campaign-notification campaign-notification

Cum echipezi flota de utilaje cu atasamente pentru deszapezire

Publicat de 08/09/2022

atasamente pentru deszapezire, atasamente deszapezire, echipamente deszapezire, lame de zapada, freza de zapada, plug, utilaje zapada

Care sunt cele mai eficiente atasamente pentru deszapezire si cum te pot ajuta sa elimini zapada mai rapid - Afla din articol.

Care sunt cele mai eficiente atasamente pentru deszapezire 

Chiar dacă ne aflăm abia la începutul toamnei, recomandarea noastră este să vă gândiți din timp la echipamentele necesare pentru eliminarea zăpezii. Altfe, riscați ca la începutul sezonului rece să nu mai puteți înlătura nămeții groși sau gheața de pe drumuri, trotuare, parcări și alte spații neacoperite. 

În fiecare an, autoritățile au responsabilitatea de a pregăti utilajele din flotă cu atasamente pentru deszapezire. A avea echipamentul potrivit este cheia pentru gestionarea eficientă a serviciilor de îndepărtare a zăpezii și a gheții. Având atât de multă incertitudine cu privire la cantitatea de zăpadă la care să vă așteptați pe parcursul iernii, veți dori să vă asigurați că aveți combinația potrivită de echipamente pentru a face față atât ninsorilor ușoare, cât și celor abundente, precum și condițiilor de ploaie înghețată. De asemenea, veți avea nevoie de echipamente cu flexibilitatea de a gestiona curățarea de drumuri, alei, parcări și trotuare.

Vă prezentăm 6 atașamente pentru deszăpezire care vă vor ajuta să eliminați rapid și ușor zăpada.

  • Perii
  • Cupe
  • Lame de zăpadă
  • Sărărițe
  • Plug de zăpadă
  • Freze de zăpadă

1. Perii

Vă aflați într-o zonă în care stratul de zăpadă este destul de subțire? Periile sunt ideale în locurile în care stratul rareori depășește doi centimetri. Deoarece le puteți folosi pentru a curăța zăpada imediat ce se instalează, aceste sunt, de asemenea, o alegere bună pentru locurile aglomerate, cu trafic intens, cum ar fi centrele comerciale, sălile de evenimente, spitalele sau orice alt loc cu parcări de mari dimensiuni. Un avantaj suplimentar al periilor este faptul că acestea curăță eficient suprafețele, fără a le zgâria. Sunt, astfel, foarte potrivite pentru deszăpezirea betonului, asfaltului și altor suprafețe dure.

2. Cupe

Iată un atașament pe care probabil îl aveți deja la îndemână. Cupele oferă o soluție rentabilă de îndepărtare a zăpezii atunci când lucrați în spații înguste, în care nu e nevoie să îndepărtați cantități masive de zăpadă. Deoarece vă permit să faceți mișcări precise, cupele funcționează cel mai bine atunci când puteți încărca zăpadă într-un dumper sau remorcă pentru transport.

3. Lame de zăpadă

Lamele sunt o alegere inteligentă pentru îndepărtarea zăpezii atât pentru aplicații cu o complexitate redusă, cât și pentru lucrări de mare anvergură. Alegeți lame de zăpadă de dimensiuni mai mici dacă intenționați curățați zone restrânse precum alei și trotuare. Iar, dacă veți lucra pe suprafețe mai largi, precum drumuri, aeroporturi sau pe alte zone deschise mai extinse, atunci vă recomandăm să alegeți modele de lame de zăpada cu dimensiuni mai mari.

Acest tip de atașament este unul dintre cele mai des folosite pentru deszăpezire. De regulă, aceste lame de zăpadă se folosesc atunci când aveți suprafețe mari sau când este nevoie de o viteză mai mare pentru deszăpezire. Puteți atașa lame de zăpadă pe o varietate de utilaje, de la miniîncărcătoare, tractoare, încărcătoare frontale, până la autoutilitare.

4. Sărărițe

Aceste atașamente sunt ideale pentru a preveni aderarea zăpezii de suprafețe pavate și pentru a adăuga nisip pentru o tracțiune mai bună. Majoritatea sărărițelor pot transporta sare, nisip sau un amestec cu ambele. Acest lucru adaugă la versatilitatea lor și le ajută să poată fi folosite în diverse lucrări de îndepărtare a zăpezii și a gheții.

Cel mai bun moment pentru a folosi sărărița pe drumurile publice este imediat după ce au fost curățate cu plugul, sau chiar înainte să ningă. Acest lucru previne aderarea zăpezii de suprafața pavată, ceea ce face suprafața mai ușor de deszăpezit după ninsoare. Nisipul este folosit în principal ca material abraziv pentru a adăuga mai multă tracțiune pe suprafețele alunecoase cu zăpadă și gheață. Nisipul nu este recomandat pe unele drumuri ale orașelor, deoarece poate înfunda canalele și este mai frecvent utilizat pe trecătorile montane sau pe autostradă unde temperaturile pot fi extrem de joase. Este recomandat să amestecați o cantitate mică de sare atunci când utilizați nisip, pentru a preveni înghețarea și formarea de cocoloașe.

5. Plug de zăpadă

Plugul de zăpadă este de departe unul dintre cele mai eficiente atașamente pentru deszăpezire. Se pretează îndeosebi pentru curățarea drumurilor, suprafețelor pavate, alei, trotuare sau parcări. Au capacitatea de a efectua o gamă largă de lucrări de deszăpezire în spații înguste, un plug de zăpadă este unul dintre cele mai versatile accesorii de deszăpezire pe care le puteți adăuga flotei dvs. de echipamente. Puteți înclina plugul pentru a arunca zăpada în lateral în timp ce împingeți și, de asemenea, puteți îndrepta plugul când doriți să adunați zăpada într-un singur loc.

6. Freze de zăpadă

Cu ajutorul frezelor de zăpadă puteți îndepărta rapid și consecvent zăpada. Sunt perfecte pentru alei, parcări și trotuare. Un avantaj suplimentar este că oferă operatorului utilajului dumneavoastră flexibilitatea de a devia zăpada drept înainte sau într-o parte.

Concluzii

Sunteți gata să vă transformați echipamentul într-un utilaje pentru deszăpezire? Contactați echipa Utilben pentru mai multe informații despre gama noastră de atașamente pentru deszăpezire.


Contacteaza-ne

De ce servicii aveti nevoie?

Întrebări și răspunsuri

0 Intrebari

    Comentarii 0 Comentarii

    ( Intra in cont pentru a adauga un comentariu. )