campaign-notification campaign-notification

15 Ani de UTILBEN

Publicat de Utilben28/05/2021

Utilben, aniversare, utilaje, echipa

Utilben sarbatoreste 15 ani de activitate! Iata care a fost parcursul nostru spre succes.

Au trecut deja 15 ani de când compania UTILBEN a fost înființată.

Ne bucurăm nespus de mult să celebrăm această aniversare specială și să ne amintim cu drag de toate lucrurile învățate în acest timp.

 

Aniversare utilben

 

UTILBEN împlinește 15 ani de activitate pe piața utilajelor pentru construcții și agricultură din România. Povestea noastră a început în anul 2006, vreme în care fondatorii UTILBEN, soții Ruben și Oana Marian, erau singurii angajați ai firmei și nu dețineau resurse financiare considerabile sau relații care să-i ajute să avanseze. În schimb, ceea ce aveau era mult entuziasm și o idee de afacere cu ajutorul căreia doreau să schimbe mediul de business din România prin afaceri făcute cu integritate și caracter. Ruben și Oana doreau să aducă pe piața românească utilaje fiabile și performante, pentru a veni în sprijinul întreprinderilor mici și mijlocii.

Chiar dacă primii ani au fost dificili, Ruben și Oana nu s-au dat bătuți, au avut încredere în misiunea lor și în forțele proprii, iar perseverența și eforturile susținute au dat roade vizibile. Cifra de afaceri a crescut de la an la an, precum și portofoliul de clienți, iar UTILBEN a reușit să încheie parteneriate de încredere cu peste 500 de furnizori și producători din întreaga lume. 

Astăzi, după 15 ani de la înființarea companiei, UTILBEN reunește 70 de specialiști în domeniu și are o impresionantă cifră de afaceri pe grup de peste 15 milioane de euro. Mai mult decât atât, de-a lungul timpului, am construit cea mai mare comunitate online din țară ce reunește aproape 70.000 pasionați de utilaje. În cadrul ei, diverși antreprenori, constructori și fermieri discută și își oferă reciproc sfaturi utile în ceea ce privesc utilajele.

Dezvoltarea constantă a companiei se datorează respectării unui set de valori esențiale și a unui mod corect de a face business. UTILBEN înseamnă mai mult decât un furnizor de utilaje fiabile, ci înseamnă adoptarea unui set de valori morale și respectarea unor principii etice în afaceri. 

Mulțumită acestor valori, în decursul celor 15 ani de activitate, noi linii de business marca UTILBEN au avut posibilitatea de a lua naștere. Acum le putem oferi clienților noștri un pachet complet de produse și servicii: utilaje noi și second-hand pentru construcții și agricultură, atașamente, piese de schimb, închiriere de utilaje, service specializat, servicii de finanțare, consultanță și sprijin logistic.

În cei 15 ani, am trecut printr-o mulțime de momente grele, dar am avut parte și de foarte multe reușite nemaipomenite. Acest lucru a fost posibil datorită unei echipe de super-eroi, unei echipe de oameni care au țintit întotdeauna sus și nu s-au abătut din drum nici în cele mai dificile momente.

 

Scopul, viziunea si valorile Utilben

 

Care sunt valorile companiei UTILBEN

ONESTITATEA: 

O caracteristică pe cât de necesară, pe atât de atât de absentă din majoritatea organizațiilor de pretutindeni. În UTILBEN considerăm că onestitatea este o trăsătură de bază care trebuie adoptată de fiecare membru al echipei pentru ca lucrurile să funcționeze bine. Adesea am întâlnit situații în care am fost nevoiți să alegem între a pierde bani și a minți, dar am ales întotdeauna sinceritatea în afaceri. 

Dorim ca odată ce un client a cumpărat un utilaj de la noi, el să rămână clientul nostru fidel timp de minimum 20 de ani. Iar acest lucru poate fi îndeplinit doar printr-o atitudine onestă față de clienți, parteneri sau echipă. Le oferim clienților noștri utilaje de calitate înaltă, fără defecte ascunse sau ore date înapoi, iar ei știu acest lucru. Știu pot avea încredere în noi, în utilajele și serviciile oferite deoarece, înainte ca orice utilaj să ajungă la ei, acesta trece printr-un proces riguros de inspecție tehnică efectuată de specialiștii UTILBEN.

PROMPTITUDINEA: 

Răspundem solicitărilor clienților noștri în maximum 48 de ore din momentul în care au luat legătura cu noi. Structura echipelor și mijloacele tehnice ne permit să le oferim clienților soluții în cel mai scurt timp, și anume, în 48 de ore. Promptitudinea și eficiența de care dăm dovadă reprezintă un rezultat al experienței cumulate în cei 15 ani. Oferim consultanță clienților noștri atunci când au nevoie de îndrumare pentru a lua cea mai bună decizie privind achiziția unui utilaj sau atașament. Echipa noastră de consultanți este formată din specialiști în domeniul utilajelor, așadar puteți să vă bazați pe expertiza noastră și pe sfaturile pe cate vi le oferim.

