Totul despre buldoexcavatoare

Publicat de UTILBEN10/12/2018

Buldoexcavatoarele sunt mai mici decât excavatoarele, acestea este format din șasiu +cabină, braț de excavare și un încărcător frontal.

Totul despre buldoexcavatoare


Trimite-le prietenilor acest articol!

In acest articol vei gasi:

Care sunt specificațiile tehnice ale buldoexcavatorului?

La ce se folosește un buldoexcavator?

Ce accesorii se pot folosii la un buldoexcavator?

 

Care sunt specificațiile tehnice ale buldoexcavatorului?

                Buldoexcavatoarele sunt mai mici decât excavatoarele, acestea este format din șasiu +cabină, braț de excavare și un încărcător frontal.

Spre deosebire de excavatoare, buldoexcavatorul are o rotație maximă de 200 grade spre părțile laterale.

Specificații tehnice:  

CP (cai putere) -  o unitate de masură a puterii.  Prin definiție un CP este suma tururor energiilor necesare pentru a muta 16,5 tone la 30, 48 cm într-un minut. Este o măsură a capacității utilajului de a muta/ridica o greutate.  CP la un buldoexcavator vă poate oferi o idee despre cât de capabil este utilajul. În cele mai multe cazuri, buldoexcavatoarele cu o adâncime de săpare mai mare au de obicei o putere mai mare. Puterea unui buldoexcavator este cuprinsă de regulă între 68 CP și 127 CP sau chiar mai mult.

Greutatea utilajului  - Greutatea unui buldoexcavator este important atunci când vorbim de suprafețele pe care se lucrează cu acesta, dar și de stabilitatea acestuia atunci când operează lucrări grele. De regula greutatea unui buldoexcavato se află între 6 tone și 12 tone.

Adâncimea de săpare – Buldoexcavatoarele sunt cel mai adesea folosite pentru săpare și încărcare, de aceea trebuie să avem în vedere adâncimea de săpare a utilajului. În unele cazuri adâncimea de săpare poate fi dată și de lungimea brațului.  Adâncimea de săpare a unui buldoexcavator poate ajunge de la 2 la 5 metri, în unele cazuri și mai mult.

 


Braț telescopic – Majoritatea buldoexcavatoarelor au un braț telescopic (extensia brațului). Acesta ajută la un mai bun control a brațului și la lungimea/adâncimea de săpare.

Capacitatea de încărcare – Capacitatea de încărcare frontalp este extrem de importantă la manipularea materialelor. În general capacitatea de încărcare a unui buldoexcavator variază între 1 m3 și 1.5 m3.

Tipul roților – Majoritatea ronților buldoexcavatorului sunt standrad (inegale, rotile spate mai mare).


 

Beneficiile unui Buldoexcavator

Sarcini de lucru mari – Buldoexcavatoarele pot efectua sarcini mult mai grele față de un mini excavator.

Distanța la care poate lucra – Având un braț mult mai mare față de un mini excavator, buldoexcavatorul, ajunge cu o cupă de excavare la distanțe mult mai mari, putând să sape la o adâncime mai mare.

Atașamente – Buldoexcavatorul la fel ca un mini excavator poate folosii brațul de excavare la mai multe activități datorită gamei largi de atașamente care pot fi utilizate.

Cupă frontală – Față de un mini excavator, un buldoexcavator poate fi folosit la încărcare, datorită cupei frontale, care poate fi la rândul ei de mai multe tipuri.

Marca Buldoexcavatoarelor

Principalele branduri de buldoexcavatoare sunt: - Case Corporation, Caterpillar Inc., John Deere Tractors, Escorts Group, Fiat, Ford Motor Company, Hitachi, Ltd., Hydrema, Hyundai Heavy Industries, J. C. Bamford (JCB), Komatsu LTD, LiuGong, Mahindra, New Holland Construction, Terex, VF Venieri, VolvoConstruction Equipment.

La ce se folosește un Buldoexcavator?

Cu ajutorul unui buldoexcavator putem realiza o mulțim de activități, printre acestea, cele mai importante sunt: - săpare, demolare,compactare, transportul/manipularea materialelor(inclusiv bușteni), piconare, forare, amenajarea și întreținerea terenurilor, dezvoltarea sistemului feroviar, pregătirea sit-urilor pentru pavaj, deszăpezire, reciclare asfalt.

 

Ce accesorii se pot folosii la un buldoexcavator?

                Principalele accesorii care pot fi folosite la un buldoexcavator compact sunt: cupe de excavare de diverse tipuri și dimensiuni, cupă de taluzare,  multiprocesor, graifer, placă de compactare, foreză, picon, mulcer, cositoare, maturatori stradale, nacela, furci, trencher, lama dozer, freza asfalt.perie asfalt, cupa mixare, cupa taluzare.

Trimite-le prietenilor acest articol!


Contacteaza-ne

Sunt de acord ca datele mele să fie păstrate în baza de date. Consultă termenii și condițiile! Termeni si Conditii

Comentarii 0 Comentarii

( Intra in cont pentru a adauga un comentariu. )