campaign-notification campaign-notification

Cum întrețineți Cilindrii Compactori - Ultimii 5 pași de urmat

Publicat de 01/10/2020

cilindri compactori, cilindru compactor, întreținere utilaje, mentenanță utilaje, cum întreții utilajele

Invatati cum puteti sa realizati intretinerea cilindriilor compactori pentru a evita timpii morti pe santier.

Cum întrețineți Cilindrii Compactori

 

Cilindrii compactori sunt utilaje extrem de fiabile, dar atunci când un astfel de utilaj suferă o defecțiune în timp ce e folosit pentru pavare, se pot ivi repercusiuni costisitoare pentru întreaga lucrare. Poate afecta calitatea lucrării, poate duce la pierderea timpului și riscul potențial de amenzi din cauza întârzierilor proiectului, plus că există cheltuieli suplimentare asociate cu reparația.

În articolul precedent, v-am prezentat primii 5 pași pe care trebuie să-i urmați pentru ca cilindrii dvs. compactori să aibă o viață mai lungă. Iar acum ne propunem să continuăm seria acestor sfaturi cu încă 5 factori importanți pentru întreținerea compactorilor:

 

1. Verificați filtrele de aer

Este esențial să vă asigurați că filtrul de aer nu este înfundat pentru a evita supraîncălzirea motorului. Dacă acesta e obstrucționat, cilindrul compactor va elimina niveluri mai mari de gaze de eșapament decât ar trebui.

Dacă filtrul de aer este murdar, ar fi recomandat să-l înlocuiți, mai degrabă decât să încercați să-l curățați cu aer comprimat.

 

2. Sistemul hidraulic

Sistemul hidraulic este o altă investiție uriașă pentru compactorul dvs. și trebuie să vă asigurați că acest sistem este bine întreținut.

Verificarea nivelului de ulei hidraulic în interiorul compartimentului motorului este foarte importantă și vă va ajuta să vă protejați investiția. După un anumit număr de ore de funcționare, acel ulei hidraulic trebuie schimbat. Respectați întotdeauna specificațiile din manualul de operare al utilajului. Între intervalele de întreținere, acordați atenție culorii uleiului și, dacă începe să se închidă la culoare și să aibă un aspect murdar, este timpul să îl schimbați.

 

3. Inspectați amortizoarele de șoc

Amortizoarele de șoc sunt o altă componentă importantă de verificat. Acestea sunt suporturile din cauciuc care izolează operatorul de vibrația tamburului. Energia este apoi direcționată din tambur către suprafața pavată.

Fisurile mici pe amortizoare de șoc nu sunt, de regulă, periculoase. Dar pot fi rupte de un șofer de camion atunci când acesta leagă utilajul pentru a-l fixa, așadar trebuie verificate în mod regulat. Dacă aveți o crăpătură în care puteți insera o monedă, atunci e nevoie să înlocuiți amortizorul. Dacă aveți un amortizor de șoc care începe să se rupă sau să nu mai funcționeze corespunzător, ar trebui să le înlocuiți pe toate de partea aceea a tamburului.

 

4. Adăugați combustibil la sfârșitul zilei

Iată un alt sfat care nu necesită prea mult efort, dar are un impact mare asupra stării generale a utilajului.

Prin alimentarea cilindrului compactor noaptea în loc să faceți acest lucru de dimineață, veți elimina aerul din rezervor și veți reduce probabilitatea de condens în rezervor. Umiditatea va adăuga apă la combustibil și va cauza probleme.

În plus, prin umplerea rezervorul la sfârșitul fiecărei zile, vă asigurați o productivitate mai mare imediat în dimineața următoare.

 

5. Folosiți corect utilajul

Un cilindru compactor este un utilaj deosebit prin faptul că e conceput să vibreze, să se scuture. Nu permiteți ca operatorii dvs. să fie cauza ca defecțiunilor acestor utilaje, prin folosirea lor în mod necorespunzător.

Utilizarea necorespunzătoare a compactorului afectează negativ calitatea asfaltului. Dacă folosiți o amplitudine sau o frecvență prea mare pentru aplicație, s-ar putea să deteriorați agregatul.

Supra-compactarea este cel mai simplu mod de a deteriora utilajul. Ați atins densitatea, dar continuați să vibrați. Nu numai că deteriorați asfaltul, dar toată acea energie revine în interiorul utilajului, astfel ajungeți să uzați prematur amortizoarele de șoc și chiar ați putea ajunge să defectați compactorul.

 

Acestea au fost sfaturile noastre pentru întreținerea cilindrilor compactori, sfaturi care vă vor ajuta să vă protejați utilajul și investiția. Dacă utilajele se strică, toată lucrarea se oprește dacă nu există un echipament de rezervă.

 

Echipa Utilben vă stă la dispoziție servicii de întreținere a utilajelor și consultanță de specialitate în materie de diagnoză, reparații, revizii și piese de schimb pentru utilajele dvs. Ne puteți contacta folosind formularul de mai jos pentru mai multe informații.

 
 
 

Contacteaza-ne

De ce servicii aveti nevoie?

Întrebări și răspunsuri

0 Intrebari

    Comentarii 0 Comentarii

    ( Intra in cont pentru a adauga un comentariu. )