campaign-notification campaign-notification

Cum lucrezi mai eficient cu un buldoexcavator

Publicat de 24/09/2021

buldoexcavator, buldoexcavatoare, utilaje construcții, lucrări construcții budoexcavator, buldo, eficiență buldoexcavator

Cum puteți opera mai eficient un buldoexcavator - Vă facem câteva recomandări pentru a putea lucra mai ușor și mai bine cu buldoexcavatorul.

Factorii esențiali în operarea cât mai eficientă a unui buldoexcavator

Atunci când aveți de realizat mai multe lucrări într-un timp scurt și cu eficiență maximă, buldoexcavatorul este alegerea perfectă. În esență, un buldoexcavator este conceput pentru a îndeplini o sarcină principală: săparea, sarcină pe care o îndeplinește foarte bine. Dar dacă adăugați capacitatea sa de ridicare și de mișcare a diverselor materiale, iar apoi includeți și multiplele atașamente care pot fi instalate, buldoexcavatorul devine un utilaj multifuncțional care poate îndeplini numeroase sarcini într-un șantier.

Adaptabilitatea acestor utilaje este de neegalat. Cu toate acestea, operarea eficientă a unui buldoexcavator presupune ca operatorul să aibă cunoștințele și experiența necesare.

 

Pentru a vă asigura că obțineți cele mai bune rezultate cu un buldoexcavator, există câțiva factori importanți de luat în considerare:

 

Realizați o instruire adecvată

Indiferent dacă activați în aceeași companie de mulți ani și ați mai operat diverse utilaje, sau sunteți un novice în operarea de echipamente, primul pas pentru a putea folosi corect un buldoexcavator este urmarea unui training pe fiecare model și marcă de buldoexcavator în parte. Acest training nu se limitează doar la operatori, ci le recomandăm și proprietarilor flotei de utilaje, tehnicienilor și oricărei alte persoane care s-ar putea să lucreze la un moment dat cu utilajul să fie și ei instruiți. 

Parcurgerea cu atenție a manualului operatorului, învățarea comenzilor, sau chiar și vizionarea videoclipurilor oferite de dealer sau producător vă pot ajuta operatorii să își perfecționeze abilitățile.

buldoexcavator

Alegeți dimensiunile corecte

Unele probleme legate de productivitatea unui buldoexcavator pot apărea din cauză că dimensiunea aleasă nu corespunde sarcinilor pe care le va avea de îndeplinit. Va trebui să cunoașteți atât tipul activității care va fi realizată cu utilajul, cât și particularitățile zonei de lucru. Spre exemplu, lățimea și adâncimea șanțului în care se vor efectua săpături și cantitatea de material care va trebui excavat vor determina atât dimensiunea potrivită a echipamentului, cât și dimensiunea și tipul atașamentelor necesare.

Un buldoexcavator mai mare va fi mai puternic, deci veți putea săpa sau ridica diverse materiale mult mai rapid decât cu un buldoexcavator mic. Acestea fiind spuse, nu este recomandată nici alegerea unui utilaj prea mic pentru sarcina în cauză. S-ar putea să fiți tentat să încercați a lucra cu un echipament mai puțin costisitor, ceea ce echivalează de obicei cu un model mai mic, dar acesta nu va fi suficient de productiv și îl veți supune unei presiuni suplimentare. Așadar, este foarte probabil ca acesta să sufere de defecțiuni sau întâmpinați întârzieri în lucrări. Folosiți întotdeauna buldoexcavatorul în limitele specificate în manualul său de funcționare.

Dacă spațiul de lucru este unul îngust sau unul cu multe obstacole, veți opta pentru un buldoexcavator mai compact. Alegerea unui utilaj de dimensiuni mari în acea situație poate crea mai multă muncă și poate cauza chiar daune.

