campaign-notification campaign-notification

La ce să fii atent când cumperi un utilaj second hand

Publicat de UTILBEN17/12/2018

Cum alegeți cea mai bună ofertă când vreți să achiziționați un utilaj second-hand? Ce puneți în balanța? Care sunt criteriile pe care le luați în considerare când faceți o achiziție de utilaje?

Trimite-le prietenilor acest articol!

F
   


Cum alegeți cea mai bună ofertă când vreți să achiziționați un utilaj second-hand? Ce puneți în balanța? Care sunt criteriile pe care le luați în considerare când faceți o achiziție de utilaje?


Fie că este vorba de un utilaj mic sau un utilaj mare second-hand, întotdeauna este înțelept și sigur să vă documentați cât mai mult în legătură cu utilajul înainte de a-l cumpăra. Alegerea unui utilaj agricol, forestier sau de construcții este un lucru important care poate să aibă un impact major asupra afacerii dumneavoastră. De fapt, datorită prețurilor utilajelor, achiziționarea acestor utilaje este mai riscantă, așadar orice achiziție bună este un mare câștig.      

Din acest motiv, noi vă ajutăm cu 10 sfaturi esențiale în achiziționarea unui utilaj second-hand.    

1.Verifică motorul

    Efectul de explozie se manifestă prin scurgerea amestecului de aer – combustibil printre piston și peretele cilindrului prin adăpostul arborelui cotit. Această verificarea se face extrem de simplu. Atunci când motorul este pornit, la relanți, o cantitate de presiune rezultată din combustie ocolește pistoanele și semeringurile și ies în adăpostul arborelui cotit. Dacă această este mai mare decât limită normală poate avea efecte periculoase precum scăderea randamentului, a puterii sau un consum ridicat de combustibil. Pentru a verifica dacă motorul utilajului second hand ce doriți să îl cumpărați are scăpări de presiune mai mari decât limitele normale, deschideți capacul de umplere cu ulei al motorului și puneți mâna deasupra capacului. Dacă simțiți o presiune ridicată atunci motorul trebuie verificat mai atent într-un atelier, există posibilitatea ca motorul să aibă uzuri și aerul să se amestece cu combustibilul.

2.Verifică orele de funcționare

    În ciuda opiniilor majore, atâta timp cât un utilaj este întreținut foarte bine, vârstă lui contează mai puțin, până la urmă nimic nu este construit să dureze o veșnicie.Nu va lăsați demoralizat, mai degrabă încercați să aflați câte ore de funcționare are.Deoarece nu este o știință exactă, cel mai ușor este să întrebați fostul proprietar cât de des a fost utilizat utilajul pe zi/săptămâna/luna (aproximativ).Un utilaj este folosit in medie intre 500-1000 Ore/an

3.Verifică seria motorului și seria utilajului.

    Verifică toate seriile de identificare ale utilajului. Ele trebuie să fie prezente în mai multe locuri: plăcuță pe sașiu, cabină, motor, etc. De asemenea părțile de caroserie originale ar trebui să aibă sigla producătorului. Există multe fraude în domeniul utilajelor second hand, de aceea este important să acordați mare atenție acestor sfaturi.

4.Verifică istoricul utilajului.

    Nu ezitați să întrebi dacă utilajul a fost vreodată confiscat.Dacă răspunsul este unul pozitiv, acest lucru înseamnă cel mai probabil că unul dintre foștii proprietari nu a avut grijă de utilaj.Un alt lucru important de știut ar fi dacă operatorul a fost responsabil sau a fost implicat în vreun accident la locul de muncă pentru această ar trebui să verificați și istoricul service-ului. Oricât de perfect ar părea lucrurile, mereu va fi ceva în neregulă.  

5.Verifică istoricul cumpărătorului / vânzătorului.

