campaign-notification campaign-notification

Cum alegi un atasament pentru utilajul tau

Publicat de UTILBEN05/02/2019

Atasamentele reprezinta productivitatea tuturor activitatilor din domeniul constructii si sunt esentiale pentru performanta utilajelor. Inlocuirea atasamentelor devine necesara atunci cand se schimba aplicatia.

Cum alegi un atasament pentru utilajul tau?


Trimite-le prietenilor acest articol!

Atasamentele reprezinta productivitatea tuturor activitatilor din domeniul constructii si sunt esentiale pentru performanta utilajelor. Inlocuirea atasamentelor devine necesara atunci cand se schimba aplicatia. Achizitionarea unui atasament din punct de vedere economic, confera reducerea importanta a cheltuielilor cu resursele umane si a timpului de lucru.

Cu siguranta alegerea unui atasament este dificila, de aceea va oferim cateva sugestii de care sa tineti cont atunci cand alegeti atasamentul.

1.       Tipul de aplicatie – activitatea la care doriti sa folositi utilajul determina alegerea atasamentului. 

De exemplu cu un buldoexcavator se pot face urmatoarele lucrari – săpare (cupe, trencher) , demolare (picon) ,compactare (placa compactoare) , transportul/manipularea materialelor( furci, cupa taluzare, graifer), piconare, forare(foreze), amenajarea și întreținerea terenurilor (mulcer, cositoare, maturatori stradale, , dezvoltarea sistemului feroviar, pregătirea sit-urilor pentru pavaj (lama dozer, placa compactoare), deszăpezire(lama zapada, plug), reciclare asfalt ( freza asfalt, perie asfalt, cupa mixare).

2.       Clasa utilajului – tipul atasamentului trebuie sa fie potrivit clasei de utilaj (tonajul). Astfel pentru mini excavatoare, midiexcavatoare, excavatoare, avem nevoie de atasamente potrivite pentru utilajul respectiv.

3.       Sistemul hidraulic al utilajul -  utilajul trebuie sa fie echipat cu un sistem hidraulic, astfel daca acesta nu este echipat cu un sistem hidraulic trebuie sa luati in calcul si achizitionarea instalatiei hidraulice. Atasamentul trebuie sa se potriveasca cu sistemul hidraulic al utilajului si cu debitul acestuia.

4.       Capacitatea de ridicare -  trebuie tinut cont de capacitatea de ridicare a utilajului, deoarece luam in cosiderare si greutatea atasamentului.

5.       Calitatea – calitatea atasamentului este un factor important in alegerea atasamentului. Deoarece un atasament care nu confera calitate se poate folosii doar pentru uz caznic (lucrari mici), un atasament de calitate confera siguranta, si o durata de viata indelungata, fiind folosite tehnologii imporante in fabricarea acestora.

6.       Alte aspecte la care trebuie sa fi atent: latimea cupei de taluzare trebuie sa fie mai mare decat latimea unui utilaj, la fel la cupa, lame de diverse tipuri. Utilajul trebuie sa aibe sistem de cuplare a atasamentului.

7.       Atasamentele pot avea la randul lor si optionale, de exemplu o perie de asfalt poate avea, perie laterala, sistem de stropire, etc.

 

Ce poti face cu un un utilaj de constructii:

Miniexcavator - săpare, demolare,compactare, transportul/manipularea materialelor(inclusiv bușteni), amenajarea și întreținerea terenurilor, dezvoltarea sistemului feroviar, pregătirea sit-urilor pentru pavaj, deszăpezire.

Incarcatoarele frontale sunt cele mai folosite asa cum le spune si numle la incarcarea diferitelor materiale, la activitati municipale (deszapezire, indreptat suprafete, curatat drum), constructii (malaxare, mixare), sau incarcare busteni.

Telescopice - manipularea materialelor de construcții sau a cerealelor, transportul remorcilor, curatarea drumurilor de zăpadă, perie de asfalt, lucrări la înălțime cu coșul de nacelă, lucrări în construcții (malaxare, mixare, etc).

 


Trimite-le prietenilor acest articol!


Contacteaza-ne

Sunt de acord ca datele mele să fie păstrate în baza de date. Consultă termenii și condițiile! Termeni si Conditii

Comentarii 0 Comentarii

( Intra in cont pentru a adauga un comentariu. )