campaign-notification campaign-notification

5 lucruri pentru siguranta operarii unui miniexcavator

Publicat de UTILBEN13/12/2019

utilaje, utilben, excavatoare, mini excavatoare, excavatoare compacte

Pentru siguranța operatorilor sunt necesare câteva măsuri pe care operatorii ar trebui să le respecte pentru a nu exista accidente la locul de muncă.

Lucruri pentru siguranta operarii unui miniexcavator

 

Pentru siguranța pe șantiere, sunt necesare câteva măsuri pe care operatorii trebuie să le respecte pentru a evita accidentele de muncă. Deși tehnologia facilitează utilizarea echipamentelor grele, asta nu înseamnă că tehnologia poate înlocui instruirea adecvată a operatorilor. Educarea operatorilor este un prim pas important pentru a vă asigura că toată lumea rămâne în siguranță la locul de muncă și pentru a menține, totodată, eficiența și integritatea utilajelor. Înainte ca operatorii să utilizeze un miniexcavator, asigurați-vă că respectă următoarele 5 sfaturi de operare și întreținere.

 

 

1. Învățați principiile de bază ale operării de utilaje.

 

Operatorii de utilaje învață diferit, de aceea este important să aveți diverse mijloace de instruire și resurse disponibile. Indiferent dacă este vorba de instruirea în școli de operatori sau de instruire practică, la locul de muncă, operatorii de echipamente de construcții au nevoie de o educație adecvată și de o înțelegere generală a procedurilor de operare, înainte de a utiliza un miniexcavator. Manualul utilajului servește ca  ghid pentru operarea și întreținerea miniexcavatoarelor. Operatorii instruiți și autorizați ar trebui să respecte toate regulile, reglementările și instrucțiunile de siguranță scrise acolo. Dacă nu aveți un manual, contactați distribuitorul de echipamente și cereți-i o copie.

 

 

2. Furnizați-le operatorilor toate echipamentele de protecție necesare.

mini excavator protectie

 

Purtarea de îmbrăcăminte de protecție și dispozitive de siguranță personală sunt două modalități de a vă asigura că operatorii sunt în siguranță. Echipamentele de protecție personală sunt:

  • cască de protecție
  • vestă reflectorizantă
  • ochelari de protecție
  • mănuși de protecție
  • căști de protejare a auzului

Pentru fiecare tip de șantier, normele de siguranță sunt diferite. De aceea, trebuie să vă asigurați că le respectați înainte de a începe lucrul efectiv.

 

 

3. Inspectați vizual echipamentele.

 

service utilaje

 

Toți operatorii ar trebui își aloce câteva minute ca să se plimbe în jurul utilajelor și pentru a căuta potențiale probleme înainte de a trece la lucru. Operatorii trebuie să facă o serie de verificări:

  • verificați dacă există piese rupte, lipsă sau deteriorate și faceți reparațiile necesare
  • înlocuiți etichete de siguranță sau instrucțiunile deteriorate sau lipsă
  • verificați ca anvelopele să nu fie deteriorate sau să nu fie dezumflate sau prea umflate
  • înlocuiți șinele și piesele uzate sau deteriorate

 

4. Alegeți atașamentul potrivit tipului de lucrare. Proprietarii ar trebui să colaboreze strâns cu distribuitorul lor, pentru a identifica atașamentul necesar pentru ca utilajul lor să se potrivească perfect lucrării care trebuie executate. Posibilitatea de a vedea confortabil atașamentul în față, cu o vedere bună în jos și periferică a anvelopelor sau a șenilelor și a avea o vedere neobstrucționată în spatele utilajului sunt esențiale pentru funcționarea în condiții de siguranță a miniexcavatorului. Miniexcavatorul trebuie să aibă debitul hidraulic auxiliar corespunzător atașamentului. Improvizațiile duc la accidente.

 

5. Efectuați mentenanța conformă utilajului.

Înainte de a efectua mentenanța oricărui tip de miniexcavator, operatorii trebuie să fie instruiți cu privire la procedurile de întreținere și să posede abilitățile și instrumentele necesare pentru a finaliza corect munca. Sfaturi de întreținere:

  • verificați diagramele de ungere
  • examinați toate mesajele afișate în bord
  • blocați roțile, pentru a împiedica mișcarea utilajului în timpul lucrului
  • folosiți doar piese de service recomandate de producător
  • reparați utilajul doar la service-uri autorizate și recomandate de producători

 

 

 


Contacteaza-ne

De ce servicii aveti nevoie?

Întrebări și răspunsuri

0 Intrebari

    Comentarii 0 Comentarii

    ( Intra in cont pentru a adauga un comentariu. )