campaign-notification campaign-notification

5 Intrebari si raspunsuri despre nacele pe autosasiu

Publicat de UTILBEN22/03/2023

nacele pe autosasiu, nacela pe autosasiu, nacele autosasiu, nacela autosasiu, nacele pe autosasiu Movex, nacele noi, nacele PRB

Aflati raspunsurile la cele mai importante intrebari despre nacele pe autosasiu, de la aplicatiile lor pana la inaltimea maxima de ridicare.

Vă prezentăm cele mai importante 5 întrebări și răspunsuri despre nacele pe autoșasiu

  1. Ce este o nacelă pe autoșasiu?

O nacelă pe autoșasiu este o platformă de ridicare montată pe șasiul unul automobil. Aceste nacele pe autoșasiu sunt concepute pentru a ridica oamenii în siguranță la înălțime cu scopul de a efectua lucrări la care nu ar putea ajunge cu alte utilaje.

Aceste nacele pe autoșasiu au un dispozitiv mecanic vă permite să ajungeți la înălțimi mari foarte rapid, ușor și eficient. Aceasta echipamente sunt compuse dintr-un vehicul și o platformă de lucru ridicată de unul sau două brațe articulate. Fiindcă sunt montate pe automobile, această categorie de nacele pot fi deplasate cu ușurință de la un loc de lucru la altul, ceea ce vă oferă posibilitatea de a realiza mai multe lucrări într-un timp scurt.

nacele pe autosasiu

  1. Cum funcționează o nacelă pe autoșasiu?

Aceste nacele pe autoșasiu sunt alimentate de un motor hidraulic, iar brațul articulat pe care sunt montate le permite ridicarea și coborârea platformei de lucru. Așadar, orice nacelă pe autoșasiu funcționează în baza unui motor hidraulic ce alimentează un sistem de pompe. Acest sistem alimentează ulterior brațul articulat cu presiune hidraulică. Puteți controla extinderea și contractarea brațului pentru a regla înălțimea ș direcția de extindere a platformei de lucru. Pentru siguranță maximă, platforma este fixată de brațul articulat prin intermediul unui sistem de blocare, astfel platforma să nu va mișca în timpul utilizării. Operatorul poate manevra sistemul hidraulic prin intermediul unui sistem electronic de control. Acest sistem îi va permite să aducă platforma la înălțimea dorită cu mare precizie.

  1. La ce înălțime poate ajunge o nacelă pe autoșasiu?

Înălțimea maximă la care pot ajung aceste nacele pe autoșasiu va fi diferită în funcție de marcă și model. Ne referim aici la cel mai înalt nivel la care un operator își poate desfășura activitatea în siguranță din coșul nacele.

De obicei, aceste nacele pe autoșasiu sunt împărțite în trei categorii în funcție de înălțimea la care pot ajunge. Aici cuprindem următoarele tipuri de nacele: cu o înălțime de lucru mai mică de 15 metri, între 16 și 18 metri și peste 19 metri. Vă recomandăm să alegeți nacela care va ajunge la înălțimea la care veți lucra cel mai des. Nu are rost să cumpărați o nacelă pe autoșasiu care poate ajunge la o înălțime de lucru de 20 metri dacă lucrările dvs. vor fi realizate la o înălțime maximă de 14 metri.

nacela pe autosasiu

  1. Ce capacitate de ridicare are o nacelă pe autoșasiu?

Fiecare producător de nacele pe autoșasiu va avea specificații diferite pentru utilajele sale. Printre aceste specificații se regăsește și capacitatea de ridicare. Cu toate acestea, în medie, nacelele pe autoșasiu au o capacitatea de ridicare este de maxim 3 tone.

  1. În ce domenii pot folosi o nacelă pe autoșasiu?

Aceste utilaje versatile pot fi folosite într-o varietate de aplicații. Aceste nacele pe autoșasiu sunt utilizate de regulă în lucrări municipale, în construirea și amenajarea de clădirilor și în multe alte lucrări care necesită acces la înălțimi. De asemenea, veți întâlni aceste echipamente pe marginea drumurilor publice pentru efectuarea lucrărilor de întreținere a stâlpilor de iluminat public sau telecomunicații.

Nacelele pe autoșasiu marca Movex aflate în oferta Utilben vă oferă posibilitatea de a le folosi în foarte multe domenii și lucrări. Aflați mai multe despre aplicațiile acestor nacele pe autoșasiu Movex din articolul nostru: La ce poti folosi gama de nacele pe autosasiu Movex

nacele autosasiu

  1. Cum operez o nacelă pe autoșasiu în siguranță?

Operarea unei nacele pe autoșasiu trebuie să fie realizată doar de către persoane calificate în acest domeniu. Operatorul utilizează un sistem de control pentru a ridica, muta și coborî nacela. Vă recomandăm să urmăriți pașii de mai jos pentru a opera corect și în siguranță nacela pe autoșasiu:

  • Inspectați vehiculul: Înainte de a utiliza o nacelă pe autoșasiu, vă recomandăm să verificați vehiculul în amănunt, inclusiv anvelopele, frânele, luminile și sistemul hidraulic. Asigurați-vă că totul este în stare bună de funcționare.
  • Eliberați suprafața de lucru: Asigurați-vă că în zona din jurul nacelei nu există obstacole, pietoni sau vehicule care vă pot interfera cu munca dvs.
  • Poziționați corect nacela: Parcați vehiculul pe o suprafață plană și utilizați stabilizatoarele pentru a-l fixa. Trageți frâna de mână și cuplați dispozitivele de siguranță.
  • Intrați în coșul nacelei.
  • Extindeți brațul: Utilizați comenzile pentru a extinde brațul articulat și poziționați coșul nacelei acolo veți lucra.
  • Operați comenzile: Utilizați comenzile pentru a ridica sau direcționa coșul. Asigurați-vă că păstrați coșul stabil și evitați mișcările bruște.
  • Efectuați lucrarea: Odată ce vă aflați în poziția corectă, puteți să desfășurați activitatea pe care trebuie să o faceți, fie că este vorba de tăierea copacilor, repararea liniilor electrice sau curățarea geamurilor.
  • Coborâți brațul: Când ați terminat, utilizați comenzile pentru a coborî brațul și a aduce coșul în poziția inițială.
  • Opriți echipamentul: Odată ce coșul este coborât în siguranță, puteți opriți motorul vehiculului.

Nacele pe autoșasiu Movex – Avantaje

Seria de nacele pe autoșasiu Movex este definită prin adaptabilitate, ceea ce facilitează munca la înălțim, vă oferă siguranță maximă și productivitate. Nacelele marca Movex care sunt distribuite în România de către Utilben sunt dotate cu motoare diesel și vin montate pe șasiu Iveco de 3500 kg. Nacelele de la Movex pot fi folosite în diverse aplicații și vin cu multiple avantaje, precum versatilitate, facilitate în utilizare și acces ușor la înălțimi de până la 20 de metri.

Puteți vedea întreaga ofertă de nacele pe autoșasiu Movex pe site-ul www.utilben.ro


Contacteaza-ne

De ce servicii aveti nevoie?

Întrebări și răspunsuri

0 Intrebari

    Comentarii 0 Comentarii

    ( Intra in cont pentru a adauga un comentariu. )