campaign-notification campaign-notification

5 Lucruri pe care trebuie să le faci înainte să îți cumperi un utilaj

Publicat de 19/08/2020

achiziționare utilaje, achiziție utilaje, fonduri, finanțare, business, achiziția de utilaje, echipamente agricole, echipamente construcții, achiziție utilaje grele

Ce factori trebuie să iei în considerare înainte de a procura un utilaj? Utilajele pentru construcții și cele agicole sunt investiții mari. Află cum poți lua cea mai bună decizie pentru afacerea ta în ceea ce privește utilajele achiziționate.

Lucruri pe care trebuie să le faci înainte să îți cumperi un utilaj

 

Obținerea unei finanțări pentru achiziția de utilaje și echipamente agricole sau de construcții reprezintă un angajament pe termen lung, dar este genul de pas pe care trebuie să îl faci, dacă vrei să îți dezvolți afacerea.

Atunci când nu ai resurse financiare și intervin factori externi, achiziția unui utilaj poate reprezenta o investiție problematică, ce trebuie atent calculată. Dar, așa cum am spus, fără automatizare nu există progres.

Trebuie să te gândești dacă îți permiți să nu investești într-un echipament nou. Un utilaj face munca mai eficientă și crește rapid productivitatea. Tractoarele sau buldoexcavatoarele, sistemele bazate pe energii regenerabile și alte echipamente de producție te vor ajuta să obții o creștere constantă a afacerii tale. Atunci când te-ai hotărât că trebuie să obții o finanțare pentru achiziția unui utilaj, trebuie să faci în așa fel încât să obții un echilibru între circuitul financiar și nivelul investiției.

 

1. Determină situația ta financiară actuală.

Trebuie să începi cu o evaluare rece și realistă a afacerii tale. Apreciază gradul de funcționare al utilajelor pe care le deții și stabilește cât de des trebuie să le repari. Ia în calcul costul combustibililor și al prestatorilor de servicii. Acest lucru îți va permite să aloci bugetul necesar pentru întreținerea echipamentelor existente și să ai o proiecție a cât te va costa mentenanța utilajelor pe care vrei să le cumperi. Va trebui să iei în calcul și costul actual cu forța de muncă și o eventuală modificare la capitolul resurse umane.

Rentabilitatea capitalului angajat este un indicator financiar pe care trebuie să îl iei în calcul. Acest indicator face trimitere către profitabilitatea afacerii tale. Mai exact, suma datoriilor pe termen lung și capitalul propriu trebuie să fie mai mică decât profitul pe care îl vei obține până la stingerea datoriei. Așadar, pe termen lung, utilajul achiziționat trebuie să își scoată banii plătiți și să genereze un surplus financiar. Este, pur și simplu, definiția unei investiții profitabile.

 

2. Actualizează planul de afaceri.

Odată ce ai stabilit unde te poziționezi din punctul de vedere financiar al afacerii tale, vei putea să privești spre viitor. Un plan de afaceri la zi le oferă creditorilor încredere în afacerea ta. Acest plan va trebui să includă și timpii aproximativi de reparație sau înlocuire a utilajelor sau posibile restructurări ale afacerii tale, ce ar avea impact asupra finanțării.

Trebuie să fii conștient că, odată cu trecerea timpului, utilajele tale se vor deprecia. Luarea în calcul a acestor elemente îți va permite să decizi de ce utilaje ai specific nevoie și care dintre acestea te avantajează.

 

3. Ia în considerare toate variantele de finanțare.

Trebuie să ai un flux constant de bani pentru ca afacerea ta să crească. Dacă ești hotărât să investești în utilaje, vei crește și riscul de a avea un nivel ridicat de datorii. Printre riscurile neprevăzute, se numără vremea neprielnică sau condițiile nefavorabile de lucru. Sunt mai multe variante de finanțare a achiziției, între care leasingul operațional și leasingul financiar. Trebuie să iei în calcul câteva aspecte deosebit de importante înainte de a face acest pas.

Trebuie să te gândești dacă este important pentru tine și afacerea ta să deții efectiv utilajul pe care ai pus ochii. Trebuie să stabilești dacă vrei ca echipamentul cu pricina să apară sau nu în bilanțul tău contabil. Trebuie să determini dacă vrei să plătești rate cu o valoare fixă sau fluctuantă. Sau poate vrei să plătești sume mari dintr-un foc, și să nu ai un număr mare de rate. Totodată, trebuie să iei în calcul și o eventuală majorare a dobânzilor, în funcție de mediul economic. Dacă nu ai răspunsuri clare la toate aceste frământări, apelează la un consilier financiar, pentru a lua cea mai bună decizie cu putință.

 

4. Monitorizează constant bugetul și capitalul de lucru.

Odată ce ai luat în calcul toate modalitățile de finanțare și ai stabilit care e cea mai bună opțiune pentru tine, va trebui să își monitorizezi atent fluxul de bani. Trebuie să ai o imagine clară de ansamblu asupra cheltuielilor și încasărilor, dar și asupra evoluției pieței în care activezi. Astfel, îți vei putea face un plan de rezervă în cazul unor situații economice neprevăzute. Cel mai clar exemplu este chiar actuala pandemie mondială, care are consecințe economice grave.

 

5. Apelează la experți în domeniu.

Dacă toate aceste responsabilități ți se par copleșitoare și nu le poți face față de unul singur în timp ce îți gestionezi și afacerea, cere ajutor. Apelează la contabili, experți financiari, evaluatori și consilieri financiari. Obținerea unui ajutor de specialitate îți poate garanta obținerea celei mai bune soluții de finanțare.

 

Sunt furnizori de utilaje care îți pot oferi atât sfaturi financiare, cât și sfaturi pentru achiziționarea celui mai bun echipament pentru afacerea ta. Obținerea unei finanțări nu trebuie privită ca o corvoadă, ci ca o șansă de a investi în afacerea ta și a obține un profit mai mare decât în prezent.

 
 
 

Contacteaza-ne

De ce servicii aveti nevoie?

Întrebări și răspunsuri

0 Intrebari

    Comentarii 0 Comentarii

    ( Intra in cont pentru a adauga un comentariu. )