campaign-notification campaign-notification

Care sunt câteva sfaturi de știut când cumpărați un excavator second-hand?

Publicat de Websem17/10/2022

excavator

Dacă sunteți în căutarea unui excavator, va invităm să căutaţi produsele disponibile pe site-ul nostru Utilben.ro. Dar, înainte de a merge să inspectați utilajul dorit, verificați aceste cinci lucruri pentru a determina valoarea utilajului pe care sunteți interesat să îl cumpărați și pentru a evita reparațiile neașteptate sau costurile de înlocuire.

1. Joc sau mișcare

Un inel de rotire deteriorat poate fi unul dintre cele mai costisitoare elemente de reparat sau înlocuit la un excavator hidraulic folosit, așa că asigurați-vă că rotiți carcasa excavatorului hidraulic la un sfert de tură și verificați dacă există joc sau mișcare în inelul de rotire. Rulmentul inelului de rotire are o limită de joc, așa că este bine să îl măsurați și să îl verificați în raport cu specificațiile.

 

Căutați, de asemenea, joc sau mișcare la punctele de conectare a brațului și a cupei. În mod ideal, toate știfturile și bucșele ar trebui să fie strânse. Orice conexiuni slăbite, în special la punctele de conectare dintre brațul și cupa excavatorului, ar putea însemna o pierdere a preciziei de excavare și va necesita unele reparații.

 

2. Crăpături, curburi și lovituri

Crăpăturile nu sunt niciodată un semn bun, mai ales atunci când acestea se află în sudurile punctelor cheie de conectare, cum ar fi între braț și cupă. Existența fisurilor sau a curbelor semnificative ar putea însemna că integritatea structurală generală a excavatorului a fost afectată în mod negativ și că brațul sau cupa vor trebui înlocuite. Existența unor lovituri mari pe șasiul excavatorului hidraulic sau în partea superioară a brațului excavatorului ar putea însemna că utilajul a fost utilizat fără o atenție corespunzătoare de către operator.

 

3. Scurgeri

Deschideți compartimentul pompei hidraulice și căutați semne de scurgeri. Verificați toate furtunurile, conductele și cilindrii. Verificați, de asemenea, dacă există scurgeri în inelul de rotire sau în rulmentul de oscilație și în articulația pivotantă, care ar putea prevesti un joc sau o mișcare excesivă. Orice scurgeri vor trebui reparate pentru a asigura funcționarea sigură și continuă a excavatorului hidraulic.

 

4. Contor de ore inexact/întrerupt

Dacă acest contor de ore nu funcționează sau dacă citirea este sub semnul întrebării, verificați dacă pedalele de comandă sunt uzate. Uzura excesivă ar putea indica faptul că excavatorul hidraulic are mai multe ore de funcționare înregistrate decât cele notate.

 

5. Crestături

Verificați între dinții cupei excavatorului pentru a vedea dacă există semne de crestături, forme semilunare. Acestea nu indică neapărat faptul că o cupă trebuie înlocuită, dar indică o forță de tăiere redusă.

 

Sfaturile de mai sus servesc ca un bun punct de plecare pentru a vă ajuta să cercetați un potențial excavator folosit. Mai presus de toate, verificați registrele de întreținere, dacă sunt disponibile, și cereți unui mecanic calificat sau unui expert să inspecteze utilajul dacă aveți îndoieli.


Contacteaza-ne

De ce servicii aveti nevoie?

Întrebări și răspunsuri

0 Intrebari

    Comentarii 0 Comentarii

    ( Intra in cont pentru a adauga un comentariu. )