campaign-notification campaign-notification

Folosirea unui incarcator telescopic

Publicat de Utilben13/08/2021

incarcator telescopic, agricultura, incarcator

Descoperiți de ce folosirea unui incarcator telescopic este o idee bună. In acest articol vom descoperi avantajele unui incarcator telescopic.

În acest articol vom vorbi despre:


Aveți lucrări care necesita utilizarea unor macarale sau stivuitoare pentru teren accidentat? Există șanse mari ca un incarcator telescopic să vă ofere o gamă largă de beneficii. Descoperiți de ce folosirea unui incarcator telescopic este o idee bună. In acest articol vom descoperi avantajele unui incarcator telescopic.

 

CE ESTE UN INCARCATOR TELESCOPIC?

Nu ați auzit niciodată de un incarcator telescopic? Aceasta este un utilaj care ajunge în locuri în care alte dispozitive de ridicare eșuează. Utilajul are un braț telescopic conceput pentru a ridica și deplasa sarcini grele. Trebuie să ridicați deseori sarcini grele? Sau aveți nevoie de un utilaj versatil? Citiți mai departe și descoperiți ce vă poate oferi manipulatorul telescopic.

LA CE UTILIZAȚI UN ÎNCARCATOR TELESCOPIC?

Cel mai mare avantaj al unui incarcator telescopic este că această mașină este multifuncțională. Manipulatorul dvs. telescopic poate fi utilizat pentru o mare varietate de aplicații. Cu accesoriul potrivit, îl puteți transforma în stivuitor, platformă de lucru aerian, tractor, excavator sau macara.

 

Incarcatorul telescopic are șase funcții hidraulice:

  1. Ridicarea brațului în sus și în jos: brațul telescopic se deplasează în sus și în jos.
  2. Tele extindere și retragere: brațul telescopic alunecă spre interior și spre în afară.
  3. Furca înclinată în sus și în jos: furcile se înclină în sus și în jos.
  4. Stabilizatori în sus și în jos: Este posibil să mișcați stabilizatorii în sus și în jos.
  5. Direcție: Incarcatorul telescopic are trei tipuri de direcție, care sunt explicate în continuare în acest articol.
  6. Nivelare cadru: Mașina este nivelată pe suprafețe instabile datorită axei.

Datorită anvelopelor sale de teren, incarcatorul telescopic poate fi utilizat pe orice teren. În sectorul agricol, de exemplu, poate fi utilizat pe câmp, la proprietate și în grajdurile fermei.

În plus, manipulatorul telescopic poate ridica sarcini grele datorită capacității sale mari de încărcare. Stabilizatorii oferă incarcatorului telescopic stabilitatea de care are nevoie, permițându-i să atingă sarcina și mai mult.

Nu sunteți încă convins de versatilitatea acestui utilaj?

Multifuncționalitatea sa este demonstrată și de diferitele accesorii care pot fi montate pe utilaj. Montând diverse furci, containere de basculare, cleme, cârlige ... pe brațul telescopic, dispozitivul de manipulare telescopic poate fi utilizat în doar câteva minute.

 

CE TIPURI SUNT DISPONIBILE?

Un incarcator telescopic rigid este un incarcator telescopic cu cabină fixă ​​și braț telescopic. Cabina acestui manipulator telescopic nu se poate roti. Acest tip este deosebit de potrivit dacă trebuie să ridicați frecvent sarcini grele. Stivuitoarele rigide se încadrează în mai multe categorii:

  • Super compact și compact: Incarcatorul telescopic super compact are o capacitate de ridicare de 2,5 tone și atinge o distanță de 3,3 până la 5,6 metri. Un manipulator telescopic compact ajunge până la 10 metri și poate ridica până la 4 tone.
  • "Ridicarea standard" și "Ridicarea ridicată": "Ridicarea standard" are o înălțime de lucru de la 6 la 11 metri. Stivuitoarele telescopice "High Lift" ating până la 17 metri înălțime și pot ridica 3,6 până la 4 tone.
  • „Încărcarea mare”: acestea pot ridica 5,2 până la 7,2 tone și pot ajunge până la 10 metri.
  • Un manipulator telescopic rotativ este un manipulator telescopic în care cabina și brațul telescopic se pot roti 360 °. Utilajul poate sta nemișcat în timp ce cabina și brațul telescopic se rotesc în jurul axei. Deci, aveți nevoie de un utilaj care să fie ușor manevrabilă și cu care să puteți ajunge în locuri greu accesibile? Optați pentru un incarcator telescopic rotativ.

