă pentru marcarea echipamentelor care reduce riscul de furt cu 80%, în baza statisticilor internationale. DATATAG este acum căutat în 197 de țări și are peste 4 milioane de articole înregistrate. Dacă ți-ai marcat tiltratorul, atunci numeroase companii de asigurări oferă avantaje pentru marcare. Verificați cu partenerii dvs. de asigurări.
Recomandarea noastră:
Marcați atât excavatorul, cât și tiltratorul cu un sistem DATATAG. Veți reduce astfel riscul de furt și veți putea obține mai ușor compensație de la compania dumneavoastră de asigurări.
4. Oferte de pachete utilaj + atașamente
Când cumpărați un nou tiltrotator și un nou excavator în același timp, verificați dacă există pachete soluții care conțin cupe, cuplaje rapide, furci, conexiuni etc, cu un preț redus la cumpărarea de la același producător. Pe lângă aspectele economice, avantajul unui pachet este că numărul de furnizori este redus și, prin urmare, tot suportul va fi de la un singur furnizor.
Recomandarea noastră:
Analizați-vă nevoile și întrebați dealer-ul dacă puteți obține o ofertă de pachet.
5. Performanța tiltratorului și suportul post-vânzare
Performanța tiltratorului este evident importantă pentru productivitatea lucrării. Aici este important să se considere înălțimea la care se poate lucra cu acesta, unghiul de înclinare, greutatea și durabilitatea, alături de asistența post-vânzare. Asigurați-vă că greutatea și înălțimea de lucru ale tiltratorului sunt corecte pentru tipul de atașament care vă interesează.
- Este important să știți înălțimea de lucru, inclusiv cuplarea rapidă, deoarece diferențele pot fi considerabile în funcție de producătorul cuplajului rapid. O înălțime mai mică înseamnă că vă păstrați mai multă forță de spargere din cilindrul cupei.
- Un unghi de înclinare mai mare vă face utilajul mai flexibil, pe lângă faptul că puteți efectua mai multe operațiuni fără deplasarea excavatorului. Un unghi de înclinare mai mare înseamnă, de asemenea, că veți obține unghiuri mai bune atunci când utilizați o cupă graifer și veți putea prinde și ridica materialele mai ușor de la nivelul solului.
- Greutatea în exces crește consumul de combustibil. (Dacă aveți un excavator mare, poate vă imaginați că greutatea nu este atât de importantă. Imaginați-vă, în schimb, că aveți tot timpul un baril plin de combustibil în cupă atunci când lucrați cu utilajul).
Recomandarea noastră:
Alegeți un tiltrator cu un design compact și robust și cu un unghi mare de înclinare.
Concluzii
Alegerea unui tiltrator nu este una ușoară, din acest motiv, vă recomandăm să urmați sfaturile noastre înainte de a achiziționa un astfel de atașament. Vă invităm să vedeți tiltratoarele oferite de producătorul cu renume, Steelwrist: vedeți oferta de tiltratoare aici: www.utilben.ro/search/steelwrist.