campaign-notification campaign-notification

Cum reduci costurile operaționale în utilizarea unui buldozer

Publicat de Utilben17/10/2021

costurile operaționale, buldozer, buldozere, costuri buldozer, costuri utilaje constructii, cost buldozer

Care sunt metodele de reducere a costurilor operaționale după ce ați achiziționat un buldozer - Aflați din articolul următor.

Prețul inițial de achiziție al unui buldozer reprezintă o cheltuială fixă pentru antreprenorii din domeniul construcțiilor. Dar toate costurile care apar ulterior, pot varia semnificativ. Acestea sunt costurile operaționale care survin în urma utilizării unui utilaj.

Vă vom prezenta, în cele ce urmează, modalitati cum reduci costurile operaționale în utilizarea unui buldozer.

Întreținerea trenului de rulare

Cel mai important factor în întreținerea unui buldozer este evitarea perioadelor de nefuncționare care pot fi foarte costisitoare. Alegerea unui tren de rulare potrivit alături de o întreținere adecvată a acestuia vă vor ajuta să reduceți costurile de funcționare. 

Atunci când vine vorba de maximizarea performanței trenului de rulare, nu putem trece cu vederea elementele fundamentale. Un factor ce influențează în mare măsură durata de viață a trenului de rulare este tensionarea incorectă a șenilelor. O șenilă prea tensionată va pune presiune mai mare asupra componentelor, cauzând astfel uzarea accelerată a acestora. Cu toate acestea, șenilele care nu sunt suficient de tensionate vor reduce, de asemenea, durata de viață a componentelor trenului de rulare și vor cauza o uzură neuniformă a pinioanelor. Așadar, vă recomandăm să consultați întotdeauna manualul de utilizare al utilajului pentru a aplica tensiunea corectă asupra șenilelor.

șenile buldozer

Tensiunea șenilelor trebuie verificată în mod regulat, mai ales atunci când condițiile terenului se schimbă. De exemplu, umiditatea crescută a solului poate provoca o tensionare prea accentuată a șenilelor. Este important să vă asigurați că buldozerul dvs. este configurat corect pentru fiecare aplicație în parte. În cazul în care terenul este umed, segmentele de pinion încastrate și papucii de șenile cu găuri trapezoidale ar putea fi opțiunile cele mai bune pentru ca dvs. să puteți lucra eficient și ușor. Ambele variante vor permite o evacuare mai eficientă a solului acumulat între componentele șenilei.

Un alt aspect pe care trebuie să-l luați în considerare pentru a reduce costurile operaționale este curățarea trenului de rulare. Dacă lucrați cu materiale care se întăresc pe măsură ce se usucă sau care îngheață, o curățare zilnică a trenului de rulare va preveni uzarea șenilelor. Inspecțiile vizuale zilnice ale întregului tren de rulare sunt utile pentru a identifica orice problemă a componentelor sau indicatorii de uzură. Inspecțiile efectuate la intervale regulate vă vor ajuta să planificați din timp eventualele reparații necesare sau înlocuirea pieselor defecte. 

Sudarea componentelor cu uzură mai mare 

Atunci când utilizați un buldozer în aplicații cu materiale abrazive, sudarea punctelor de uzură ale utilajului ar trebui să constituie o prioritate. Pentru acest tip de lucrări, vă recomandăm să folosiți buldozerul timp de câteva zile ca, ulterior, să verificați care sunt locurile în care vopseaua este cojită. Acest lucru vă va indica zonele utilajului care se uzează mai repede. Sudarea acestor zone vă va ajuta să preveniți înlocuirea prematură a componentelor, ceea ce va reduce considerabil costurile de operaționale.

buldozer

Modul de operare, productivitatea și consumul de combustibil

Salariile operatorilor și combustibilul consumat constituie o parte considerabilă a costurilor operaționale. Diferite modele de buldozere vor consuma mai mult sau mai puțin combustibil decât altele, în funcție de tehnologia învestită în acestea de către producători sau chiar și de vechimea utilajului. Da, pe lângă acești factori, este important ca operatorii să fie instruiți corespunzător în operarea corectă și eficientă a buldozerului. Va conta aici atât experiența de operare, dar și respectarea unor reguli pentru fiecare model și marcă de utilaj, specificate în manualul utilajului. Oferind operatorilor dvs. o instruire adecvată în tehnologia buldozerelor, puteți crește eficiența acestora și durata de viață a buldozerului.

Câteva sfaturi suplimentare:

  • Alegeți dimensiunea corectă a buldozerului pentru lucrările desfășurate
  • Reduceți cantitatea de material care ajunge în zona șenilelor
  • Evitați excesul de umiditate pe terenul de lucru
  • Evitați viteza mare

 

Toate aceste acțiuni proactive vor duce la un control mult mai bun al costurilor generale de întreținere cu buldozerul dvs. și vă vor ajuta să deveniți mai eficienți.


Contacteaza-ne

De ce servicii aveti nevoie?

Întrebări și răspunsuri

0 Intrebari

    Comentarii 0 Comentarii

    ( Intra in cont pentru a adauga un comentariu. )