campaign-notification campaign-notification

Europenii vor trebui sa recicleze jumatate din deseurile lor pana in 2025

Publicat de UTILBEN11/09/2018

Legislația face parte dintr-o revizuire a unei serii de directive convenite cu statele membre pentru îmbunătățirea “acreditării ecologice” a economiei europene.

Europenii vor trebui să recicleze jumătate din deșeurile lor până în 2025


Care sunt noile directive ale Uniunii Europene cu privire la reciclare?

Gospodăriile și întreprinderile europene vor trebui să recicleze cel puțin 55% din deșeurile municipale până în anul 2025, conform normelor adoptate în 18 aprilie 2018, de către Parlamentul European. Legislația face parte dintr-o revizuire a unei serii de directive convenite cu statele membre, pentru îmbunătățirea „acreditării ecologice” a economiei europene. După anul 2025, obiectivul de reciclare va crește cu 1 punct procentual în fiecare an, ajungând la 65% în 2035.

Un alt obiectiv al Uniunii Europene este reciclarea a 65% din deșeurile provenite din ambalaje până în 2025 și 70% până în 2030, cu obiective separate pentru materiale specifice:

Anul 2025      2030
Toate ambalajele 65% 70%
Plastic                                
50% 55%
Lemn 25% 30%
Materiale feroase 70% 80%
Aluminiu 50% 60%
Sticlă 70% 75%
Hârtie și carton 75% 85%


Un obiectiv obligatoriu este reducerea depozitelor de deșeuri până la maximum 10% din deșeurile municipale, până în 2035. În ultimii ani, prin efortul financiar al Uniunii Europene, interesul pentru colectarea deşeurilor de ambalaje a crescut simţitor şi există şanse reale ca țintele de reciclare impuse producătorilor să fie realizate. Pe de altă parte, România reciclează anual doar 5% din deşeurile municipale și ocupă, la mare distanţă de următoarea clasată, ultimul loc în Uniunea Europeană.

De ce producătorii români nu folosesc produse reciclate?

  • Produsele reciclate sunt mai scumpe? Primul mit al produselor reciclate este că acestea sunt mai scumpe. Una dintre cele mai mari companii aeriene din America, respectiv American Airlines, a recuperat 100.000 dolari doar datorită reciclării hârtiei. Materialele plastice pe care Coca-Cola le utilizează pentru a face o nouă sticlă pot fi reutilizate pentru a crea același produs, închizând ciclul de reciclare fără vreun cost suplimentar.
  • Calitatea produselor reciclate este mai proastă? Experții din domeniul biroticii au declarat că hârtia reciclată este mult mai potrivită pentru modelele noi de imprimante laser și copiatoare, datorită fibrelor de hârtie de o mai bună calitate, precum și a unei mai bune adaptări la condițiile de umiditate și temperatură.
  • Produsele reciclate nu sunt disponibile când ai nevoie de ele? Disponibilitatea produselor reciclate nu reprezintă neapărat o problemă. Aceasta apare doar atunci când companiile importante au nevoie de cantități foarte mari, într-o perioadă scurtă.

Ce utilaje de la UTILBEN te pot ajuta la reciclare?

Dacă te-ai gândit să îți deschizi un centru de colectare a produselor destinate reciclării, se pune întrebarea „ce utilaje și atașamente ai nevoie?”

Cele mai necesare utilaje pentru un depozit de materiale reciclabile sunt excavatoarele, la care se pot folosi mai multe atașamente, precum: pulverizatorcupă sau graifer. Un alt utilaj necesar este încărcătorul frontal, pentru manipularea materialelor, sau un buldoexcavator, dar și motostivuitoare, cu ajutorul cărora putem transporta paleții cu materialele sortate.


image


Pentru transportul materialelor, avem nevoie de un utilaj destinat transportului, precum și un dumper sau un camion sau o remorcă dotată cu un sistem abroll.

image

Exemplu de reciclare a betonului, demolare cu un pulverizator HYDRARAM:


 

 

 

 


Contacteaza-ne

De ce servicii aveti nevoie?

Întrebări și răspunsuri

0 Intrebari

    Comentarii 0 Comentarii

    ( Intra in cont pentru a adauga un comentariu. )