campaign-notification campaign-notification

Cum alegi tractorul potrivit pentru ferma ta - partea 2

Publicat de Utilben27/07/2021

tractor, tractorul potrivit, tractoare, cum aleg un tractor, cum aleg tractorul, tractor pentru fermă

Care sunt pașii pe care trebuie să-i urmărești atunci când cumperi un tractor? Îți venim în ajutor cu sfaturi utile pentru a alege cel mai bun tractor,

Dacă vă gândiți să cumpărați un tractor, există o serie de factori pe care trebuie să-i luați în considerare pentru a face alegerea potrivită. Află cum alegi tractorul potrivit pentru ferma ta.

Fie că veți cultiva legume, veți crește animale sau pur și simplu aveți nevoie de un tractor pentru întreținerea proprietății, achiziționarea unui astfel de utilaj este o decizie importantă. 

Într-un articol precedent v-am prezentat primele primele 5 aspecte importante pentru a alege tractorul potrivit pentru ferma dvs. Așadar, vă prezentăm ultimele 5 lucruri de luat în calcul pentru a alege tractorul potrivit pentru ferma ta.

 

1. Ce nivel de siguranță și confort oferă tractorul

 

tractor agricultura

Aflați ce nivel de confort și ce standarde de siguranță sunt asigurate de tractorului dorit, înainte de a-l cumpăra. Câteva lucruri importante în ceea ce privește confortul și manevrabilitatea ar fi:

  • Cabină spațioasă cu geamuri largi pentru vizibilitate bună
  • Fotoliu ergonomic; fotoliu și volan reglabile
  • Comenzi intuitive și ușor de folosit
  • Sistem de încălzire și aer condiționat

 

2. Care sunt atașamentele sau implementele necesare

 

utilben tractor

Tractoarele sunt utilaje de nelipsit dintr-o fermă, dar fără atașamentele sau implementele specifice fiecărei munci agricole, acestea devin inutile. Este important să cunoașteți toate nevoile fermei dvs.la care vă poate ajuta un tractor. Astfel, veți putea alege și implementele potrivite.

Câteva dintre cele mai des întâlnite implemente pentru tractoare sunt: cultivatorul, semănătoarea, plugul, cositoarea, tocătoarele de vegetație, încărcătorul frontal, furcile, presele de baloți și multe altele. La Utilben veți găsi toate aceste echipamente și multe alte atașamente și implemente care vă vor face munca agricolă mai ușoară.

 

3. Tractor nou sau tractor second-hand

 

tractor utilben

Un tractor nou poate veni cu anumite beneficii evidente, precum tehnologie mai avansată, un confort mai bun sau garanții oferite de producător. Cu toate acestea, tractoarele noi vin cu un mare dezavantaj, și anume prețul inițial de cumpărare este de regulă unul cu mult peste prețul unui tractor second-hand. 

Tractoarele sunt utilaje foarte rezistente, fiind renumite pentru durabilitatea lor, ceea ce înseamnă că veți putea găsi un tractor în stare foarte bună chiar și la mâna a doua. Însă, dacă veți merge pe această cale, vă recomandăm să alegeți tractorul dorit de la un dealer cu renume, care vă oferă garanție, verificări tehnice și toate serviciile asociate de care aveți nevoie pentru utilaj. 

Defectele unui tractor second-hand pot fi greu de văzut fără ochii unui specialist, așadar Utilben vă vine în ajutor cu o echipă întreagă de specialiști și vă oferă un pachet complet de servicii pentru utilajele achiziționate: atașamente, piese, service, închirieri, finanțare și buyback.

 

4. Capacitate de ridicare

 

tractor

Atunci când cumpărați un tractor, trebuie să fiți atenți la capacitatea de ridicare, deoarece poate fi un aspect foarte dificil. Tractoarele sunt disponibile cu diferite capacități de ridicare, cum ar fi capacitatea de ridicare a brațelor, capacitatea de ridicare statică sau capacitatea de ridicare pe întreaga înălțime. În plus, fiecare tractor vine cu debite și presiuni hidraulice diferite. Prin urmare, este recomandat să vă asigurați că încărcătorul frontal este compatibil cu tractorul dorit.

Tractoare cu diferite dimensiuni vor avea capacități de ridicare diferite. În timp ce decideți ce dimensiuni și câtă putere ar trebui să aibă tractorul, va fi nevoie să vă gândiți și la tipurile de materiale va trebui să ridicați și să transportați în ferma dvs. cu ajutorul acestuia și a încărcătorului frontal montat. Trebuie să determinați exact cât de grele vor fi încărcăturile de sol, mulci, furaje, fân, gunoi de grajd etc.

 

5. Valoare de revânzare

 

 fonduri agricultura utilben

Amintiți-vă că, la un moment dat, tot ce cumpărați va trebui vândut. Cumpărarea unui tractor „de marcă” va garanta că în viitor nu veți avea probleme în a găsi o nouă casă pentru mașina dvs. Dacă un anumit producător deține o cotă de piață mai mare la nivel național în comparație cu alți producători, atunci acel brand va fi mai popular pe piața de tractoare second-hand.

Sfat bonus: Cât de des sau pentru câte ore pe zi va fi folosit tractorul

Dimensiunea tractorului pe care îl veți cumpăra va avea un impact direct asupra cantității de timp pe care va trebui să îl petreceți pentru a realiza diverse munci agricole. Cu un tractor foarte mic este posibil să investiți mai mult timp în sarcinile dvs., în vreme ce un tractor mai mare și mai puternic va realiza sarcinile mult mai rapid.


Acestea sunt principalele aspecte la care trebuie să vă gândiți înainte de a achiziționa un tractor. Pentru a vă ajuta să faceți cea mai bună alegere, Utilben vă stă la dispoziție cu o gamă largă de tractoare second-hand și servicii asociate.


Contacteaza-ne

De ce servicii aveti nevoie?

Întrebări și răspunsuri

0 Intrebari

    Comentarii 0 Comentarii

    ( Intra in cont pentru a adauga un comentariu. )