5 lucruri pentru siguranta operarii unui mini excavator

Publicat de UTILBEN13/12/2019

utilaje, utilben, excavatoare, mini excavatoare, excavatoare compacte

Pentru siguranța operatorilor sunt necesare câteva măsuri pe care operatorii ar trebui să le respecte pentru a nu exista accidente la locul de muncă.

5 lucruri pentru siguranta operarii unui mini excavator

  Pentru siguranța operatorilor sunt necesare câteva măsuri pe care operatorii ar trebui să le respecte pentru a nu exista accidente la locul de muncă. Deși avansările tehnologice recente facilitează utilizarea mai ușoară a echipamentelor compacte, asta nu înseamnă că aceste tehnologii pot înlocui instruirea adecvată a operatorilor pentru o mai bună operare a echipamentelor. Educarea operatorilor este un prim pas important pentru a vă asigura că toată lumea rămâne în siguranță pe locul de muncă, menținând totodată eficiența și integritatea mașinii. Înainte ca operatorii dvs. să utilizeze mini excavatorul, asigurați-vă că respectă aceste șapte sfaturi de operare și întreținere adecvate.  
 1. Învățați procedurile de bază a operării utilajelor.
Toți operatorii de echipamente învață diferit, de aceea este important să avem diverse mijloace de instruire și resurse disponibile. Indiferent dacă este vorba de instruire în școli de operatori sau de instruire practică, la locul de muncă, toți operatorii de echipamente de construcții au nevoie de o educație adecvată și de o înțelegere generală a procedurilor de operare de bază înainte de a utiliza un mini excavator. Manualul utilajului servește ca un ghid principal pentru operarea și întreținerea mini excavatoare. Operatorii instruiți și autorizați ar trebui să respecte toate regulile, reglementările și instrucțiunile de siguranță la utilizarea echipamentului. Dacă nu aveți un manual, contactați distribuitorul local de echipamente și cereți o copie.
 1. Echipați operatorii cu toate echipamentele de protecție necesare.
mini excavator protectie

Purtarea de îmbrăcăminte de protecție și dispozitive de siguranță personală sunt două modalități de a vă asigura operatorii în siguranță. Echipamentele de protecție personală (PPE) pentru operatori pot include:

 • Cască de protecție;
 • Veste reflectorizante;
 • Îmbrăcăminte de protecție conforme cu jobul;
 • Ochelari de protecție;
 • Mănuși;
 • Căști de protecție pentru urechi.
Pentru fiecare tip de job, normele de siguranță sunt diferite, de aceea trebuie să vă asigurați că le respectați înainte de a începe lucrul efectiv.
 1. Inspectați vizual echipamentele.
service utilaje

Toți operatorii ar trebui își ia câteva minute să se plimbe în jurul utilajelor lor pentru a căuta probleme potențiale înainte de a intra în echipament. Operatorii trebuie să completeze următoarele în timpul unei inspecții vizuale:

 • Verificați dacă există piese rupte, lipsă sau deteriorate și faceți reparațiile necesare;
 • Înlocuiți etichete de siguranță sau instrucțiuni deteriorate sau lipsă;
 • Verificați ca anvelopele să nu aibă ruperi sau să nu fie dezumflate sau prea umflate;
 • Înlocuiți anvelopele sau piesele uzate sau deteriorate;
 
 1. Alegeți atașamentul potrivit pentru tipul de lucru.
Proprietarii ar trebui să colaboreze strâns cu distribuitorul lor pentru a determina atașamentul necesar pentru ca utilajul lor să se potrivească aplicației. Posibilitatea de a vedea confortabil atașamentul în față, cu o vedere bună în jos și periferică a anvelopelor sau a șenilelor și a avea o vedere neobstrucționată în spatele utilajului sunt esențiale pentru funcționarea sigură a mini excavatorului. Mini excavatorul trebuie să aibă debitul hidraulic auxiliar corespunzător conform atașamentului. Improvizațiile duc la accidente.
 1. Mențineți utilajul
Înainte de a efectua mentenanța pentru orice mini-excavator, operatorii ar trebui să fie instruiți cu privire la procedurile de întreținere și să posede abilitățile și instrumentele necesare pentru a finaliza corect munca. Sfaturi de întreținere adecvate includ:
 • Verificați diagramele de ungere;
 • Examinați toate mesajele de instrucțiune din bord;
 • Blocați roțile pentru a împiedica mișcarea utilajului în timpul serviciului;
 • Folosiți piese de service recomandate de producător;
 • Reparați utilajul doar la service-uri autorizate și recomandate de producători;


Contacteaza-ne

Sunt de acord ca datele mele să fie păstrate în baza de date. Consultă termenii și condițiile! Termeni si Conditii

Comentarii 0 Comentarii

( Intra in cont pentru a adauga un comentariu. )