campaign-notification campaign-notification

Beneficiile unui tractor în agricultura

Publicat de Utilben11/08/2021

tractor, utilaje, utilaje agricole,tractoare, agricultura, tractoare agricole

În urma mecanizării agriculturii, utilizarea unui tractor a devenit un factor foarte important in eficientizarea activitatilor agricole. Află mai multe în acest articol.

În acest articol veți găsi:


 

Despre tractor

În prezent, un tractor este capabil să efectueze de la sarcini simple de grădinărit la cele mai complexe activități din agricultură. În acest articol vă vom prezenta beneficiile unui tractor in agricultura.

Odată cu mecanizarea agricolă, mai multe sarcini agricole au fost facilitate și au început să fie efectuate cu ajutorul utilajelor. Există mai multe servicii care au fost mecanizate, ceea ce permite și semănarea, cultivarea și recoltarea exclusiv cu ajutorul utilajelor.

Proprietățile agricole sunt în mare parte responsabile de producția de alimente în țara noastră și, pe măsură ce populația crește pe scară largă, este esențial ca agricultorii să ia măsuri pentru creșterea producției agricole.

Unul dintre cele mai utilizate vehicule din agricultură este tractorul. Prin definiție, un tractor este o un utilaj folosit pentru mecanizarea sarcinilor agricole. În prezent este folosit și pentru arat, cultivat și plantat pe suprafețe extinse, cele mai moderne având capacitatea de a avea grijă și de peluze de rutină, întreținerea peisajului și răspândirea îngrășămintelor.

Există mai multe modele disponibile pe piață, fiecare potrivit pentru o sarcină specifică. Modelele subcompacte sunt ideale pentru grădini mari sau zone de câmp sau pășuni, care lucrează pentru excavare, transport sau arat. Această versiune este cea mai mică dintre un tractor compact, care are puterea și versatilitatea pentru lucrările de grădinărit.

Pentru ferme și sarcini mai complexe, este necesar să achiziționați un tractor utilitar.

 

tractor agricultura

 

Avantajele unui tractor

  • Versatilitate

Aceste mașini sunt fabricate astfel încât să devină versatile, mai precis, un utilaj să poată îndeplini singur diverse sarcini. 

După cum s-a menționat mai sus, un tractor compact poate juca multe roluri, fie în grădinărit, fie în agricultura clasică. Este însă posibil să adăugați atașamente la aceste tractoare care vor îndeplini o varietate și mai largă de sarcini.

  • Putere și durabilitate

De asemenea, tractoarele sunt proiectate să funcționeze în diferite zone și să susțină sarcini diferite. 

Motoarele sunt din ce în ce mai puternice și au o forță mare, ceea ce face ca tractorul să fie eficient. Cele mai moderne au și arbori din fontă, care garantează mai multă rezistență și durabilitate.

  • Transmisie și funcționare

Deoarece transmisiile manuale par dificil de utilizat, tractoarele moderne prezintă transmisia Powershift și transmisia hidrostatică. Acest lucru facilitează manipularea tractorului. 

În timp ce Powershift facilitează mișcarea lină, cu opt trepte de viteză în gamă mică și opt trepte de viteză în gamă mare. Hidrostaticul permite schimbări de direcție fără efort. Există încă vehicule care au transmisie cu răspuns automat, care ușurează munca operatorului.

 

tractor utilben

 

Atașamente pentru tractor

  • Atașamente pentru distribuirea îngrășămintelor
  • Cultivator
  • Pluguri
  • Semănătoare
  • Cositoare
  • Tocătoare de crengi/vegetație
  • Grapa cu discuri
  • etc.

atasamente tractor

Vezi oferta Utilben

Top 5 Cele mai populare Branduri de Tractoare din România

  • Tractoare Deutz Fahr 
  • Tractoare Fendt 
  • Tractoare New Holland 
  • Tractoare Case IH Magnum 
  • Tractoare John Deere 

Concluzie

În urma celor prezentate, putem concluziona că tractoarele sunt esențiale pentru numeroase activități agricole. 

Acest utilaj agricol facilitează activitatea celor din domeniu, deoarece oferă performanțe ridicate, este versatil, iar cu ajutorul atașamentelor poate să fie utilizat în numeroase sarcini agricole.

Totodată, tractoarele sunt genul de utilaje esențiale când vine vorba de activități de agricultură, dar și de zootehnie, ușurând semnificativ munca celor implicați. 

Dacă aveți nevoie de acest echipament pentru diverse munci, este bine să luați în calcul, în funcție de nevoi atât posibilitatea de închiriere cât și cea de achiziționare.

Contactați un consultant Utilben chiar acum și veți beneficia de ofertare gratuită în cel mai scurt timp! 0733 040 000. 

 

tractor atasamente

 

Vezi și alte articole:


Contacteaza-ne

De ce servicii aveti nevoie?

Întrebări și răspunsuri

0 Intrebari

    Comentarii 0 Comentarii

    ( Intra in cont pentru a adauga un comentariu. )