Totul despre mini excavatoare

Publicat de 10/12/2018

Totul despre mini excavatoare


Trimite-le prietenilor acest articol!

In acest articol vei gasi:

Care sunt specificațiile tehnice ale excavatorului?

La ce se folosește un excavator?

Ce accesorii se pot folosii la un excavator?

 

Care sunt specificațiile tehnice ale excavatorului?

                Excavatoarele compacte sunt forma mai mică a excavatoarelor. Acestea sunt de 2 dimensiuni, miniexcavatoare și midi excavatoare. Acestea sunt folosite pentru săpare, demolări sau mutarea materialelor grele. 

Specificații tehnice:  

CP (cai putere) -  o unitate de masură a puterii.  Prin definiție un CP este suma tururor energiilor necesare pentru a muta 16,5 tone la 30, 48 cm într-un minut. Este o măsură a capacității utilajului de a muta/ridica o greutate.

Greutatea utilajului – Excavatoarele compacte sunt recunoscute pentru eficiența lor de lucrui în spații înguste. Greutatea utilajului influențează capacitatea de ridicare, cât și puterea de săpare. Mini excavatoarele au o greutate între 1-6 tone, iar midi excavatoarele între 6 și 10 tone.  Greutatea utilajului este importanta pentru suprafețele în care se lucrează și greutatea suportată de acestea.

Adâncimea de săpare – excavatoarele compacte sunt cel mai adesea folosite la săpat, de aceea trebuie să avem în vedere adâncimea de săpare a utilajului. În unele cazuri adâncimea de săpare poate fi dată și de lungimea brațului.  Adâncimea de săpare a unui excavator compact poate ajung la aproape 4 - 5 metri în cazul celor midi.

 

 

Forța brațului sau forța de rupere/săpare – reprezintă puterea brațului de a rupe pâmântul la săpare. Această forță pentru un mini excavator variază între 5kN și 27kN, iar pentru midi excavatoare între 27kN și 55kN.

 

Zero tail, minimal/short tail și convențional tail.

Zero tail – Este cazul în care cabina nu depășește lungimea și lățimea șenielor. În acest caz se poate lucra cu utilajul în spații înguste.

 

Short tail – Este cazul în care cabina excavatorului depășește foarte puțin lățimea șenilelor.

Convențional tail – sunt excavatoarele compacte, în acest caz cabina depășește lătimea și lungimea șenilelor.

 

Principalele avantaje ale excavatoarelor compacte:

 

Agilitatea – excavatoarele compacte sunt ușor de manevrat pe orice suprafață de teren. Acestea pot accesa toate zonele și pot reduce timpul de poziționare în comparație cu un excavator mare.

Ușor de pus în practică – Este ușor să înveți cum să operezi un excavator compact, astfel reducând costurile cu trainingurile operatorului.

Acces ușor- Excavatorul compact poate fi operat în spațiile greu accesibile. Față de cele mari,  excavatoarele compacte pot fi folosite și pentru demolări interioare.

Daune minore- Fiind un utilaj mic, posibilitatea producerii unui accident (ruperea cablurilor), apar foarte rar. De asemenea, săpăturile făcute cu un excavator compact sunt mult mai exacte, decat cele efectuate de excavatoarele mari.

Transportul – Fiind mult mai mici decât excavatoarele mari, sunt mult mai ușor de transportat, pe orice fel de platformă, eliminând problemele de logistică costisitoare.

Multi-functionalitatea si productivitatea – Lucrul în care excavatoarele compacte excelează cel mai mult, este versabilitatea și abilitatea lor de a putea rezolva mai multe probleme datorită atașamentelor care le poate avea.

Costuri mici de operare – producătorii de excavatoare compacte pun accent pe costurile mici de operare, astfel excavatoarele compacte au costuri mult mai mici de întreținere și de operare decât excavatoarele mari.

Marca mini excavatoarelor

Principalele branduri de excavatoare compacte sunt: - Sunward, Jcb, Gehl,Volvo, Case, New Holland, Hyundai, Doosan, Caterpillar, Bobcat.

La ce se folosește un excavator compact?

Cu ajutorul unui excavator compact putem realiza o mulțim de activități, printre acestea, cele mai importante sunt: - săpare, demolare,compactare, transportul/manipularea materialelor(inclusiv bușteni), amenajarea și întreținerea terenurilor, dezvoltarea sistemului feroviar, pregătirea sit-urilor pentru pavaj, deszăpezire..

 

Ce accesorii se pot folosii la un miniexcavator?

                Principalele accesorii care pot fi folosite la un excavator compact sunt: cupe de excavare de diverse tipuri și dimensiuni, cupă de taluzare,  graifer, placă de compactare, foreză, picon, mulcher, cositoare.

Trimite-le prietenilor acest articol!


Contacteaza-ne

Sunt de acord ca datele mele să fie păstrate în baza de date. Consultă termenii și condițiile! Termeni si Conditii

Comentarii 0 Comentarii

( Intra in cont pentru a adauga un comentariu. )