campaign-notification campaign-notification

Cum sa folosesti un buldoexcavator iarna?

Publicat de 18/01/2022

buldoexcavator iarna, folosire buldoexcavator iarna, buldoexcavator, utilaje iarna, pregatire utilaje pentru iarna

Principalele activitati pe care trebuie sa le intreprideti atunci cand folositi un buldoexcavator iarna sunt enumerate in articolul nostru.

Moduri de pregătire al buldoexcavatorului iarna

Utilizarea unui buldoexcavator iarna aduce o serie de provocări, dar, dacă urmați o serie de pași simpli, utilajul dvs. va funcționa excelent, chiar și la temperaturi scăzute. 

Sfaturi de la Utilben pentru utilizarea bulodoexcavatorului pe timp de iarnă

1. Citiți cu atenție manualul de utilizare al utilajului

Consultarea manualului de utilizare pentru întreținerea corespunzătoare a unui buldoexcavator este primul pas pe care trebuie să-l faceți. De asemenea, trebuie să vă asigurați că folosiți combustibilul și filtrele potrivite pentru utilajul dvs. Lichidul hidraulic adecvat și uleiul de motor trebuie, de asemenea, utilizate pentru a crește durata de viață a utilajului.

2. Realizați un plan de depozitare

În manualul echipamentului, veți găsi sfaturi utile pentru depozitare și instrucțiuni de întreținere preventivă. Diferitele modele și brand-uri de buldoexcavatoare vor solicita procese de pregătire pentru iarnă distincte. Parcați-vă buldoexcavatorul pe o suprafață dură și plană pentru a evita înghețarea anvelopelor la sol. Îndepărtați resturile și noroiul de pe roți înainte de a depozita echipamentul, pentru a evita înghețarea acestora pe roți. Înainte de depozitare, efectuați o examinare amănunțită a buldoexcavatorului, efectuând operațiui de întreținere preventivă atunci când este necesar și verificând nivelurile de lichid, scurgerile, curelele și nivelul electrolitului bateriei.

3. Verificați zilnic buldoexcavatorul

Pe parcursul verificării zilnice a buldoexcavatorului, vă recomandăm să inspectați anvelopele, căutând urme de uzură sau crăpături. Verificați anvelopele pentru eventuale scurgeri și asigurați-vă că presiunea în anvelope este la nivelul optim. Testați bateria și examinați lamele ștergătoarelor. Nu este nimic mai neplăcut și chiar periculos decât să operezi un buldoexcavator într-o furtună de zăpadă fără ca lamele ștergătoarelor să fie funcționale. După inspectarea utilajului, lubrifiați corespunzător toate punctele de gresare. De asemenea, ar trebui să inspectați toate furtunurile pentru a vedea dacă există scurgeri. 

4. Curățați buldoexcavatorul

Îndepărtați zăpada, gheața și noroiul de pe buldoexcavator la intervale regulate pentru a evita acumularea acestora. Scurgeți apa și sedimentele din separatorul de combustibil/apă când temperaturile sunt peste punctul de îngheț. Spălați cala de rulare cu presiune înainte ca temperaturile să scadă prea mult.

5. Verificați atașamentele

Înainte de a începe munca, uitați-vă la dinții cupei atașate la buldoexcavator și la muchia tăietoare de pe cupa de încărcare pentru a vedea dacă sunt uzate sau trebuie schimbate. Testați, de asemenea, și capacitatea mecanică a încărcătorului frontal și a cupei din spate.

Dacă veți folosi un buldoexcavator iarna, este indicat să testați tracțiunea integrală, ștergătoarele, luminile de lucru, luminile de urgență, frâna de mână și frâna de serviciu pentru a vă asigura că toate acestea funcționează corect. 

Procesul de verificare este foarte important pentru întreținerea corespunzătoare a utilajelor și pentru siguranța operatorilor. Este mai ușor să verificați utilajul într-un confortul oferit de zona dvs. de service decât să fie nevoie să faceți verificări amănunțite afară, în frig, după ce ați început să folosiți buldoexcavatorul.

6. Pregătiți motorul buldoexcavatorului

Verificați diagrama de lubrifiere a producătorului pentru a afla vâscozitatea fluidelor curente. Dacă este menționat că vâscozitatea fluidelor nu este acceptabilă în intervalul de temperatură actual, ar fi indicat să treceți la fluide special create pentru iarnă, imediat ce temperaturile scad sub 0°C. 

Verificați filtrele de combustibil pentru a vă asigura că nu există reziduuri și că funcționează corect. Inspectați filtrele de aer, furtunurile și curelele de pe compresorul dvs. de aer. Ați putea, de asemenea, investi într-un radiator special care vă va ajuta să porniți mai ușor motorul pe timp de iarnă.

Rulați buldoexcavatorul la viteză redusă în primele 15 minute de funcționare, pentru a oferi uleiului hidraulic suficient timp pentru a se încălzi. Când părăsiți locul de muncă, lăsați buldoexcavatorul să stea în ralanti câteva minute pentru a-i permite uleiului de motor să se răcească.

7. Testați bateria

Încărcați-vă complet bateria toamna, înainte ca temperaturile să ajungă sub 0°C. Deconectați bateria când depozitați buldoexcavatorul. Securizați cablurile bateriei atunci când porniți utilajul după fiecare perioadă de depozitare.

8. Dotările utilajului pot face diferența

Un alt aspect de luat în considerare se referă la dotările buldoexcavatorului dumneavoastră, spre exemplu, dacă este echipat cu un monitor la bord și cu un sistem de monitorizare de la distanță. Monitorizarea utilajului ar trebui făcută mai frecvent în lunile de iarnă. Această tehnologie de monitorizare specifică echipamentelor de construcții de ultimă generație ar putea face diferența în ceea ce privește mentenanța și reparațiile utilajgului.

Concluzii

Acestea sunt sfaturile noastre pentru utilizarea și întreținerea corespunzătoare a unui buldoexcavator iarna. Mentenanța corectă a utilajelor vă va ajuta să le folosiți cât mai mult timp și va reduce riscul apariției diverselor avarii sau a uzurii timpurii. 

Pentru a vă ajuta să vă mențineți utilajele în cea mai bună formă, chiar și pe timp de iarnă, serviciile de întreținere și reparații de la Utilben vă sunt disponibile în 48 de ore și pentru o multitudine de mărci și modele de utilaje. 


Contacteaza-ne

De ce servicii aveti nevoie?

Întrebări și răspunsuri

0 Intrebari

    Comentarii 0 Comentarii

    ( Intra in cont pentru a adauga un comentariu. )