campaign-notification campaign-notification

Încărcător telescopic sau încărcător frontal?

Publicat de UTILBEN11/09/2018

Stivuirea baloților, umplerea distribuitorului de îngrășăminte, încărcarea cerealelor în camion, există multe momente într-o fermă când aveți nevoie de un utilaj pentru încărcarea anumitor materiale.

Ce să alegi dintre un încărcător telescopic și un încărcător frontal?

Stivuirea baloturilor, umplerea distribuitorului de îngrășăminte, încărcarea cerealelor în camioane, există multe situații într-o fermă când aveți nevoie de un utilaj pentru încărcarea anumitor materiale. Dar de ce echipament aveți nevoie? De un încărcător telescopic sau de un încărcător frontal?

În aproape orice operațiune desfășurată în fermă sau pe terenul agricol, avem nevoie de unul dintre aceste utilaje, pentru manipularea diverselor materiale. În plus, când vorbim de fermele de animale, aceste utilaje sunt de-a dreptul indispensabile.

Primul utilaj luat în calcul este încărcătorul telescopic, datorită caracteristicilor sale, între care viteza, înălțimea de ridicare și greutatea pe care o poate ridica. Încărcătoarele telescopice sunt proiectate tocmai cu acest scop. Majoritatea brandurilor de tractoare au în producție și încărcătoare telescopice.

Fermierii din România pot alege încărcătoarele frontale, deoarece acestea pot fi folosite atât pentru prelucrarea pământului, cât și pentru încărcarea materialelor și a cerealelor. În majoritatea cazurilor, fermierii le atașează tractoarelor sisteme de încărcare frontală.

 

Care sunt avantajele unui încărcător telescopic?

1. Siguranță: acestea permit efectuarea lucrărilor de basculare cu un risc redus, datorită bunei distribuiri a greutății pe toată axa utilajului.

2. Versatilitate: Majoritatea utilajelor permit schimbarea atașamentelor frontale cu ușurință, fie că este vorba de o cupă, furci sau o clemă pentru baloturi. Încărcătoarele telescopice au un cârlig în partea din spate, pentru a tracta remorci sau alte utilaje agricole. Încărcătoarele telescopice pot depăși diferite obstacole, de la pământ noroios, la dealuri.

3. Manevrabilitate: Producătorii de încărcătoare telescopice au modernizat aceste utilaje pentru a fi cât mai eficiente în activitatea lor, astfel încât să poată fi folosite în locuri înguste și cu o înălțime de ridicare mare.

 

Alte avantaje ale încărcătoarelor telescopice, după cum mărturisește un client UTILBEN:

 

 

Toate aceste avantaje înseamnă o îmbunătățire vizibilă a productivității și o economie considerabilă de timp. În clipul următor, descoperiți mai multe feluri în care încărcătorul telescopic poate fi folosit, pentru a vă ușura munca!

 

 

Care sunt avantajele unui încărcător frontal:

1. Costuri mici de achiziție: Multe modele de tractoare au instalate din fabrică tiranți frontali, ceea ce permite atașarea unei cupe frontale.

2. Flexibilitate: Atât prelucrarea pământului, cât și manipularea materialelor și a cerealelor se poate face cu un singur utilaj. Încărcătorul frontal nu necesită 2 operatori sau deplasarea a două utilaje la locul de lucru.

 

Care sunt costurile unui încărcător telescopic?

 

Este mai avantajos să deții un încărcător telescopic sau un încărcător frontal? Prețul utilajului este dat de intensitatea utilizării fiecărui utilaj. Încărcătorul frontal (tractorul cu tiranți frontali) poate fi folosit la munci grele și la lucrări de prelucrare a terenului. Prin urmare, costurile cu reparațiile pot fi destul de mari. Când vorbim de prețul unui încărcător telescopic, trebuie să ne gândim care sunt avantajele utilizării unui astfel de utilaj. Avantajul productivității și al confortului nu sunt de neglijat.

Vezi aici încărcătoare telescopice recomandate de UTILBEN:

 

image

 


Contacteaza-ne

De ce servicii aveti nevoie?

Întrebări și răspunsuri

0 Intrebari

    Comentarii 0 Comentarii

    ( Intra in cont pentru a adauga un comentariu. )