campaign-notification campaign-notification

Informează-te înainte de a cumpăra un utilaj second-hand

Publicat de Utilben11/01/2021

utilaje de construcții, utilaje second-hand, utilaje la mâna a doua, cum alegi un utilaj fiabil, cum cumperi un utilaj fiabil

Cum alegi un utilaj second-hand fiabil? Utilben îți prezintă câteva aspecte de luat în calcul înainte de a achiziționa un utilaj second-hand.

Sunt companii de construcții sau firme mari care dețin adevărate flote de utilaje, pe care le reciclează continuu. La o anumită perioadă, aceste societăți comerciale vând echipamentele vechi sau pe care nu le folosesc frecvent, pentru a le înlocui cu utilaje mai noi și mai moderne.

Piața de vânzare-cumpărare a utilajelor second-hand necesită eforturi financiare, precum și investiție de timp și resurse. Vânzătorul trebuie să facă o cercetare prealabilă a pieței, să se pregătească temeinic și să asigure cadrul necesar întâlnirii cu potențialii cumpărători.

 

Atunci când cumperi un utilaj la mâna a doua, scopul suprem este să achiziționezi un produs de calitate la un preț bun. Mai exact, să te încadrezi în bugetul pe care ți l-ai impus. Asta presupune muncă de cercetare a pieței, planificare și inspectarea cât mai multor utilaje.

Începutul căutării îl reprezintă cercetarea.

Este primul pas către achiziția unui utilaj second-hand fiabil. Să spunem că ai nevoie de un excavator. Ce trebuie să faci este să compari tipul de excavator pe care ți-l dorești, în funcție de producător. Sunt atâtea brand-uri și nenumărate modele, așa că trebuie să te hotărăști asupra unuia singur. Ia în calcul că unele brand-uri își păstrează valoarea pentru mai mult timp.

Fii atent la specificațiile tehnice ale utilajelor, pentru că sunt multe variabile care ar trebui să îți afecteze decizia de cumpărare. Dacă luăm în calcul un autoturism, aici trebuie să fii atent la producător, anul de fabricație, capacitatea cilindrică și, eventual, consumul de carburant. În cazul unui excavator, situația este mult mai complicată. De la greutatea de operare, adâncimea de săpare, puterea motorului, până la sistemul hidraulic. Toate astea, raportate la brand și vechime.

 

Cel mai bine este să iei utilajele în oglindă.

Alege două modele care ți-au plăcut cel mai mult și compară-le, în funcție de fiecare trăsătură tehnică. Majoritatea cumpărătorilor pleacă de la cele mai populare brand-uri și vânează doar utilajele de renume mondial. Avantajele acestei decizii constau într-o ofertă bogată și ușurință în găsirea pieselor de schimb. Trebuie să gândești preventiv și să îți asumi că, prin cumpărarea unui utilaj la mâna a doua, service-ul va face parte din viața ta mai repede decât ți-ai dori.

Totuși, ia în calcul că utilajele mai puțin notorii sunt mai ieftine.

Astfel de utilaje își pot face treaba la fel de bine și poți obține un raport calitate-preț mai bun decât în cazul alegerii unui brand arhicunoscut. Din nou, te sfătuim să parcurgi cu atenție specificațiile tehnice. Pune într-o parte un excavator Caterpillar, să zicem, iar în cealaltă, un excavator marca Sunward. Sunward este un producător chinez cu experiență de 21 de ani pe piață, care și-a făcut loc în renumitul clasament al fabricanților de utilaje de construcții Yellow Table. Așadar, nu-i subestima pe acei producători care nu sunt foarte renumiți la nivel mondial.

 

Atunci când te-ai hotărât ce excavator vrei să îți cumperi și știi brand-ul și modelul specific, este timpul să cauți sursa. Apelează la persoane fizice și caută cât mai multe oferte pe site-urile de profil. Vorbește cu un dealer de utilaje și află care este oferta cea mai bună pe care ți-o poate face. Totodată, ia în calcul platformele de licitație de utilaje. Acestea pot fi o sursă ideală de a găsi un utilaj în stare bună de funcționare, la un preț foarte bun. Un astfel de site este www.colosus.ro.

Printr-o cercetare atentă a pieței de vânzare de utilaje, îți vei face o idee asupra prețului utilajului visat. Prin comparație, vei afla care este prețul real de vânzare al excavatorului pe care ți-l dorești și, astfel, te asiguri că nu vei fi păcălit de vreun vânzător prea optimist. Totodată, aceasta este o bună modalitate de a verifica dacă bugetul pe care l-ai alocat acestui proiect coincide cu realitatea pieței sau dacă trebuie să te orientezi către un alt utilaj.

Ia în calcul costul final de achiziție. Dacă vei opta pentru un excavator din Germania, de exemplu, prețul de transport va ajunge la câteva mii de euro. Deci, aproximativ 10% din prețul de achiziție. Stabilește cu vânzătorul, de la bun început, că vrei să știi care sunt toate costurile implicate în tranzacție, dacă nu vrei să ai parte de surprize neplăcute.

 

Succes în achiziționarea unui utilaj second-hand fiabil!


Contacteaza-ne

De ce servicii aveti nevoie?

Întrebări și răspunsuri

0 Intrebari

    Comentarii 0 Comentarii

    ( Intra in cont pentru a adauga un comentariu. )