 

Indiferent dacă alegeți un incarcator telescopic rigid sau unul rotativ, ambele sunt usor manevrabile. Un incarcator telescopic are diferite tipuri de direcție. Deci, este o caracteristică unică pe care o are acest utilaj. (vezi imaginea de mai jos):

  1. Direcția roții din față: Rotiți numai roțile din față. Aceasta este cea mai sigură opțiune atunci când sunteți în deplasare cu incarcatorul dvs. telescopic.
  2. Direcție integrală: roțile din față și din spate se rotesc fiecare într-o direcție diferită. Acest tip de direcție asigură cea mai mică rază de virare.
  3. Direcția crabului: cele patru roți se întorc în aceeași direcție, astfel încât manipulatorul telescopic să poată circula lateral. Ideal dacă lucrați în spații mici, deoarece nu este nevoie să faceți rânduri.

manevrare incarcator telescopic

 

AVANTAJELE UNUI ÎNCĂRCĂTOR TELESCOPIC

Un incarcator telescopic poate transporta și deplasa sarcini grele. Puteți să-l utilizați ca stivuitor, platformă de lucru aerian, tractor, încărcător pe roți, mini încărcător sau ca macara folosind diferite atasamente.

Este adesea mai convenabil să folosiți un incarcator telescopic mai degrabă decât alte câteva utilaje. Un incarcator telescopic oferă trei avantaje majore, precum:

  • transportă încărcături grele ridicate și îndepărtate în același timp
  • transporta diferite tipuri de sarcini
  • trage și împinge

 

  1. UN ÎNCĂRCĂTOR TELESCOPIC POATE MIȘCA MATERIALE GRELE 

Datorită brațului extensibil, un incarcator telescopic poate ajunge la mari înălțimi. De exemplu, dacă doriți să ridicați o țiglă de acoperiș, nu este o problemă. Dar ridicarea unui palet întreg necesită un utilaj puternic. Datorită stabilizatorilor săi (picioarele din fața mașinii), un incarcator telescopic este ideal pentru astfel de activități. 

 

IMPORTANȚA STABILIZATORILOR

S-ar putea să vă întrebați pentru ce sunt acești stabilizatori. Cu acești stabilizatori, centrul de greutate al mașinii este mai departe de partea din față a mașinii. Stabilizatorii asigură deplasarea bazei. Aceasta înseamnă că pot fi transportate încărcături mai grele sau că pot fi parcurse distanțe mai mari fără riscul răsturnării.

Acest lucru este prezentat foarte clar în imagine: Centrul de greutate al manipulatorului telescopic (săgeata albastră) ar trebui să rămână în punctul de sprijin din partea din față a mașinii.

În stare normală, fără stabilizatori, roțile din față reprezintă acest punct de susținere (săgeata verde) .Când manipulatorul telescopic ridică sarcini grele, centrul de greutate se deplasează înainte. Cu toate acestea, dacă sarcina este prea grea, ceea ce înseamnă că centrul de greutate este în fața roților, manipulatorul telescopic se va înclina înainte.

De aceea, incarcatorul telescopic este echipat cu stabilizatori. Când acestea sunt extinse, ele reprezintă baza (săgeata roșie). Deoarece centrul de greutate este mai departe de bază - o aripă mai mare - și contragreutatea crește în spatele mașinii, manipulatorul telescopic poate ridica sarcini mai mari.

incarcator telescopic

Cu brațul extensibil al manipulatorului telescopic, forța de ridicare trebuie luată în considerare și atunci când brațul este complet extins. Fizicienii vorbesc despre produsul forței și al brațului. Aceasta înseamnă că, pe măsură ce forța (sarcina) crește, așa cum s-a discutat mai sus, sau chiar pe măsură ce brațul se prelungește, tensiunea crește. Deoarece pe măsură ce brațul devine mai lung, greutatea exercită forță pe o distanță mai mare. De exemplu, puteți ridica 5 kg mai mult dacă țineți obiectul aproape de corp, dar acest lucru devine mult mai dificil dacă încercați să faceți acest lucru cu un braț întins.