    Lista vânzătorilor și a cumpărătorilor este un alt aspect important de verificat.Dar pentru că nu este un factor care să va determine să achiziționați sau nu utilajul respectiv, va poate ajută să eliminați de pe lista utilajele nedorite.Utilajele care au fost tranzacționate între vânzători suspecți și contracte modeste ar putea să fie prost administrate.Verficati documentele de proveniența.Solicitați Certificat CE, Certificat de Înmatriculare dacă este cazul. Întrebați despre Manualul de Service. Dacă aveți un istoric de service la zi, este o garanție suplimentară că orele sunt reale. Ar fi important să aveți cât mai multe documentele ale utilajului. Lipsa de documente sau documentele lipsă ar trebui să va ridice semne de întrebare.  

6.Verifică dacă există scurgeri de ulei si fumul la motor.

    În cazul în care există scurgeri sub utilaj, există încă șanse că ele să fie vizibile, astfel puteți să determinați dacă va fi sau nu o achiziție profitabilă pentru dumneavoastră.La pornirea motorului uitați-va la fumul evacuat. Fumul de culoare neagru sau gri trebuie să dispară după primele 30 de secunde de la pornire. În cazul în care acesta persistă, motorul este posibil să aibă probleme cu pompa de injecție sau injectoarele. Vedeți în acest articol mai multe informații despre cum puteți verifica motorul unui utilaj second hand.

7.Verifică urmele vizibile de sudură.

    Orice sudura vizibilă este un semn negativ în legătură cu utilajul.Oricât de bine ar fi fost sudat, în cele mai multe cazuri a fost sudat manual.Atenție mare la sudurile manuale, deoarece nu sunt la fel de rezistente ca cele automate. Sunt cazuri în care sudura este de calitate însă și în acest caz ar trebuii să vi se explice clar, de ce a fost nevoie de sudura. În cazul sudurilor în locuri critice este important să cereți garanție sau înlocuirea componenței.

8.Verifică sunetele ciudate.

    Unii cumpărători nu acordă prea multă atenție suntelor pe care utilajul le scoate înainte de a-l achiziționa, puțin cred că sunetele ciudate indică semne de uzură a utilajului, dar acest lucru este incorect. Recomandarea este să nu îl achiziționați.

9.Verifică dacă frânele sunt slăbite.

    Asigurați-vă că puteți testa utilajul.În timp ce faceți un test-drive verficati functionabilitatea fiecărei componentă, frâna trebuie testată în diferite condiții și un lucru important este să ascultați sunetele ciudate. Frânele sunt cruciale, acordați-le mare atenție. Pe parcursul testul verificați starea și funcționalitatea cabinei și dacă există erori la bordul utilajului.

10.Verifică presiunea pompelor hidraulice.

    Sistemul hidraulic este esențial să funcționeze bine la orice utilaj. Dacă pompele sau distribuitorul hidraulic nu funcționează în parametrii atunci vom avea probleme grave în lucru. Partea delicată este că problemele sistemului hidraulic nu sunt neapărat sesizabile la pornirea utilajului. Este nevoie să facem probe în lucru cu utilajul. Recomandarea noastră este să apelați la un service specializat care are sisteme de test ale presiunii hidraulice din pompe și din distribuitor. Dacă faceți aceste teste, puteți evita vicii ascunse care vor costa mult să le remediati. V-am prezentat câteva din lucrurile la care trebuie să fiți atenți atunci când achiziționați un utilaj second hand. Cel mai important aspect este relația cu furnizorul. Vă recomandăm să apelați la un furnizor de încredere care să vă ofere service și garanție și la care puteți să apelați cu încredere și după livrarea utilajului.
  • Utilben are peste 10 ani de experiență cu utilaje
  • Peste 500 de furnizori de încredere
  • Peste 1000 de clienți mulțumiți
  • Avem cea mai diversificată gamă de utilaje din România
  • Oferim garanție pentru toate utilajele vândute.
  • UTILBEN este singura companie din România care oferă GARANȚIE pe SATISFACȚIE.
  • Oferim opțiunea de buy-back pentru clienții existențiFacebookContacteaza-ne

Sunt de acord ca datele mele să fie păstrate în baza de date. Consultă termenii și condițiile! Termeni si Conditii

Comentarii 0 Comentarii

( Intra in cont pentru a adauga un comentariu. )