campaign-notification campaign-notification

Cum alegeti un incarcator frontal

Publicat de 10/11/2021

incarcator frontal, încărcător frontal, incarcatoare frontale, încărcătoare frontale, incarcator constructii

Atunci cand alegeti un incarcator frontal, trebuie sa luati in vedere anumite aspecte importante. Despre acestea vorbim in articolul nostru.

Cum să te asiguri că ai ales bine un încărcător frontal

Încărcătoarele frontale sunt proiectate pentru a ridica, transporta și încărca eficient diferite materiale. Înainte de a alege un încărcător frontal, trebuie să vă asigurați că ați înțeles foarte bine ce caracteristici de performanță sunt necesare pentru tipul de activitate pe care o veți desfășura cu încărcătorul. 

Dimensiunea utilajului, capacitatea de ridicare, dimensiunea cupei și forța de ridicare sunt câțiva dintre factorii pe care trebuie să-i luați în considerare atunci când alegeți un încărcător frontal. Trebuie să știți care e modul în care va funcționa utilajul, dacă încărcătorul ales este suficient de versatil, dacă e ușor de întreținut și vă recomandăm să aflați care sunt caracteristicile de siguranță ale echipamentului înainte de cumpărare. 

Punându-vă următoarele întrebări, vă veți putea da seama ce tip de incarcator frontal vi se potrivește:

Cum veți folosi încărcătorul frontal

Dacă deține deja o flotă de echipamente și există sarcini repetitive pe care le întreprindeți cu utilajele dvs., atunci probabil veți ști deja de ce model de utilaj aveți nevoie. Dar dacă aveți sarcini diferite la fiecare lucrare sau dacă sunteți la primele achiziții de utilaje grele pentru șantierul dvs., este necesară luarea în considerare a tipurilor de sarcini care vor fi întreprinse cu utilajul. 

incarcator frontal

Puteți începe prin întocmirea unei liste cu lucrările pe care plănuiți să le executați și frecvența acestora. Pentru o performanță optimă a oricărei sarcini, intră în joc mai mulți factori, inclusiv puterea motorului, greutatea, debitul hidraulic și configurația. 

Alegeți dimensiunea corectă

De asemenea, dimensiunea unui încărcător frontal joacă un rol important. Există mai multe tipuri încărcătoare frontale, de la cele mai compacte, utilizate în zone rezidențiale, până la încărcătoare frontale uriașe utilizate în sectorul minier sau în cariere de piatră. 

Este necesar să stabiliți de cât de puternic și cât de greu trebuie să fie încărcătorul. Dacă aveți nevoie de un utilaj pentru a încărca un camion cu roci grele, de exemplu, veți dori să faceți treaba cât mai repede și din cât mai puține mișcări posibil. Dar, dacă veți întreprinde lucrări de construcții în zone rezidențiale unde spațiul este restrâns, o încărcător frontal compact și articulat ar fi alegerea cea mai bună.

Performanța unui încărcător frontal este direct legată de puterea motorului, dar și de volumul și presiunea lichidului hidraulic care poate fi pompat prin sistemul hidraulic. Debitul hidraulic se măsoară în litri pe minut. Debitul hidraulic aveți nevoie depinde de aplicație și de atașamentele pe care le veți folosi. Dacă veți folosi atașamente de tip cupe sau furci, atunci sistemul hidraulic standard va fi de ajuns, dar dacă atașamentele utilizate vor fi mai solicitante, cum ar fi frezele de zăpadă, veți avea nevoie de mai mult decât un debit standard. 

Luați în considerare capacitatea de operare

Aceasta se referă la dimensiunea cupei, forța de rupere, capacitatea și înălțimea de ridicare. Aici veți compara aceste aspecte cu tipul și greutatea materialelor, veți afla aproximativ cât de mult va trebui să miște utilajul zilnic și cu ce alte utilaje va trebui să lucreze. De exemplu, de câte ridicări va fi nevoie pentru a încărca remorcile sau camioanele din șantier.

Capacitatea de operare va depinde, de asemenea, de dimensiunea și categoria cupei încărcătorului frontal. Prin urmare, este important să știți ce dimensiuni trebuie să alegeți pentru cupe, cât de mult puteți transporta în siguranță cu acestea și înălțimea maximă la care pot fi ridicate. 