Tensiunea crește odată cu creșterea distanței. Stabilizatorii sunt de asemenea utili aici. Acestea fac contragreutatea mai dificilă aducând punctul de sprijin mai înainte, ceea ce înseamnă că manipulatorul telescopic poate lucra cu un braț mai lung sau cu o greutate mai mare.

În imaginea de mai jos puteți vedea că incarcatorul telescopic poate ridica 950 kg cu brațul întins și stabilizatoarele deschise. Fără acești stabilizatori este puterea de ridicare este de 0 kg. Prin urmare, un incarcator telescopic este dezvoltat pentru a ridica sau a reduce sarcinile fără prea mult efort.

ridicare incarcator telescopic

 

  1. UN ÎNCĂRCĂTOR TELESCOPIC POATE RIDICA MAI MULT DE UN PALET

De asemenea, puteți muta persoane sau materiale cu un incarcator telescopic.

Diverse atașamente pot fi montate pe un incarcator telescopic, ceea ce înseamnă că puteți folosi utilajul într-o varietate de moduri.

Furcile sunt atașate standard la un incarcator telescopic pentru a ridica și transporta mărfurile care sunt plasate pe un palet.

De asemenea, puteți atașa un coș pentru a muta oamenii în locuri greu accesibile.

Chiar și obiectele rotunde, cum ar fi baloții de paie, pot fi ridicate cu cleme. De exemplu, această consolă se poate roti și la 360 °.

Puteți lovi pământul cu o lopată. Lopețile vin în diferite dimensiuni.

 

  1. UN ÎNCĂRCĂTOR TELESCOPIC POATE SĂ TRACTEZE ȘI SA ÎMPINGĂ

Aceste aplicații sunt utilizate în principal în agricultură, iar cele mai multe dintre ele sunt tractoare. Pentru aceasta se poate folosi și un incarcator telescopic cu atașamentul potrivit. De exemplu, puteți folosi raclete din cauciuc pentru a curăța zăpada, a nivela solul și chiar a îndepărta murdăria de pe sol.

Toate accesoriile care pot fi montate pe un manipulator telescopic pot fi găsite pe www.utilben.ro.

UTILAJ VERSATIL

Un incarcator telescopic este o fuziune a mai multor utilaje. Când combinați macaraua, tractorul și stivuitorul, veți obține stivuitorul telescopic: un instrument foarte util pentru oricine lucrează în construcții sau agricultură. Cu numeroasele sale avantaje, puteți folosi incarcatorul telescopic în fiecare zi și pentru diferite sarcini.

 

CUM ALEGI UN ÎNCĂRCĂTOR TELESCOPIC POTRIVIT?

Puteți utiliza un incarcator telescopic diferit pentru fiecare sector sau tip de lucru. Desigur, acest lucru depinde de diverși factori.

  • Sector: În ce sector veți folosi manipulatorul telescopic? 
  • Tipul de lucru: Folosiți manipulatorul telescopic sporadic pentru a ridica sarcini mici sau folosiți mașina pentru a ajunge la sarcini grele departe?

Incercati sa determinati acești factori în functie de nevoile dumneavoastra si veti putea alege incarcatorul telescopic potrivit.

Contactați un consultant Utilben chiar acum și veți beneficia de ofertare gratuită în cel mai scurt timp! 0733 040 000. 

Vezi și alte articole:


Contacteaza-ne

De ce servicii aveti nevoie?

Întrebări și răspunsuri

0 Intrebari

    Comentarii 0 Comentarii

    ( Intra in cont pentru a adauga un comentariu. )