DEZVOLTAREA: 

Fiecare angajat se preocupă de dezvoltarea sa personală pentru a da cel mai bun randament prin intermediul programelor de dezvoltare oferite de UTILBEN. Pornind de la ideea de perseverența și entuziasmul dovedit de fondatorii noștri în primii ani de business cu utilaje, Ruben și Oana pun mare accent pe învățare continuă și perfecționare. Nici ei nu au pornit pe acest drum direct învățați și cunosc foarte bine importanța dezvoltării continue. Datorită culturii organizaționale și grație diverselor programe de dezvoltare personală puse la dispoziție de UTILBEN, fiecare angajat are oportunitatea de a crește la nivel individual. 

 

Care sunt scopul și viziunea companiei noastre

Scopul nostru este să contribuim la o schimbare majoră a mediului de afaceri din România, prin puterea exemplului personal. Produsele UTILBEN vin însoțite de garanția calității, iar serviciile pe care le oferim poartă amprenta onestității și promptitudinii.

Viziunea noastră este ca 1 din 10 utilaje din Europa să fie furnizat de UTILBEN. Vom face asta prin creșterea constantă a portofoliului de clienți, prin dezvoltarea produselor și serviciilor pe care le oferim și prin extinderea companiei la nivel internațional.

 

Toate aceste valori, scopul bine definit și viziunea clară, împreună cu o conduită de business ireproșabilă, au dus la o dezvoltare armonioasă a companiei UTILBEN de-a lungul anilor. 

Cu toate acestea, 2020 ne-a înfrânat puțin avântul, fiind un an provocator pentru UTILBEN. După 10 ani de creștere continuă, compania a înregistrat o scădere a cifrei de afaceri. Dar, mulțumită perseverenței întregii echipe și digitalizării, cifra de afaceri a scăzut cu doar 15%. Pandemia le-a dat de două ori de gândit clienților noștri înainte de a face o achiziție. Dar, în ciuda acestei situații dificile, echipa noastră a reușit să vândă peste 300 de utilaje în anul 2020.

 

Planurile Utilben

 

Anul 2021 se anunță a fi unul promițător, UTILBEN având deja o creștere de 10% în comparație cu anul trecut, iar în ceea ce privește valoarea medie per tranzacție, am observat o creștere de 35% față de 2020. 

Avem obiective îndrăznețe în acest an și dorim să facem investiții importante. Câteva exemple de investiții pe care le avem în plan sunt: dezvoltarea serviciilor after-sales, platformă îmbunătățită pentru comercializarea pieselor și atașamentelor, vom mări flota de închirieri de utilaje, iar divizia de Agribusiness se va dezvolta. Ne axăm pe aceste obiective deoarece reprezintă domenii strategice de care clienții noștri au foarte mare nevoie. Dorim să devenim cel mai bun furnizor de service pentru utilaje, cu cel mai înalt grad de satisfacție al clienților.

În următorii 3 ani, plănuim să ne extindem pe plan național prin noi sucursale în București, Timișoara și Iași, iar echipa noastră va cuprinde 200 de membri, printre care specialiști în zona de comercial, vânzări și service. 

De asemenea, echipa noastră este pregătită pentru noi obiective care se extind pe următorii 5 ani, obiectivul cel mai important fiind ca UTILBEN să se transforme o companie internațională. Țintim deja mai multe țări din Europa de est și Europa centrală. 

Alături de aceste două obiective pe termen scurt și mediu, planul pe termen lung al conducerii UTILBEN este listarea companiei la Bursa de Valori București cu scopul de a atrage capital care să susțină ritmul accelerat de creștere tipic organizației noastre.

 

Ne bucurăm că, la ceas aniversar, putem împărtăși aceste planuri mărețe cu clienții noștri fideli, fără de care nu am fi ajuns atât de departe. Pe această cale dorim să le mulțumim pentru încrederea acordată, pentru parteneriatul lor și să îi asigurăm că le vom fi alături și de acum încolo cu produse și servicii și mai bune.

Ruben Marian Utilben

Ruben Marian: 

„UTILBEN este, de 15 ani, o companie asociată cu prestigiul și o reputație impecabilă pe piața utilajelor agricole și de construcții. Pentru viitorul care ne stă înainte, ne luăm angajamentul de a fi întotdeauna aproape de clienții noștri și de a le oferi servicii și produse ireproșabile!”

Mergând pe această linie, managementul companiei UTILBEN speră că, într-o bună zi, tinerii din România să nu mai fie nevoiți să plece în străinătate pentru un trai mai bun, ci să ducă o viață plină de semnificație aici, în țara noastră.

 

Din următorul videoclip, veți afla mai multe despre influența familiei în crearea unei companii de succes, mai exact, în clădirea companiei UTILBEN:



La mulți ani profitabili, Utilben!


Contacteaza-ne

De ce servicii aveti nevoie?

Întrebări și răspunsuri

0 Intrebari

    Comentarii 0 Comentarii

    ( Intra in cont pentru a adauga un comentariu. )