Cum probabil știți deja, încărcătoarele frontale mai mari au o capacitate crescută de operare și pot ridica sarcini la înălțimi mai mari. Așadar, dacă veți stivui paleți sau veți avea de încărcat camioane cu laturi înalte, atunci alegerea potrivită va fi un încărcător de dimensiuni mai mari. 

incarcatoare frontale

Capacitatea de ridicare este o altă specificație cheie la care trebuie să aveți grijă, care este sarcina pe care o puteți ridica în siguranță la înălțimea maximă de ridicare. Amintiți-vă, centrul de greutate se schimbă atunci când ridicați o sarcină și ultimul lucru pe care ați dori să se întâmple este ca utilajul să se răstoarne dacă ridicați o sarcină prea mare.

Încărcător frontal articulat sau cu cadru fix

Încărcătoarele frontale articulate, după cum le sugerează numele, sunt prevăzute cu o articulație pivotantă în mijlocul cadrului. Acest tip de utilaje se pretează îndeosebi lucrările din spații mai înguste, cum ar fi șantierele urbane. Un alt context în care încărcătoarele articulate poate fi utile este încărcarea sau descărcarea camioanelor parcate pe marginea drumurilor, unde spațiul pentru manevre este redus. Un incarcator frontal fix, pe de altă parte, are un cadru rigid, ceea ce înseamnă că manevrele sunt mai dificile. Încărcătoarele articulate sunt mai costisitoare comparativ cu omologii lor cu cadru fix, iar întreținerea este mai dificilă.  

Așadar, ar trebui să luați în considerare echilibrul dintre cost și versatilitate. De asemenea, vă va ajuta să știți cât de multă muncă va fi realizată în zone înguste.

Acestea ar fi principalele considerații atunci când alegeți un încărcător frontal. Într-un articol viitor, vă vom oferi și alte lucruri la care trebuie să fiți atent în selectarea unui astfel de utilaj.

Beneficiile oferite de UTILBEN la achiziționarea unui utilaj second-hand:

1. Fără riscuri - Puteți opta pentru o garanție de 30 de zile pentru orice utilaj second-hand achiziționat de la UTILBEN. Astfel, aveți certitudinea că utilajele sunt în stare bună de funcționare și sunt gata de pus la lucru.

2. Finanțare rapidă - Vă oferim finanțare în maximum 48 de ore, cu avans minim și dobândă avantajoasă.

3. Inspecție tehnică - La solicitarea dumneavoastră, echipa noastră de specialiști face o revizie generală a utilajului, efectuează o gresare completă și schimbă uleiurile și filtrele.

4. Transport la adresă - Dacă veți avea nevoie de transport, vă vom liva utilajul la orice adresă din România în maximum 14 zile de la momentul achiziției, indiferent de țara de proveniență.

5. Parteneri premium - Am încheiat parteneriate cu peste 500 de furnizori de utilaje din întreaga lume, pe care i-am verificat și acreditat personal.

6. Soluții complete - Oferim produse și servicii complete pentru industria de utilaje: vânzare, buyback, închiriere, licitare, service, mentenanță, piese și accesorii, finanțare și logistică.

7. Diversitate garantată - Site-ul www.utilben.ro este cea mai mare platformă online din România de vânzare de utilaje, atașamente și piese de schimb. Pe site-ul nostru veți găsi utilajul de care aveți nevoie în maximum 5 minute. 

8. Suport post-vânzare - Vă punem la dispoziție o divizie specializată de piese și accesorii și o rețea de service la nivel național, precum și un service mobil.

9. Companie de încredere - În cei peste 15 ani de activitate, am câștigat peste 2.000 de clienți mulțumiți, iar numărul acestora a crescut exponențial odată cu dezvoltarea companiei.

Pentru a vedea întreaga noastră gamă de încărcătoare frontale, vă invităm să vizitați aceasă pagină. 

De asemenea, dacă doriți să aflați mai multe despre încărcătoare frontale, veți putea găsi toate informațiile necesare în articolul nostru denumit "Totul despre încărcătoarele frontale".


Contacteaza-ne

De ce servicii aveti nevoie?

Întrebări și răspunsuri

0 Intrebari

    Comentarii 0 Comentarii

    ( Intra in cont pentru a adauga un comentariu. )