Lucrați mai inteligent

Un buldoexcavator trebuie folosit eficient, în așa fel încât operațiunile să fie efectuate la timp și să vă aducă profit. Mișcările în plus, precum o ridicare a cupei la o înălțime mai mare decât e necesar, sau ridicarea unei cantități prea mici de materiale într-o cupă mai mare, vor cauza uzura mai rapidă a utilajului. S-ar putea să nu vi se pară că acestea pot face o diferență mare, dar toate acele mișcări suplimentare se adună în timp și necesită combustibil. 

De asemenea, reducerea distanței de săpat vă poate ajuta să fiți mai eficient. Păstrarea brațului mai aproape de utilaj atunci când săpați oferă buldoexcavatorului mai multă forță de săpare.

cupa buldoexcavator

Atașamentul potrivit face diferența

Atașamentele pe care le instalați la ambele capete ale buldoexcavatorului pot avea, de asemenea, un rol în productivitatea acestuia. Una dintre greșelile cele mai frecvente este aceea de a nu selecta cupa buldoexcavatorului cu dimensiunea corectă. De multe ori, un antreprenor va finaliza o lucrare cu o cupă care este fie prea mare, fie prea mică pentru sarcina care trebuie îndeplinită. Acest lucru poate cauza muncă în plus, potențiale defecțiuni și va afecta eficiența buldoexcavatorului.

O cupă prea mică va necesita mai multe mișcări pentru a finaliza excavarea sau ridicarea. Astfel, veți petrece mai mult timp în șantier până la finalizarea lucrării și veți consuma mai mult combustibil. Iar dacă folosiți o cupă prea mare, veți ajunge să excavați mai mult material decât este necesar, din nou, folosind mai mult combustibil.

Cel mai important lucru atunci când alegeți cupele buldoexcavatorului este densitatea materialului pe care încercați să îl mutați, mai ales atunci când utilizați cupa de încărcare. Puteți instala o cupă de 2 metri cubi și să încercați să mutați materiale mai grele de atât, dar, în acest fel, veți supraîncărca utilajul. Acea cupă este concepută pentru materiale cu densitate mai mică, nu pentru soluri grele, cum ar fi nisipul umed. Dacă sunt necesare schimbări frecvente ale cupei, o cuplă rapidă poate fi foarte benefică. Astfel, schimbarea atașamentelor va fi mai rapidă, mai ușoară și mai eficientă. 

Productivitatea poate fi adesea îmbunătățită prin utilizarea unei cupe multifuncționale. Cupele standard de încărcare de uz general sunt limitate în sarcinile pe care le pot îndeplini. Un buldoexcavator este folosit cel mai adesea ca instrument utilitar, iar o cupă multifuncțională va face ca utilajul să devină mai adaptabil datorită numeroaselor funcții pe care le poate îndeplini. 

Terenul să fie stabil

Pentru a preveni răstunarea buldoexcavatorului și pentru a crește productivitatea, utilizați corect sistemele de suport, mai exact, stabilizatoarele. Când folosiți stabilizatoarele, asigurați-vă că acestea țin greutatea utilajului și ridică anvelopele.

Unii operatori consideră că trebuie să aibă utilajul cât mai sus, dar prin această manevră puteți sacrifica performanța de operare în acel moment. Utilajul este folosit la capacitatea sa maximă atunci când roțile sunt îndepărtate de sol, utilajul este susținut de stabilizatoare și cupa de încărcare este înclinată înainte.

 

Acestea sunt câteva dintre aspectele pe care vă recomandăm să le luați în calcul atunci când operați un buldoexcavator pentru a lucra cât mai eficient cu acesta.

La Utilben veți găsi o gamă vastă de buldoexcavatoare și atașamente specifice care vă vor ajuta să lucrați mai ușor, mai rapid și să deveniți mai profitabil.


Contacteaza-ne

De ce servicii aveti nevoie?

Întrebări și răspunsuri

0 Intrebari

    Comentarii 0 Comentarii

    ( Intra in cont pentru a adauga un comentariu. )