campaign-notification campaign-notification

Cum întrețineți Cilindrii Compactori - Primii 5 pași de urmat

Publicat de 30/09/2020

cilindri compactori, întreținere utilaje, mentenanță cilindri compactori

Invatati cum puteti sa intretineti cilindrii compactori realizand acest primi 5 pasi simpli pentru a evita timpii morti.

Cum întrețineți Cilindrii Compactori

 

În mediul de lucru din ziua de azi, ultimul lucru pe care un antreprenor îl dorește de la utilajul său este să aibă perioade de timp în care acesta nu poate fi pus la lucru. Când un cilindru compactor suferă o defecțiune, timpul de compactare se pierde, afectând întreaga operațiune de pavaj.

Menținerea cilindrilor compactori în funcțiune la eficiență maximă pe tot parcursul perioadei de lucru vă poate ajuta să respectați mai bine atât specificațiile de calitate ale lucrărilor pe care le efectuați, cât și termenele limită.

Iată primele 5 sfaturi care vă vor ajuta să vă asigurați că cilindrul dvs. compactor funcționează fără probleme, eliminând astfel posibilitatea timpilor morți:

 

1. Efectuați verificări zilnice

Realizarea unei inspecții vizuale de jur împrejur a utilajului zi de zi poate fi o modalitate ușoară de a vedea dacă există ceva în neregulă cu utilajul înainte de a-l porni.

Vă recomandăm să verificați dacă există cabluri și furtunuri slăbite, dacă există scurgeri, acesta fiind un semn că un furtun poate fi slăbit, și verificați comenzile electrice. Dacă un comutator nu funcționează, asigurați-vă că firele nu sunt slăbite. Asigurați-vă că alarmele de rezervă, semnalele de avertizare și farurile funcționează corect. Verificați de asemenea articulația centrală și testați frâna de parcare.

 

2. Păstrați tamburul curat și lubrifiat

În timpul inspecției dvs. vizuale din fiecare dimineață, asigurați-vă că nu există fisuri pe suprafața tamburului și că acesta este curat. Un tambur murdar sau cu o suprafață deteriorată va cauza probleme la compactare. De asemenea, sunt importante sistemele existente în interiorul tamburului.

Fie că este vorba de un sistem cu vibrații, unul static sau compactare cu impact, va fi nevoie să verificați săptămânal nivelul de ulei pentru a vă asigura că nu este prea scăzut. Nivelurile scăzute de ulei vor face ca rulmenții să se strice, ceea ce va cauza timpi morți mai mari, comparând cu operațiunea simplă de verificare a uleiului, deoarece este nevoie de mult timp pentru a scoate tamburul și a înlocui rulmenții.

 

3. Verificați nivelul tuturor lichidelor

De la finalizarea schimbului de ulei recomandat până la asigurarea că aveți suficient lichid de răcire, menținerea tuturor fluidelor sub control vă duce la performanță maximă a motorului. O scurtă verificare a etichetei cu instrucțiunile de întreținere a utilajului poate asigura, de asemenea, că toate fluidele sunt la nivelul optim. Toate verificările necesare pentru lubrifiere ar trebui să fie pe acea etichetă.

 

4. Inspectați sistemul de apă

Este indicat să vă asigurați că tot ceea ce are legătură cu sistemul de apă este întreținut frecvent. Dacă sistemul de apă nu funcționează corect, asfaltul va începe să se lipească de tamburi și, cu siguranță, nu doriți acest lucru.

Dacă este posibil, încercați să umpleți întotdeauna rezervorul cu apă curată dintr-o sursă cunoscută. Apa trece de la rezervor la barele de aspersoare și pulverizează peste tamburul din față și din spate. Acesta servește ca lubrifiant pentru a preveni lipirea asfaltului de tambur, deci este important ca apa pe care o puneți să fie curată și să nu înfunde sistemul.

Dacă știți că veți lucra într-o zonă în care apa este puțină, doriți să vă asigurați că tamburul dvs. are un sistem de filtrare a apei și că o verificați des.

Menținerea sistemului de pulverizare pe deplin funcțional, asigurându-vă că duzele pulverizează corect pe tambur, vă va oferi posibilitatea de a obține cel mai bun aspect al suprafeței pavate. Este esențial ca duzele să fie în stare de funcționare excelentă, astfel încât contractanții să fie în concordanță cu procesul de compactare și să nu se oprească pentru a curăța duzele în mod constant.

Duzele de pulverizare sunt părți care se uzează ușor. Se sparg, se uzează și se înfundă, așa că este important să vă asigurați că apa poate să curgă ușor prin ele în orice moment.

De asemenea, vă recomandăm să verificați rezervorul în mod regulat pentru a vedea dacă există depozite de calciu sau alți contaminanți.

 

5. Verificați racletele de tambur

Este foarte important să mențineți răzuitoarele pentru tamburi în stare bună, acest aspect fiind adesea trecut cu vederea. Racletele de tambur mențin apa pe suprafața tamburului pentru a asigura o lubrifiere adecvată. Dacă acestea sunt uzate, veți pierde apa dintre racletă și tambur, iar asfaltul va începe să se lipească de tambur.

La transportul utilajului, trebui să acordați o atenție deosebită racletelor și să vă asigurați că sunt reglate corect înainte de a începe munca. Dacă folosiți tamburii pentru o perioadă lungă de timp pentru a o ajunge la șantier, trebuie să vă asigurați că acestea nu se usucă. Fie turnați apă pe ei, fie retrageți racleta pentru a nu atinge tamburul în timp ce rulați utilajul la șantier.

 

 

Acestea au fost primele 5 sfaturi pentru întreținerea cilindrilor compactori. În articolul următor veți afla care sunt ultimii pași pe care trebuie să-i faceți pentru a avea un compactor performant și fiabil timp îndelungat.

 
 
 

Contacteaza-ne

De ce servicii aveti nevoie?

Întrebări și răspunsuri

0 Intrebari

    Comentarii 0 Comentarii

    ( Intra in cont pentru a adauga un comentariu. )