campaign-notification campaign-notification

Nacele autopropulsate cu braț articulat sau cu braț telescopic

Publicat de Utilben09/04/2021

nacele autopropulsate cu braț articulat, nacele autopropulsate cu braț telescopic, nacele cu braț articulat, nacele cu braț telescopic, nacele, nacelă, nacele telescopice, utilaje construcții, lucrări la înălțime

Ce tip de nacelă alegi pentru lucrările tale la înălțime? Noi te ajutam sa iei decizia potrivita.

Nacelele, cele mai utile echipamente pentru lucrări la înălțime

Acestea vă oferă posibilitatea de a realiza diverse sarcini industriale, proiecte de construcții, lucrări municipale, sau pot fi folosite chiar și în agricultură. Nacelele autopropulsate permit o ascensiune mai mare decât nacelele de tip foarfecă, dar de obicei au o platformă de lucru mai mică.

Dacă sunteți pe cale de a achiziționa o nacelă pentru munca dvs.,va fi nevoie să vă puneți o serie de întrebări pentru a afla ce tip de nacelă se potrivește cel mai bine cu lucrările pe care le veți face. Există diverse categorii de nacele, dar printre cele mai des întâlnite sunt: nacela autopropulsată cu un braț articulat și nacela autopropulsată cu braț telescopic. Astfel, alegerea nacelei depinde de activitatea pe care o veți întreprinde și de tipul de mediu în care veți utiliza nacela.

 

În cele ce urmează, vă vom explică diferențele dintre cele două tipuri de nacele autopropulsate, astfel încât să puteți alege echipamentul potrivit pentru următoarea lucrare.

 

Nacela autopropulsată cu braț articulat

Nacela autopropulsată cu braț articulat

Nacelele cu braț articulat sunt, după cum sugerează și numele, prevăzute cu brațe care se îndoaie, făcând posibilă urcarea și coborârea brațului. Dar, pe lângă mișcarea obișnuită de urcare/coborâre, acest tip de nacele au capacitatea de a mișca diferite secțiuni ale brațului în mod independent. Secțiunile brațului pot ocoli astfel diverse tipuri de obstacole, ceea ce le oferă operatorilor posibilitatea de a lucra foarte ușor în spații mai greu accesibile.

 

nacele

 

Nacela autopropulsată cu braț telescopic

Spre deosebire de cele cu braț articulat, nacelele cu braț telescopic pot ajunge la înălțimi mai mari. Brațul unei nacele telescopice este compus din secțiuni care pot fi extinse. Acesta poate să ajungă mult mai sus decât brațul unei nacele cu braț articulat. Cu toate acestea, din cauză că secțiunea mai mare a brațului este dreaptă și brațul telescopic nu poate fi îndoit, acesta are nevoie de mai mult spațiu pentru a se mișca. Nacela cu braț telescopic folosește un sistem hidraulic pentru a extinde sau restrânge cele două secțiuni principale, ceea ce face ca brațul telescopic să fie foarte stabil.

 

Cum alegeți nacela potrivită?

Există câteva aspecte pe care trebuie să le luați în considerare înainte de a cumpăra una dintre aceste două tipuri de nacele:

 

Spații exterioare / interioare

Trebuie să vă gândiți dacă veți folosi nacela în interior, exterior sau în ambele categorii de spații. Dacă intenționați să utilizați echipamentul în interior, cea mai indicată este nacela autopropulsată cu braț articulat. Nu veți mai avea nevoie de scară sau schele care pot fi instabile sau care pur și simplu nu v-ar putea ajuta  pentru anumite înălțimi.

Dacă vă gândiți să achiziționați o nacelă pentru munca în interior, veți dori, de asemenea, să luați în considerare puterea sa și combustibilul utilizat. Nacelele electrice, spre exemplu, vor fi o mai bună alegere pentru spațiile interioare care nu au o ventilație adecvată.

 


Spații înguste sau dificile

Când decideți ce tip de nacelă este cea pe care o veți folosi în munca dvs., trebuie să vă gândiți dacă o veți utiliza într-un spațiu mai restrâns sau într-o zonă cu multe alte obiecte. Dacă spațiul de lucru este unul aglomerat și îngust, vă recomandăm să alegeți o nacelă cu braț articulat.

Dacă zona în care veți folosi nacela este o zonă deschisă cu mult spațiu pentru deplasare și manevre, oricare dintre cele două tipuri de nacele vă va putea ajuta.


Înălțimea la care trebuie să lucrați

După cum am menționat mai devreme, nacelele autopropulsate cu braț telescopic pot atinge în general înălțimi mai mari decât nacelele cu braț articulat. Dacă veți folosi nacela autopropulsată în spații exterioare, în care trebuie să ajungeți la înălțimi considerabile, iar operatorii dvs. pot opera utilajul cu ușurință, atunci recomandarea noastră ar fi o nacelă autopropulsată cu braț telescopic.

Totuși, atunci când vă gândiți care este cea mai potrivită nacelă pentru munca dvs., ar trebui să știți cât de sus trebuie să ajungă coșul nacelei pentru ca munca dvs. să poată fi realizată în condiții de maximă siguranță.

 

Flexibilitate

Dintre cele două tipuri de utilaje, nacela autopropulsată cu braț telescopic este mai stabilă. Din acest motiv puteți să ajungeți la înălțimi mai mari cu un braț telescopic și să aveți în continuare stabilitate. Această nacelă este, de asemenea, excelentă pentru mișcarea materialelor de lucru, cum ar fi materialele necesare pentru acoperișuri, atunci când trebuie să ridicați aceste materiale într-un loc înalt. În plus, nacela autopropulsată cu braț telescopic funcționează foarte bine și pe teren accidentat.

Dar dacă aveți mai degrabă nevoie de o nacelă care să poată evita cu ușurință obstacolele din zona de lucru, și care să aibă flexibilitate în ceea ce privește poziționarea, nacela cu braț articulat este o opțiune mai bună pentru dvs. Cu ajutorul acesteia puteți poziționa brațul de ridicare și face ajustări pentru a vă asigura că vă aflați în locul potrivit. Această flexibilitate este unul dintre motivele pentru care este mai probabil să observați că operațiunile care țin de fixarea liniilor electrice sunt realizate de obicei cu ajutorul nacelelor autopropulsate cu braț articulat.

Acestea sunt principalele aspecte de luat în calcul atunci când achiziționați sau când închiriați o nacelă pentru munca dvs. Dvs. cunoașteți cel ai bine care sunt activitățile care vor fi întreprinse cu ajutorul nacelei, și care sunt caracteristicile spațiului de lucru, așadar acordați suficientă atenție acestor lucruri.

Aveți nevoie de o nacelă performantă și fiabilă? Echipa UTILBEN vă stă la dispoziție și vă va ajuta să alegeți cea mai potrivită nacelă pentru nevoile dvs. Tot ce trebuie să faceți este să completați formularul următor, iar specialiștii noștri vor lua legătura cu dvs. în cel mai scurt timp.


Contacteaza-ne

De ce servicii aveti nevoie?

Întrebări și răspunsuri

0 Intrebari

    Comentarii 0 Comentarii

    ( Intra in cont pentru a adauga un comentariu. )