campaign-notification campaign-notification

6 motive sa iti dezvolti afacerea si online

Publicat de UTILBEN27/02/2019

afaceri online, afaceri in agricultura, afaceri in constructii, online

Cum poți să îți dezvolți o afaceri online în domeniul construcțiilor sau în sectorul agricol? Online este locul perfect pentru a îți crea o legătură directă cu potențialii tăi clienți.

Motive să îți dezvolți afacerea și online

 

O întrebare pe care trebuie să v-o puneți în zilele noastre este “Ar trebui să îmi dezvolt afacerea și online?”. Astăzi, mai toate afacerile sunt prezente și în mediul online. Sunt multe moduri de a vă crea o prezență online puternică, de la crearea de site-uri, la crearea unui profil pe platformele de socializare.

Online este locul perfect pentru a vă crea o legătură solidă cu toți clienții dumneavoastră, dar și cu furnizorii și colaboratorii. În rândurile de mai jos, o să vă prezentăm câteva argumente care vă vor întări credința că trebuie să aveți o prezență online puternică.

 

1.      Îmbunătățirea imaginii companiei dumneavoastră.

Doar acest lucru ar trebui să reprezinte un motiv suficient de important pentru a începe să vă promovați și în mediul online. Pentru această etapă, cel mai simplu mod de a deveni vizibil online este crearea unui website. Pentru acest lucru, nu trebuie să cheltuiți sume importante de bani. Puteți crea chiar dumneavoastră site-ul, cu ajutorul Wordpress, Blogger, Wix sau alte platforme care permit crearea unui site gratuit sau cu o investiție minimă.

Tot în această etapă, puteți opta pentru crearea unui profil de companie pe site-urile de socializare consacrate, precum Facebook, LinkedIn, Google Plus. În acest moment, peste 8 milioane de români folosesc rețelele de socializare.

2.      Disponibilitate 24 ore/zi, 365 zile/an.

În timp ce doar unele afaceri pot să funcționeze 24 ore pe zi pentru clienții lor (restaurante, stații peco, magazine non-stop), pentru majoritatea companiilor este imposibil să facă acest lucru, deoarece ar implica niște costuri enorme.

Un mare avantaj în a avea o prezență online este că toți clienții dumneavoastră pot accesa oricând serviciile sau produsele pe care le oferiți. Pot face asta printr-o solicitare în secțiunea de contact sau, dacă aveți un magazin online (webshop), clienții pot plasa comenzi oricând, fie zi sau noapte.

3.      Un sprijin mai bun pentru clienții dumneavoastră.

În online, comunicarea și sprijinirea clienților se face mult mai ușor. Puteți crea videoclipuri sau texte care să le răspundă la cele mai frecvente întrebări pe care le au. Nu doar că economisiți timp, dar le oferiți clienților pe loc informațiile de care au cea mai mare nevoie.

4.      Extinderea națională sau internațională.

Internetul este creat pentru afaceri. Mediul online vă permite să vă adresați clienților dumneavoastră indiferent de distribuția geografică a acestora. Astfel, putem spune că internetul depășește orice graniță în ceea ce privește numărul potențialilor clienți.

5.      Costuri de gestionare reduse.

Demararea unei afaceri în mediul online înseamnă costuri mici de pornire. Bineînțeles, asta depinde și de planurile dumneavoastră. Un avantaj major este acela că nu aveți nevoie de investiții majore în active. Puteți oricând să vă schimbați obiectul de activitate al afacerii sau modul în care vă adresați clienților.

Un alt avantaj este că puteți externaliza o mulțime de lucruri tehnice sau chiar campaniile online către o agenție de marketing profesionistă.

6.      Gestionarea afacerii de oriunde.

O afacere care se regăsește în mediul online poate fi gestionată de oriunde, atâta timp cât aveți o conexiune la internet. Dacă aveți un sistem de management, puteți genera clienți online destul de ușor. Gestionarea clienților din meniul online este mult mai ușor de realizat, datorită tehnologiilor disponibile.

 

 

Online, un avantaj recomandat de Echipa UTILBEN

 

 


Contacteaza-ne

De ce servicii aveti nevoie?

Întrebări și răspunsuri

0 Intrebari

    Comentarii 0 Comentarii

    ( Intra in cont pentru a adauga un comentariu. )