campaign-notification campaign-notification

Cum să cumperi un excavator second-hand fiabil

Publicat de Utilben26/11/2020

excavator fiabil, achiziționare excvator, excavator second-hand, vicii excavatoare, cum alegi un excavator, cum cumpăr un excavator, cum aleg un excavator bun, excavator bun, excavatoare fiabile

Care sunt aspectele de luat în considerare atunci când vrei să cumperi un excavator second-hand fiabil? Îți prezentăm 5 lucruri de verificat înainte de a alege un excavator.

De fiecare dată când achiziționați un utilaj, fie nou sau la mâna a doua, este o adevărată provocare să vă încadrați în bugetul inițial și, totodată, să vă asigurați că ați cumpărat un echipament cu adevărat fiabil.

Excavatorul este unul dintre cele mai folosite utilaje de construcții din lume și un produs cu adevărat îndrăgit de operatorii români. Este un echipament puternic și versatil, o mașinărie pe care vă puteți baza în cele mai dure condiții de lucru.

 

În cele ce urmează, vă oferim 5 sfaturi de care trebuie să țineți cont atunci când vă cumpărați un excavator second-hand.

 

1. Bugetul pentru achiziție.

Stabiliți de la bun început bugetul de care dispuneți pentru achiziționarea unui excavator second-hand. Este primul lucru pe care trebui să îl faceți, încă dinainte să vă interesați asupra variantelor de utilaje, ce producători sau ce modele sunt pe piață. Limitați-vă la acest buget, chiar dacă tentațiile sunt mari. Întotdeauna va exista un excavator mai nou, mai performant sau mai cunoscut. Repararea unui astfel de utilaj nu este deloc ieftină, așa că riscați să intrați în datorii dacă nu ați pus niște bani deoparte pentru situații neprevăzute.

Atunci când cumpărați un excavator second-hand, dacă nu sunteți sigur că vă puteți târgui cu vânzătorul, nu vă pierdeți timpul cu acele utilaje pe care nu vi le permiteți. Viitoarele reparații și înlocuirea pieselor defecte vor crește considerabil prețul inițial de achiziție, așa că este mai înțelept să cumpărați un excavator sub bugetul pe care îl aveți.

 

2. Excavatorul trebuie să arate bine.

Veți spune că nu vă cumpărați un utilaj pentru calitățile sale estetice, ci pentru cele tehnice. Dar cele două merg mână-n mână. Verificați exteriorul excavatorului și acordați atenție semnelor de uzură excesivă: lovituri, îndoituri sau crăpături. Caroseria este un bun indicator asupra modului în care a fost folosit un utilaj și asupra mediului de lucru. De exemplu, un excavator care a fost folosit într-o carieră de piatră va fi mai expus defecțiunilor viitoare decât unul care a lucrat la construcția Autostrăzii Transilvania.

În timp, componentele esențiale ale unui excavator, cum ar fi brațul, cupa sau coroana de rotire, se pot îndoi sau pot suferi defecțiuni care nu sunt vizibile cu ochiul liber. Desigur, acestea pot fi înlocuite, dar sunt deosebit de scumpe. Este normal ca uzura să intervină în cazul echipamentelor la mâna a doua, dar excavatoarele sunt utilaje foarte rezistente, așa că loviturile evidente, fisurile sau alte defecțiuni notabile pot fi semne ale utilizării improprii.

 

3. Verificați sistemul hidraulic.

Verificați că toți cilindrii, furtunurile și tot ce ține de sistemul hidraulic funcționează la parametri optimi. Compartimentul hidraulic trebuie examinat atent, pentru detectarea eventualelor scurgeri. Același lucru trebuie să se întâmple și în cazul coroanei de rotire, bucșelor și bolțurilor. 

Totuși, chiar dacă sistemul hidraulic al unui excavator este afectat, asta nu înseamnă că nu ar trebui să investiți în utilajul respectiv, dacă acesta se încadrează în buget și nu are alte probleme grave. Ce vă sfătuim să faceți în acest caz este să negociați cu vânzătorul și să îi propuneți să scadă din prețul de vânzare reparațiile care trebuie făcute la sistemul hidraulic.

 

4. Verificați rotirea excavatorului.

Verificați coroana de rotire a excavatorului, să nu aibă joc și să aibă o mișcare naturală. Când cabina se rotește, mișcarea trebuie să fie fluidă și exactă. Verificați toate elementele de îmbinare, bucșele și bolțurile, să nu aibă semne de deteriorare sau uzură excesivă, mai ales în zona brațului și a cupei.

Atenție mare, pentru că în eventualitatea în care coroana de rotire a excavatorului este defectă, vă veți confrunta cu una dintre cele mai mari cheltuieli de reparație pe care o poate avea un proprietar de utilaje.

 

5. Analizați cu atenție atașamentele.

Integritatea cupei sau a altor atașamente care însoțesc excavatorul este foarte importantă. Este un indicator asupra modului în care utilajul a fost exploatat. Uzura excesivă a cupei sau a dinților înseamnă că excavatorul nu va fi eficient în săpare și nu veți reuși să vă faceți treaba la parametri optimi. Examinați cu atenție atașamentele care vin în dotarea excavatorului, mai ales în zona de contact cu solul și în zona de prindere.

Vestea bună este că atașamentele pot fi schimbate cu altele noi fără prea mari bătăi de cap, deci nu este un capăt de țară dacă acestea nu îndeplinesc standardele de bună calitate. La o adică, acestea pot fi chiar reparate, iar acest lucru este mult mai facil decât în cazul sistemului hidraulic, de exemplu.

 

Un sfat bonus este să acordați atenție cabinei excavatorului și panoului de comenzi. Modul în care interiorul utilajului a fost îngrijit spune multe despre fostul proprietar al excavatorului și vă poate oferi informații utile asupra mentenanței.

 

Succes în achiziționarea unui excavator second-hand fiabil!


Contacteaza-ne

De ce servicii aveti nevoie?

Întrebări și răspunsuri

0 Intrebari

    Comentarii 0 Comentarii

    ( Intra in cont pentru a adauga un comentariu. )