campaign-notification campaign-notification

Cum previi furtul și vandalismul în șantierele de construcții

Publicat de Utilben31/01/2021

furt șantier construcții, vandalism șantier construcții, șantiere de construcții, securitate șantier construcții

Care sunt cele mai bune metode pentru a preveni furtul și vandalismul din cadrul șantierului de construcții - Iată câteva sfaturi utile:

Furtul și vandalismul sunt probleme des întâlnite pe șantierele de construcții. Natura temporară a șantierelor face ca luarea unor măsuri de siguranță adecvate să fie o provocare, deoarece aceste locuri au adesea garduri fragile sau chiar inexistente. De asemenea, în majoritatea șantierelor de construcții se regăsesc utilaje grele, cum ar fi buldozere, excavatoare, încărcătoare frontale și multe alte echipamente care atrag activități infracționale.

Așadar, dacă dețineți sau administrați un șantier de construcții și nu implementați măsuri de securitate pentru acesta, este foarte posibil ca în viitor să vă confruntați cu daune materiale costisitoare, pierderi și întârzieri ale proiectelor cauzate de furturi sau vandalism.

Mulți constructori își alocă un număr fix de utilaje de care vor avea nevoie în cadrul șantierelor pentru îndeplinirea sarcinilor zilnice. Când un echipament este deteriorat, acesta nu poate fi folosit, împiedică progresul întregului proiect. Bugetele pot fi afectate, iar calendarul proiectelor, decalat. În anumite situații, ar putea duce chiar la oprirea completă a lucrărilor.

Desigur, amploarea daunelor ar putea avea consecințe mai mari sau mai mici, în funcție de cât de repede puteți repara echipamentele sau obține un utilaj de schimb.

Cum putem preveni daunele, furtul și vandalismul pe șantierele de construcții? Vă oferim 5 sfaturi pentru a vă ajuta să vă mențineți șantierele în siguranță:

1. Iluminat

Șantierele sunt de obicei locuri destul de întunecate și izolate, dar mai ales în timpul nopții, ceea ce le transformă într-o țintă ușoară pentru escroci. De asemenea, lucrările de construire a drumurilor, spre exemplu, constituie unul dintre cele mai expuse site-uri și sunt preferate de vandali și hoți, dacă acestea sunt suficient de ușor de accesat. Pe timp de seară, după ce constructorii și operatorii de utilaje și-au terminat treaba în site-ul de lucru, vandalii și hoții vor avea mai multă încredere să intre în spațiul de lucru și să cauzeze daune.

Un șantier sau site de lucru bine luminat îi va descuraja pe vandali și hoți și va reduce considerabil riscul de daune cauzate de vandalism și furt. De asemenea, instalarea luminilor poate face sistemele de supraveghere mai eficiente, făcându-i vizibili pe vizitatorii nedoriți în înregistrările video.

Vă recomandăm să folosiți lumini cu senzori de mișcare, lumini care se activează atunci când simt prezența unui intrus, sau lumini de zi care rămân aprinse pe tot parcursul nopții.

 

2. Camere de supraveghere

Observarea camerelor de supraveghere este adesea suficientă pentru a descuraja infractorii, iar camerele HD din ziua de azi oferă imagini extrem de detaliate. De asemenea, puteți utiliza înregistrări ale camerelor pentru a prinde și a urmări în justiție făptașii. Cu tehnologia avansată de astăzi, puteți chiar să utilizați smartphone-ul ca monitor mobil pentru a vizualiza de oriunde înregistrarea în direct făcută de camere.

 

3. Agenți de securitate

În timp ce tehnologii precum iluminatul și camerele de supraveghere sunt instrumente foarte eficiente de securitate în șantierele de construcții, este posibil ca acestea să nu oprească infractorii inteligenți și motivați care știu să-i le evite.

Angajarea agenților de securitate profesioniști pentru a monitoriza site-ul noaptea vă va maximiza eforturile de securitate. Paznicii servesc ca un factor de descurajare vizibil și pot observa și investiga rapid activitatea suspectă. Pentru suprafețe mai mari, este posibil să aveți nevoie de patrule mobile unde gardienii folosesc vehicule pentru a acoperi proprietatea.

 

4. Barierele sau intrarea pe bază unui cod

Una dintre cele mai simple modalități de a ține vandalii și hoții în afara unui șantier de construcții este de a instala o barieră fizică. Multe șantiere de construcții fac deja acest lucru folosind garduri.

Există și alte tipuri de bariere mai eficiente, inclusiv cele care necesită introducerea unui cod special pentru a debloca intrarea. Mai multe sisteme de securitate care se bazează pe tehnologie, precum acesta, pot ajuta la menținerea unei evidențe a persoanelor care intră și pleacă din șantier.

 

5. Dezvoltarea unui plan de securitate

Colaborați cu personalul dvs. pentru a proiecta și implementa un plan bine elaborat pentru a vă proteja zonele cele mai vulnerabile din șantier. Comunicați-vă planul în rândul angajaților dvs. pentru a îi pune la curent cu noile reguli pe care va fi nevoie să le urmeze.

Dacă șantierul sau site-ul de lucru este de dimensiuni mai mari, vă recomandăm să luați în considerare consultarea cu un serviciu profesional de securitate specializat în site-uri de construcții.

 

Și acum un sfat bonus:

Nu uitați regulile de bază! Oricâte metode de securitate sofisticare ați implementat, niciuna nu e mai importantă decât măsurile de siguranță de bază. Asigurați-vă că toate cheile utilajelor din șantier sunt plasate într-o cutie securizată din biroul șantierului pentru a-i descuraja pe hoți de la furtului de echipamente.

 

Nu vă lăsați uneltele în apropierea locurilor în care ar avea oricine acces la ele. Raportați orice activitate suspectă sau pe cei care intră în șantier și pe care nu îl recunoașteți. Încuiați porțile și asigurați-vă că în birourile din șantier are acces doar personalul autorizat.

 

Fie că încercați să preveniți actele mici de vandalism sau să opriți furtul de utilaje mari, există atât totuși o serie de metode prin care puteți reduce riscul acestor daune în șantierele de construcții. Dacă veți lua aceste măsuri, nu numai că vă veți păstra site-ul și angajații în siguranță, dar și proiectele dvs. vor putea continua fără întreruperi.


Contacteaza-ne

De ce servicii aveti nevoie?

Întrebări și răspunsuri

0 Intrebari

    Comentarii 0 Comentarii

    ( Intra in cont pentru a adauga un comentariu. )