campaign-notification campaign-notification

Șenile sau roți: Care sunt mai bune pentru un Mini-Încărcător?

Publicat de Utilben26/06/2020

mini-incarcatoare, senile sau roti, mini-incarcatoare cu senile, mini-incarcatoare cu roti

Mini-încărcătoarele pot muta solul într-un șantier, pot fi folosite pentru săpare, ajută la amenajarea grădinilor, curățarea grajdurilor în fermă și multe altele. Unele mini-încărcătoare sunt echipate cu șenile, în timp ce altele au roți.

Un mini-încărcător este un mic utilaj de construcții utilizat într-o varietate de lucrări.

Mini-încărcătoarele pot muta solul într-un șantier, pot fi folosite pentru săpare, ajută la amenajarea grădinilor, curățarea grajdurilor în fermă și multe altele. Unele mini-încărcătoare sunt echipate cu șenile, în timp ce altele au roți.

Cele două tipuri de mini-încărcătoare se potrivesc pentru diferite tipuri de activități și terenuri de lucru. Cu cele două opțiuni diferite disponibile, este posibil să vă întrebați care este cea mai bună alegere: șenile sau roți. Pentru a vă ajuta să faceți alegerea potrivită, v-am pregătit o listă de situații în care se potrivește fiecare tip de mini-încărcător.

Roțile funcționează cel mai bine pe un teren uniform

Atunci când lucrați pe un teren uniform, tare, mini-încărcătoarele cu roți sunt alegerea ideală. Roțile se potrivesc cel mai bine pe teren asfaltat, suprafețe betonate și situri amenajate. Acesta este motivul pentru care veți vedea, de obicei, mini-încărcătoare pentru renovări și extensii, în loc să le vedeți în șantiere noi.

Mini-încărcătoarele cu șenile sunt mai lente când se deplasează pe un teren dezvoltat decât cele cu roți, iar mini-încărcătoarele cu roți sunt mai rapide sunt mai eficiente în locurile de muncă ce sunt prevăzute cu sol/teren plat. De asemenea, roțile rezistă mai bine pe suprafețele dure decât o vor face șenilele. Mini-încărcătoarele cu șenile sunt puțin mai greu de întreținut, deoarece șenilele și multe alte componente asociate trebuie înlocuite în mod regulat. Aceste componente se vor uza în mod natural mai repede pe suprafețe dure, cum ar fi pavajul sau betonul, decât pe suprafețele mai moi.

Cu cât este mai mare distanța pe care o acoperă mini-încărcătorul, cu atât este mai mare uzura. Când alegeți un mini-încărcător cu roți pentru aceste locuri de muncă, faceți de fapt o alegere economică.

Șenilele sunt potrivite pentru terenuri dificile, neuniforme

În timp ce roțile excelează în condiții ideale, pe suprafețe plane, șenilele adoră o provocare. Mini-încărcătoarele cu șenile fac ca lucrările efectuate pe suprafețe dificile să pară foarte ușoare. Aceste suprafețe ar putea fi: teren noroios, nisipos sau înzăpezit. De asemenea, se vor descurca bine și pe terenuri umede și neuniforme pe care roțile nu ar putea face față.

Mini-încărcătoarele cu șenile funcționează bine acolo unde roțile nu au cum, deoarece își dispersează greutatea pe o suprafață mai mare. Această distribuție a greutății îmbunătățește stabilitatea lor.

Mini-încărcătoarele cu șenile nu se vor deplasa pur și simplu pe un teren dificil. Ele vor fi, de asemenea, ușor de manevrat în condiții grele. Când trebuie să vă strecurați cu un utilaj printre copaci, de exemplu, mini-încărcătoarele cu șenile reprezintă alegerea cea mai bună.

Un mini-încărcător cu șenile care poate funcționa pe terenuri dificile ajută la creșterea productivității la locul de muncă. Atunci când utilizați un astfel de utilaj, nu trebuie să așteptați ca terenul să se usuce după ploaie sau ca zăpada să se topească. Aceste utilaje dure vor accepta provocarea și vor duce munca la bun sfârșit.

Puteți cumpăra anvelope de zăpadă pentru mini-încărcătorul dvs. cu roți. Cu toate acestea, anvelopele de zăpadă nu vor face, de obicei, față la fel de bine ca șenilele. Dar, vă pot face mini-încărcătorul cu roți mai ușor de manevrat în timpul iernii.

Șenilele pot funcționa în orice condiții

În timp ce șenilele își fac cel mai bine treaba pe terenuri dificile, ele pot lucra și pe suprafețe plate. În schimb, mini-încărcătoarele cu roți nu pot funcționa în siguranță pe terenuri provocatoare.

