campaign-notification campaign-notification

5 Lucrări pe care le poți face cu un excavator compact, în afară de săpături

Publicat de 10/02/2021

miniexcavator, utilități miniexcavator, excavator compact, mini excavatoare

Citeste articolul pentru afla care este topul celor 5 lucrari pe care le poti face cu un excavator compact, in afara de sapaturi.

Lucrări pe care le poți face cu un excavator compact, în afară de săpături

Un excavator compact poate fi un utilaj mai versatil decât te-ai putea aștepta, datorită numărului mare de atașamente compatibile. Acest echipament de construcții este recunoscut ca fiind un utilaj extrem de eficient când vine vorba de săpături, dar, atunci când este dotat cu o cuplă și atașamentele potrivite, miniexcavatorul devine cel mai bun prieten al tău! Acest utilaj va efectua, astfel, o varietate de sarcini și te va ajuta să devii mai productiv și, cel mai important, mai profitabil. În cele ce urmează, îți vom prezenta 5 tipuri de lucrări care sunt floare la ureche pentru un excavator compact.

 

1. Spargere.

Excavatoarele compacte sau miniexcavatoarele sunt utilaje ideale pentru lucrări de demolare. Un astfel de echipament robust și puternic poate pune la pământ un imobil de mici dimensiuni sau o casă într-o singură zi. Combinația dintre un excavator și un picon este rețeta ideală pentru spargerea betoanelor și a drumurilor de asfalt. În plus, dacă ai de demolat un trotuar sau o alee, o piscină sau orice fel de dependință, combinația dintre un excavator compact și un picon este ideală.

Această pereche puternică poate transforma în moloz structuri de mici dimensiuni, cum ar fi garaje sau magazii și orice perete despărțitor sau de susținere. Când operatorul miniexcavatorului a terminat demolarea, o schimbare rapidă a piconului cu o cupă îi va permite să încarce rapid molozul într-o remorcă.

 

2. Curățare.

Eliberarea zonelor pentru începerea unor proiecte de construcții este o oportunitate numai bună de a contracta noi lucrări. Cu un excavator compact dotat cu o cupă cu dinții potriviți sau o cupă cu gheară sau graifăr, poți apuca, trage și târî orice tufe, arbuști sau resturi vegetale aflate pe un teren viran. Rădăcinile vor fi smulse cu ușurință, cu ajutorul atașamentului potrivit.

Un miniexcavator dotat cu un graifăr are puterea necesară pentru a ridica orice obstacol sau orice obiect nedorit ce stă în calea lucrării de curățare a terenului. De la bușteni, stâlpi sau bolovani, niciun lucru nu e prea greu pentru excavatorul potrivit, dotat cu o gheară metalică. În plus, o motocositoare poate să elibereze de vegetație orice tip de sol. Un astfel de atașament performant va secționa fără probleme tulpini groase de până la 10 centimetri.

Un miniexcavator dotat cu un braț extensibil îți va oferi alonja necesară pentru eliberarea unor zone greu accesibile. Această dotare îți va oferi un confort sporit în operare, pentru că nu va trebui să tot repoziționezi utilajul până găsești unghiul potrivit și poziția ideală de lucru.

 

3. Compactare.

Un miniexcavator dotat cu un compactor devine un utilaj 2-în-1 ce își va scoate rapid banii plătiți pe el. După ce ai săpat cu o cupă de excavare, un compactor poate fi folosit pentru tasarea solului, eliminând nevoia de a avea cel puțin un angajat care să bătătorească pământul cu un mai compactor.

În plus, compactoarele sunt mult mai puternice decât maiurile și mult mai eficiente pentru zonele aflate în pantă sau în rampă, zone inaccesibile pentru un muncitor cu un mai. Așadar, lucrarea este făcută mai rapid și mai ieftin, dacă iei în calcul mâna de lucru și perioada lungă de utilizare a unui atașament atât de eficient pe cât este compactorul.

 

4. Ridicare.

Un excavator compact este ideal pentru încărcarea și descărcarea echipamentelor grele, cum ar fi pavele, lemne sau cărămizi. Echipat cu un graifăr, gheară sau clește, acest utilaj asigură o prindere precisă și, astfel, un operator dibaci poate nu doar să mute materiale dintr-o parte în alta, ci chiar să le sorteze.

 

5. Pregătire șantier.

Pregătirea unui șantier înainte de efectuarea propriu-zisă a lucrărilor de excavare este un alt gen de muncă pentru care un excavator compact este ideal. Cu ajutorul unui dinte scarificator, poți sparge solul înghețat sau poți săpa cu ușurință pământul bătătorit. Cu o cupă standard, poți transporta pietriș sau alte materiale.

Un excavator compact dotat cu o cupă pivotantă îți va oferi un grad ridicat de versatilitate și îți va permite să faci munci dintre cele mai diverse. Cu aceleași mișcări pe care le faci din încheietura mâinii, nu va trebui decât să înclini cupa într-o parte sau în alta, fără să mai fie nevoie să tot muți excavatorul în poziția optimă de lucru. Vei putea să creezi șanțuri, să-i dai pământului forma dorită și să îndeplinești orice sarcină de taluzare.

 

Așadar, miniexcavatoarele s-au dovedit a fi utile pentru mai mult decât lucrările obișnuite de săpare. Datorită dimensiunilor compacte, posibilității de a le atașa un număr mare de atașamente și performanțelor de top, aceste echipamente de construcții sunt de un real ajutor pe orice șantier!

 
 
 

Contacteaza-ne

De ce servicii aveti nevoie?

Întrebări și răspunsuri

0 Intrebari

    Comentarii 0 Comentarii

    ( Intra in cont pentru a adauga un comentariu. )