Buldoexcavator - Verificarea si testarea utilajelor
Buldoexcavator - Cum se realizeaza verificarea si testarea utilajelor
În general utilajele achiziționate second hand trezesc zeci de suspiciuni cumpărătorului. De la griji legate de defecțiuni majore ale componentelor motorului sau a componentelor în general, până la griji legate de julituri sau zgârieturi potențiale surse de rugină în viitor. Flota de echipamente UTILBEN include atât utilaje agricole și de construcții, noi și second hand. Pentru că ne dorim să oferim clienților noștri produse de calitate și corespunzătoare, atunci când introducem un utilaj în flota second hand ne asigurăm că efectuăm toate testele și verificările.
Așadar, pentru că dorim să fim transparenți cu clienții noștri, vrem să împărtășim cum se realizează verificarea și testarea utilajelor care compun portofoliul UTILBEN de echipamente second hand.
Care este procedura pentru buldoexcavator verificare si testare?
Procedura de verificare și testare include 30 de puncte tehnice. Astfel, utilajul este analizat în detaliu de specialiștii UTILBEN pentru a se putea sesiza orice mică disfuncționalitate. Câteva din cele 30 de puncte tehnice verificate sunt: motor, electromotor, transmisie, estetic, cabină interior, punte față și spate, componente electrice, sistem hidraulic, articulații și atașamente. Fiecare utilaj vine cu o fișă tehnică, care ulterior este verificată de către UTILBEN pentru a ne asigura că tot ceea ce scrie pe fișă se regăsește și în realitate.
Când se face verificarea corectă a unui utilaj?
În mod corect, verificarea utilajului trebuie realizată la rece, înainte de a porni echipamentul pentru a efectua lucrările.
Buldoexcavator - Verificare si Testare
1. Datele Utilajului
Se începe prin asigurarea utilajului pentru a nu pune în pericol viața tehnicianului care realizează inspecția. Apoi se verifică datele despre utilaj prezente pe fișa tehnică, precum: serie, an, număr de ore, etc.
2. Ulei și antigel
Pentru buna funcționare a buldoexcavatorului, nivelele de ulei și antigel trebuie să îndeplinească condițiile tehnice cerute de siguranță. Astfel, cu ajutorul jojei de ulei se va verifica la rece nivelul de ulei care trebuie să fie între nivelul minim și cel maxim al jojei. De asemenea, recipientul pentru antigel trebuie să conțină antigelul conform gradaților vasului.
Totodată, se verifică potențialele scurgeri de ulei și antigel, dar și se testează puritatea uleiului pentru a se asigura faptul că nu există factori contaminanți (praf sau alte lichide) care să ducă la defecțiuni grave ale utilajului.
3. Verificarea vizuală a motorului
Motorul este verificat în amănunt de către tehnician pentru a putea sesiza eventualele fisuri sau defecțiuni ale furtunurilor de legătură. Verificarea vizuală a buldoexcavatorului este importantă pentru a asigura condițiile optime de lucru. Adeseori zona motorului poate să fie foarte uzată sau murdară și astfel să creeze probleme în viitor.
4. Telescop capotă, filtre și radiator
Esențial pentru a obține o durată optimă de funcționare a buldoexcavatorului este verificarea telescopului de capotă, a filtrelor și a radiatorului. Fiind echipamente second hand, telescopul capotei poate prezenta urme grave de uzură care în timp să ducă la ruperea acestuia.
Radiatorul este cel care asigură reglarea temperaturii motorului, suflând aer rece în lichidul de răcire al motorului, iar aerul cald fiind evacuat. Defectarea acestei componente poate duce la supraîncălzirea motorului și chiar explozie.
Filtrele de aer trebuie să fie într-o stare bună de funcționare, fără reziduuri și schimbate în conformitate cu cerințele tehnice ale reviziilor periodice. În cazul în care filtrele de aer nu sunt în regulă, acestea vor trece în etapa verificărilor și reparațiilor pe canal.
5. Furtunul de admisie și alte furtunuri
Furtunul pentru admisie are rolul de a transporta aerul rece la motor, pentru a crește performanțele motorului. Așadar, acesta face legătura dintre radiator și motor, în ceea ce privește răcirea. Defectarea, înfundarea și ruperea acestuia poate avea consecințe grave care ulterior nu doar să îngreuneze operativitatea utilajului ci și stricarea lui în întregime.
6. Tobă de eșapament
Toba de eșapament trebuie să se afle într-o stare bună de funcționare, fără reziduuri și să nu fie înfundată. Aceasta are rolul de a elimina gazele de eșapament ale utilajului în aer. Astfel că, de funcționarea corectă a sistemului de evacuare dar și a motorului depinde de calitatea tobei de eșapament și de starea acesteia.
7. Verificarea jocul de la axe și cuplaje
Pot exista jocuri axiale sau ale cuplajelor datorită uzurii apărute în timp și a modului în care buldoexcavatorul a fost operat înainte de a intra în flota UTILBEN. Este recomandat ca acestea să fie depistate din timp, înainte de a dăuna și altor componente, precum direcția, rulmenții. De asemenea, pot apărea vibrații, zgomot și supraîncălzire atunci când jocul axial și cel radial sunt peste limita admisă.
8. Se verifică patinele
Patinele sunt piesele buldoexcavatorului care se regăsesc în extensia brațului și a suporților. Acestea au rolul de a asigura glisarea elementelor metalice. Uzura acestora și neînlocuirea la timp pot duce la deteriorarea cilindrului de extensie.
9. Verificarea jocurilor la brațul de excavare
Jocul rulmenților pe care îi include brațul de excavare poate duce în timp la o uzură permanentă. Neînlocuirea la timp a rulmenților poate să aibă consecințe grave precum ruperea acestora sau căderea brațului de excavare. De cele mai multe ori problemele legate de jocul brațului de excavare pot fi sesizate în timp în momentul în care brațul nu mai are aceeași capacitate de reacție în urma comenziilor.
10. Se verifică starea furtunurilor hidraulice
Furtunurile hidraulice au o durată de folosire destul de limitată și care poate fi influențată de mai mulți factori, precum: tragerea, strivirea sau abraziunea furniturilor așezate. Ignorarea unei defecțiuni a furtunurilor hidraulice poate avea consecințe foarte grave. Cea mai frecventă și importantă defecțiune fiind cea a sistemului de transmisie hidrostatică.
11. Verificarea funcțiilor de bază
Pentru a ne asigura că toate dotările buldoexcavatorului funcționează, tehnicianul testează și comenzile din panoul de bord, joysticurile, pedalele, și așa mai departe. Comenzile trebuie să fie într-o stare bună de funcționare care să poată oferi confort operatorului.
12. Și alte aspecte conform fișei tehnice
Pe lângă toate punctele verificate și testate mai sus, tehnicienii UTILBEN au grijă să acorde atenție și părții estetice, punctelor de rugină, dificultăților de mobilitate ale utilajului, dar și atașamentelor cu care vine dotat echipamentul.
Concluzie
În concluzie, înainte de a-ți vinde un echipament la mâna a doua, tehnicienii UTILBEN au grijă să inspecteze cu atenție toate componentele. Așadar, poți achiziționa fără griji un buldoexcavator second hand din flota noastră, deoarece acesta a fost verificat în peste 30 de puncte tehnice, dispune de garanție și revizii tehnice la zi.