De asemenea, puteți cumpăra șenile create pentru a putea fi instalate peste anvelope. Acest accesoriu vă va ajuta mini-încărcătorul să fie utilizat pe teren dificil, pentru care nu este de obicei potrivit.

Șenilele sunt potrivite pentru demolări și săpături

Mini-încărcătoarele cu șenile vă vor fi mai utile în lucrările de demolare și săpare decât mini-încărcătoarele cu roți. Șenilele au tracțiune mai bună decât roțile, astfel încât acestea pot să împingă cu ușurință grămezi de sol moale sau noroios. Șenilele intră în contact cu o suprafață mai mare de pământ decât roțile.

Mini-încărcătoarele cu roți au nevoie de mai mult timp pentru a demola sau a săpa decât un mini-încărcător cu șenile. Timpul înseamnă bani, așadar eficiența mini-încărcătorului trebuie luată în considerare înainte de achiziție.

Prețul încărcătoarelor cu roți este, de regulă, mai mic

Mini-încărcătoarele cu roți costă, per ansamblu, mai puțin în comparație cu mini-încărcătoarele pe șenile. Costurile mai mari ale mini-încărcătoarelor cu șenile se datorează prețului de achiziție mai mare, piese mai scumpe, consumul ridicat de carburant și nevoia de a apelare frecvent la servicii de întreținere.

  • Au un preț de achiziție mai mare
  • Au piese la un preț mai ridicat
  • Folosiți mai mult combustibil
  • Aveți nevoie de întreținere mult mai frecvent

Înlocuirea anvelopelor costă mai puțin decât înlocuirea șenilelor. Cu toate acestea, nu rezistă atât de mult.

Deoarece șenilele pot funcționa într-o gamă mai largă de condiții, acestea pot fi mai productive. Această productivitate crescută poate compensa pentru costurile de achiziție și de funcționare mai mari. Cu toate acestea, pentru întreprinderile care operează cu un buget mai redus, costurile anterioare pot fi cele mai importante.

Mini-încărcătoarele cu șenile fac mai puțină mizerie

În comparație cu mini-încărcătoarele cu roți, șenilele vă vor menține mai bine curățenia pe suprafața pe care lucrați. Cele cu roți, de obicei, lasă în urmă șanțuri și mizerie. În schimb, mini-încărcătoarele pe roți par să plutească deasupra suprafeței de lucru fără a se scufunda.

Puteți repara șanțurile pe care mini-încărcătoarele cu roți le lasă în urmă, dar acest lucru necesită mai mult timp și efort. Repararea și curățarea vă pot menține echipajul ocupat mai mult timp, ceea ce înseamnă că nu vor lucra la fel de eficient.

Mini-încărcătoarele cu roți necesită mai puțină întreținere

Atunci când dețineți un mini-încărcător cu șenile, veți petrece mult timp curățând caroseria și verificând tensiunea șenilelor.

Cu toate că și la mini-încărcătoarele cu roți trebuie să curățați caroseria, această sarcină este mult mai ușoară și mai rapidă decât munca pe care trebuie să o depuneți când curățați caroseria de sub un mini-încărcător cu șenile. Mini-încărcătoarele cu roți nu sunt de obicei atât de murdare precum cele cu șenile, deoarece funcționează de regulă pe suprafețe mai curate și dezvoltate. Șasiul, și în general partea de dedesubt a caroseriei unui mini-încărcător cu roți este mai ușor accesibilă în comparație cu cea a unui mini-încărcător pe șenile. Roțile nu acoperă atât de mult spațiu precum șenilele, ceea ce facilitează curățarea.

Întreținerea minuțioasă este esențială pentru prelungirea vieții unui mini-încărcător. Cu toate acestea, unii operatori de echipamente vor spune că nu este deloc convenabil să întreții un mini-încărcător cu șenile.

Cei mai mulți producători de echipamente vor avea păreri contradictorii când vine vorba despre avantajele și dezavantajele mini-încărcătoarelor cu roți și ale celor pe șenile. Ambele au punctele lor forte și punctele slabe. Înțelegerea acestor puncte forte și puncte slabe este importantă atunci când achiziționați cel mai potrivit mini-încărcător pentru următorul dvs. proiect.


Contacteaza-ne

De ce servicii aveti nevoie?

Întrebări și răspunsuri

0 Intrebari

    Comentarii 0 Comentarii

    ( Intra in cont pentru a adauga un comentariu. )