campaign-notification campaign-notification

Cum alegi cel mai bun tiltrator - primele 5 sfaturi

Publicat de Utilben06/09/2021

tiltrator, tiltratoare, rototilt, atașamente excavatoare, tiltrator excavator, tiltrotator, tiltrotatoare, accesorii excavator

Pentru a alege un tiltrator potrivit pentru lucrările pe care le veți face cu excavatorul, trebuie să luați câteva lucruri în considerare. Iată primele 5 sfaturi.

Cum vă asigurați că alegeți un tiltrator potrivit pentru activitatea pe care o veți întreprinde cu acesta?

Evident, prețul și timpul de livrare sunt aspecte importante. Cu toate acestea, puteți face economii semnificative și îmbunătăți productivitatea achiziționând un titrator cu adevărat performant. Steelwrist este o companie suedeză care a devenit rapid un etalon în domeniul tiltratoarelor grație inovației continue și investițiilor în tehnologie. Compania deține multe brevete de invenție pentru produsele sale de excepție. Steelwrist a încheiat parteneriate cu producători de renume, între care Volvo, JCB și Yanmar.

UTILBEN a devenit dealer exclusiv al produselor Steelwrist, un parteneriat care vine în sprijinul constructorilor din România care își doresc o productivitate maximă și care vor să obțină profit cât mai mare într-un timp cât mai scurt.

Veți găsi o multitudine de modele de tiltratoare pe piață, așadar trebuie să alegeți un produs care să se plieze perfect pe tipul de activitate pe care o întreărindeți și care să vă crească veniturile. 

Iată 5 lucruri pe care să le luați în considerare când achiziționați un tiltrator:

1. Cuplă cu prindere directă sau cuplă rapidă?

În cazul mini-excavatoarelor sau midi-excavatoarelor, greutatea tiltratorului este esențială pentru stabilitatea utilajului și confortul operatorului. Pentru această categorie de excavatoare, cu dimensiuni reduse, alegerea potrivită este sistemul de prindere directă deoarece tiltratoarele cu acest tip de sistem de prindere au o greutate redusă.

Cu toate acestea, dacă în lucrările dvs. veți folosi un picon hidraulic, cupla rapidă este cea mai bună opțiune. Veți folosi o cuplă rapidă și un tiltrator într-o manieră complementară, pentru a putea înlătura cu ușurință tiltratorul atunci când nu aveți nevoie de el.

De reținut ar fi că înălțimea de lucru a unui tiltrator cu prindere directă este de obicei puțin mare decât cea a unui tiltrator cu prindere standard. Cu toate acestea, diferența de înălțime este relativ mică, principalul avantaj al sistemului de pridere directă fiind greutatea mai mică.

Tiltrator

Recomandarea nostră:

Dacă nu veți folosi des picoane hidraulice, ar fi indicat să optați pentru un tiltrator cu sistem de prindere directă. Iar pentru pentru utilajele de peste 14 tone, cupla rapidă este cea mai bună opțiune.

 

2. Prindere standard?

Dacă aveți mai multe cupe vechi sau alte atașamente pe care doriți să le refolosiți sau să le schimbați între diferite excavatoare, poate fi un avantaj să folosiți aceeași setare standard de prindere pe care ați folosit-o anterior. 

Rețineți, de asemenea, că unele standarde afectează opțiunea rotorului. Unele rotoare pot fi instalate doar pe tiltratoare cu prindere directă. 

Recomandarea noastră:

Dacă puteți, alegeți o cuplă rapidă modernă, cu un design compact și robust. Dacă atașamentele dvs. sunt vechi și doriți să le păstrați, puteți instala în partea de sus a tiltratorului un adaptor destul de ieftin, sau puteți vinde atașamentele vechi, cât timp  acestea au încă valoare.

 

3. Cu sau fără graifer?

Graiferul poate constitui un atașament foarte util pentru diverse lucrări. Avantajul unui graifer integrat este că veți putea înlătura obstacole sau muta diferite obiecte grele dintr-o parte în alta cu acesta. Iar faptul că îl aveți la îndemână tot timpul vă va face mai productiv și mai rapid. Cu ajutorul unui tiltrator cu graifer veți putea manipula și transporta cu ușurință până și cele mai dificile sarcini: grilaje metalice, capace de canalizare, borduri de mari dimensiuni sau țevi. 

tiltrator excavator

Recomandarea noastră:

Optați pentru un tiltrator cu graifer dacă folosiți utilaje de peste 14 tone, mai ales dacă este vorba despre utilaje pe șenile. Veți putea îndeplini o multitudine de sarcini și veți excela la capitolul eficiență.

 

4. Experiența în operare și eficiența consumului de combustibil?

Diferența dintre consumul de combustibil a două utilaje care funcționează în condiții similare poate fi considerabilă. Este dificil de realizat o comparație obiectivă între diferite lucrări, vârsta excavatorului sau stilul de operare.

Întâmpinăm deseori situații în care operatorii sau tehnicienii setează parametrii de lucru ai excavatorului în așa fel încât acesta să lucreze la o presiune prea mare. Astfel, aceștia fac presupunerea că utilajul va lucra mai rapid și la performanțe mai mari. Dar, de fapt, acest mod de operare nu face altceva decât să forțeze utilajul să lucreze în plus și să se supra-încălzească. 

Pentru a opera ușor și eficient utilajul, cu un consum redus de combustibil, vă recomandăm să reduceți debitul de ulei și să calibrați startul și oprirea fiecărei mișcări. O alternativă excelentă ar fi să alegeți un sistem care se poate autocalibra.

tiltratoare excavatoare

Recomandarea noastră:

Alegeți un sistem de control care se poate autocalibra și este ușor de utilizat. În mod ideal, consultanța tehnică trebuie acordată cu ușurință prin telefon. Dacă aveți nevoie să rulați funcția de rotire / înclinare și de prindere simultană, va trebui să alegeți un sistem de control și joystick-uri care permit acest lucru.

 

5. Siguranță personală

Studiile arată că cea mai frecventă cauză a accidentelor este atunci când operatorul crede că atașamentul este blocat și începe să lucreze prea repede, fără a face o verificare.  De asemenea, este des întâlnită și situația în care atașamentul nu a fost blocat corect, ceea ce cauzează așa-numita „mișcare falsă”.

Atunci când achiziționați un excavator, este recomandat să alegeți un sistem de prindere robust. Rețineți că diversele soluții de siguranță funcționează în moduri diferite pe fiecare tip sau marcă de excavator. Cu toate acestea, există multe sisteme de prindere care funcționează adesea pe toate tipurile de excavatoare. Soluțiile bazate pe senzori care necesită anumite tipuri de sisteme de control, de multe ori nu funcționează pe toate tipurile de echipament. De exemplu, sistemele bazate pe senzori, în mod normal nu funcționează pe utilaje mici care au așa-numita „soluție cu 4 furtune” pentru tiltrotator.

Recomandarea noastră:

Selectați aceeași soluție de siguranță atât pentru cupla rapidă, cât și pentru tiltrator. Soluția cea mai simplă este adesea cea mai bună.

 

Acestea sunt primele 5 recomandări pe care vi le oferim pentru a achiziționa tiltratorul potrivit. Vom reveni în curând cu ultimele 5 recomandări. 

tiltrator atasamente

Până atunci, vă invităm să vedeți tiltratoarele oferite de producătorul cu renume, Steelwrist: vedeți oferta de tiltratoare aici.


Contacteaza-ne

De ce servicii aveti nevoie?

Întrebări și răspunsuri

0 Intrebari

    Comentarii 0 Comentarii

    ( Intra in cont pentru a adauga un comentariu. )