campaign-notification campaign-notification

Top 7 utilaje pentru construirea unui parc

Publicat de UTILBEN28/03/2023

utilaje pentru construirea unui parc, utilaje construire parc, echipamente constructii, utilaje de constructii

Aflati care sunt cele 7 utilaje pentru construirea unui parc si care sunt aplicatiile fiecarui echipament de acest gen.

Care sunt cele mai importante utilaje pentru construirea unui parc de agrement

Municipalitățile au nevoie de o serie de utilaje fiabile care să poată îndeplini o varietate de sarcini specifice construirii unui parc. Orașele au nevoie de spații verzi, spații de relaxare și de joacă pentru copii, iar pentru a le realiza la standarde înalte de calitate, este necesar să alegeți utilajele potrivite pentru această lucrare. 

Iată care sunt principalele 7 utilaje pentru construirea unui parc în interiorul unui oraș:

1. Excavatoare pe șenile

Unul dintre utilajele care nu pot lipsi din lucrările de construire a unu parc sunt excavatoarele. Veți folosi un excavator pentru a săpa întreaga suprafață pe care va fi construit parcul, pentru săparea șanțurilor, crearea diferitelor forme de relief în terenul ales și pentru a ridica pământul și alte materiale rezultate în urma excavării.

excavatoare

Cel mai comun atașament care se montează pe brațul acestor excavatoare pe șenile este cupa de excavare. Se vor folosi cupe mari și puternice, care au capacitatea de a săpa și manipula cantități mari de pământ și alte materiale rezultate. Excavatoarele sunt esențiale pentru crearea terasarea terenului, mai exact pentru a crea forme de relief în terenul destinat creării unui parc: gropi de nisip, dealuri artificiale, iazuri, lacuri sau chiar și mici cascade. Excavatoarele pot fi echipate și cu alte atașamente folositoare, precum forezele, care vor fi extrem de utile în săparea locurilor pentru garduri, stâlpi de iluminat, pilonii de rezistență ai echipamentelor de joacă. 

Un atașament deosebit de util pentru orice lucrare de săpături care vă va reduce timpul de muncă cu 40% sunt titrotatoarele Steelwrist.

Acestea sunt accesorii hidraulice de tip roto tilt sunt special concepute pentru excavatoare sau buldoexcavatoare. Acestea vin montate pe brațul de excavare astfel încât cupa sau alte atașamente să poată fi rotite cu 360° sau înclinate cu +/- 45°. Astfel, va crește semnificativ flexibilitatea și precizia utilajului. Cu ajutorul unui tiltrator, veți putea îndeplini orice sarcină și veți asigura un nivel ridicat al calității lucrărilor.

Tocătoarele de vegetație constituie un alt atașament folositor în curățarea zonei de lucru atunci când doriți să construiți un parc.

tocatoare de vegetatie

Cu ajutorul acestor tocătoare veți putea elimina vegetația nedorită din orice zona a viitorului parc. Veți putea curăța astfel spațiul pentru a permite altor utilaje să-și îndeplinească rolul. De asemenea, aceste tocătoare de vegetație au un rol important și în menținerea spațiilor verzi din parcuri.

Iar, pentru a putea crea spații de joacă sigure, veți avea nevoie de atașamente de tip foreză.

foreza

Precum sugerează și numele, acestea sunt folosite în forajul găurilor în terenul de lucru pentru plantarea copacilor, amplasarea gardurilor, stâlpilor de iluminat și echipamentelor specifice unui parc de agrement.

2. Buldozere

Nu ne putem gândi la nivelarea unui teren fără a ne gândi imediat la buldozere. Aceste utilaje sunt echipate cu o lamă acționată hidraulic, cu ajutorul căreia veți manipula cantități mari de pământ, pietriș și alte materiale. 

Aceste utilaje nu pot lipsi din lucrările de construire a unui parc deoarece sunt utilizate pentru:

  • nivelarea terenului
  • îndepărtarea pietrelor, a copacilor și altor materiale 
  • repartizarea uniformă a materialelor
  • construirea de alei
  • săparea și acoperirea șanțurilor și a gropilor
  • curățarea terenurilor de vegetația nedorită

utilaje pentru construirea unui parc

3. Încărcătoare frontale

Când vorbim despre utilaje pentru construirea unui parc, vom avea nevoie de utilaje care pot încărca și transporta diverse materiale precum pământ, pietriș sau nisip. Încărcătoarele frontale sunt utilajele potrivite pentru aceste sarcini deoarece vin echipate cu o cupă mare, montată frontal, care va ridica și manipula cantități mari de materiale. Aceste echipamente vor fi utilizate și pentru încărcarea materialelor în camioane și alte vehicule.

4. Cilindri compactori

Terenul excavat și nivelat al spațiului de joacă, al parcării sau aleilor trebuie ulterior compactat. Aici veți avea nevoie de utilaje special create pentru această aplicație, și anume cilindrii compactori. Aceste utilaje au în dotare tamburi care au rolul de a aplica presiune pe suprafețele pe care doriți să le compactați. Suprafețele vor deveni astfel netede mult mai rezistente, iar structurile din cadrul parcului vor fi și ele la rândul lor mai durabile datorită stabilității oferite de terenul foarte compact.

5. Dumpere

În gama de utilaje pentru construirea unui parc se încadrează și dumperele. Aceste echipamente sunt concepute pentru a transporta diverse materialele, cum ar fi pământul, nisipul, pietrișul sau rocile mari, de la o locație la alta.Pentru construirea unui parc, aceste dumpere sunt ideale pentru transportarea materialelor rezultate din excavare, dar și a materialelor necesare pentru construirea spațiilor de joacă, a terenurilor de sport, aleilor și a spațiilor verzi.

6. Miniîncărcăoare

Spre deosebire de încărcătoarele frontale, miniîncărcătoarele sunt echipamente compacte care pot pătrunde în zone mult mai înguste sau aglomerate. Aceste utilaje pentru construirea unui parc au rolul de a ridica și îndepărta pământul și pietrele mari, molozul și vegetața nedorită în alte zone ale spațiului de lucru pentru a elibera suprafața de lucru. 

Aceste miniîncărcătoare pot încărca, manipula și descărca materialele în diferite zone alte parcului. Astfel, puteți debarasa zona de lucru de materiale nedorite, puteți transporta ușor și rapid materiale dintr-un loc în altul și puteți umple anumite spații cu pământ sau pietriș. Dimensiunile compacte vor face ca operarea utilajului să devină mai ușoară, mai rapidă și mai precisă. 

7. Tocătoare de crengi

Aceste tocătoare de crengi pot fi un ajutor excelent când vine vorba despre amenajarea unui parc. Sunt utile mai ales în cazul în care zona de lucru este acoperită cu tufe sau copaci. Acestea vă vor permite să mărunțiți crengile copacilor, astfel încât rezultatul să poată fi utilizate în alte aplicații.

Concluzii

Acestea sunt principalele utilaje pentru construirea unui parc pe care trebuie să le luați în considerare. La Utilben veți găsi o gamă întreagă de echipamente special create pentru acest tip de lucrări. Le puteți vedea accesând www.utilben.ro.


Contacteaza-ne

De ce servicii aveti nevoie?

Întrebări și răspunsuri

0 Intrebari

    Comentarii 0 Comentarii

    ( Intra in cont pentru a adauga un comentariu. )