campaign-notification campaign-notification

Cum să îți protejezi utilajul de mizeria de pe șantier

Publicat de Utilben18/09/2020

Nu este niciun secret că praful și impuritățile de pe un șantier nu îi pot face bine utilajului dumneavoastră. Așa că, în acest articol, vom vorbi despre cum vă puteți proteja filtrele echipamentelor de construcții.

Cum să îți protejezi utilajul de mizeria de pe șantier

Nu este niciun secret că praful și impuritățile de pe un șantier nu îi pot face bine utilajului dumneavoastră. Așa că, în acest articol, vom vorbi despre cum vă puteți proteja filtrele echipamentelor de construcții împotriva mizeriei de la locul de muncă. Operatorii sunt obișnuiți cu praful dintr-un șantier și știu cum să se protejeze pe ei înșiși. Dar ce ne facem cu utilajele? Un inconvenient aparent insignifiant - cum este praful - poate dăuna grav utilajelor.

 

Pentru a evita problemele grave, nivelul de praf de pe șantier trebuie ținut sub control. Utilajele care ne ajută să executăm o lucrare sunt aceleași care ridică praful în aer. Dacă cea mai mică impuritate ajunge în camera de ardere a unui utilaj, poate însemna defectarea acestuia. Tocmai de aceea, este imperios ca filtrul de aer să fie cât mai curat. În caz contrar, riscați să aveți probleme cu motorul și să plătiți pentru viitoare reparații costisitoare. Din fericire, sunt câteva metode pentru a ține impuritățile la respect și pentru a vă menține utilajele la distanță de mizeria nocivă.

 

Cum protejează filtrele de aer utilajele?

Înainte de a trece la fapte, puteți alege varianta prevenției. Mai exact, să vă protejați utilajele împotriva factorilor nocivi. Filtrele de aer sunt esențiale pentru bunul mers al motorului. Majoritatea echipamentelor produse acum au un sistem în două etape de filtrare. Un filtru principal, mai mare, care asigură filtrarea aerului, și un filtru mai mic, care acționează ca soluție de rezervă pentru primul. Al doilea filtru acționează, mai degrabă, ca element de protecție a motorului și nu ar trebui să vă bazați pe el în cazul în care filtrul principal este deteriorat sau trebuie schimbat.

Un utilaj vă va da câteva indicii că are filtrul murdar sau înfundat. Printre simptome, se numără zgomote ciudate de la motor, indicatorul „check engine” aprins, consum mai mare de combustibil și/sau scăderea puterii utilajului. Este foarte important să luați măsuri preventive înainte ca filtrele murdare să cauzeze daune importante întregului utilaj.

 

Nu vă alarmați dacă filtrul de aer este murdar.

Filtrele de aer rețin mizeria și nu permit ca impuritățile să ajungă în camera de ardere. Astfel, utilajul de constructii este mai eficient și mai performant. Este o muncă murdară, acesta fiind motivul pentru care filtrele de aer sunt pline de praf la exterior. Dar mizeria aceasta poate fi un semn bun, un indicator că filtrul își face treaba. Gândiți-vă la stratul acela exterior de praf ca la un filtru suplimentar.

În plus, dacă scoateți frecvent filtrul din locașul său, să verificați dacă este curat, riscați ca impuritățile să pătrundă la motor. Totodată, însuși filtrul poate să fie deteriorat din cauza acestei manevre efectuate prea des. Fiți cu ochii pe indicatori cum ar fi presiunea crescută a aerului, semne care trădează restricționarea fluxului de aer sau încingerea motorului.

 

Puneți accent pe mentenanță, pentru a preveni reparațiile.

Faceți-vă un plan de mentenanță preventivă, dacă vreți să o numiți așa, și țineți-vă de programul stabilit. Prin luarea în calcul a eventualelor probleme ce pot apărea și prin prevenirea acestora cu soluții eficiente de mentenanța utilajelor, veți economisi sume importante de bani și veți evita costurile neprevăzute. Totodată, riscul ca un utilaj să cedeze din senin este mult diminuat.

Acest plan de mentenanță preventivă, cum l-am denumit noi, include inspecții sumare frecvente, în care doar analizați utilajul „la ochi”, verificarea tuturor lichidelor și uleiurilor, planificarea din timp a mentenanței, curățarea frecventă a echipamentului de construcții. Totodată, nu ar strica să stați de vorbă cu operatorii, care lucrează toată ziua cu utilajul, și să îi întrebați cum se comportă echipamentele și dacă au observat schimbări în comportamentul de funcționare.

 

Fiți conștient de mediul de lucru. Asta înseamnă să luați în considerare dacă în șantier este mai mult praf decât în mod normal și, astfel, dacă sunt mai multe riscuri de defectare a utilajelor. În afară de praf, trebuie să luați în calcul temperatura aerului, gradul de umezeală și tipul solului pe care se deplasează echipamentele de construcții. Acest cumul de factori nocivi poate dăuna în măsură mai mare, așa că vorbiți cu operatorii să fie de două ori mai atenți la simptomele pe care le transmit utilajele.

Nu uitați, prevenția și mentenanța utilajelor făcută la timp vă pot scuti de mari cheltuieli ulterioare! Utilben - siguranța utilajelor fiabile

 

 


Contacteaza-ne

De ce servicii aveti nevoie?

Întrebări și răspunsuri

0 Intrebari

    Comentarii 0 Comentarii

    ( Intra in cont pentru a adauga un comentariu. )