campaign-notification campaign-notification

Idee de afacere : Mini excavator

Publicat de 30/09/2020

mini excavator

Vezi ce trebuie sa faci pentru a transforma o idee de afacere intr-o afacere propriu-zisa cu ajutorul unui mini excavator.

La un anumit punct, toata lumea care este forțată să execute lucrări de terasament, mai devreme sau mai târziu ajunge la concluzia că un mini excavator le face cam pe toate mult mai ușor. Dimensiunile mici îi permit să treacă prin locuri înguste și să lucreze în spații unde un tractor sau un excavator nu poate intra. Mini excavatoarele au o putere mare, care poate fi folsită în cazurile în care doriți să evitați multă presiune pe sol sub piste sau roți ale mașinii.

Câți bani trebuie investiți?

Răspunsul la această întrebare depinde foarte mult de marca utilajului, tonajul cât și performanțele acestuia. Majoritatea lucrărilor necesită o adâncime de săpare de la 1,5 m la 2,9 m, asa câ este indicat să cauți un mini excavator care poate săpa la aceste adâncimi.

Un alt criteriu care influențează costul afacerii este dacă mini excavatorul cumpărat este nou sau second hand. Deși un excavator second hand pare o alegere mai ieftină, trebuie să luăm în considerare si costurile care vin cu acesta. Trebuie sa verificăm dacă mini excavatorul nu are orele date înapoi. Un mini excavator funcționează în medie 10000 de ore. Trebuie să îi schimbam filtrele, uleiurile si trebuie să îl verificăm din toate punctele de vedere tehnice, cât și vizuale.

Dacă nu vrem să trecem prin riscul de a cumpăra un miniexcavator second hand și să ni se strice în primele luni, atunci există posibilitatea de a cumpăra unul nou cu 2 ani garanție standard de la Sunward cu prețuri începând de la 11.000 €.

În cât timp ne recuperăm investiția?

Să presupunem că am luat decizia bună și am început cu un mini excavator nou. Asta înseamnă că cel puțin 2 ani nu avem costuri de reparație sau probleme majore, în cazul în care îl folosim corect.

Partea mai grea la început va fi să găsim clienți care să aibă nevoie de serviciile noastre, dar cu timpul acest lucru se rezolvă. Dacă lucrăm 8 ore/zi cu un preț mediu 80lei/oră asta înseamnă că zilnic generăm 640 lei, din asta scâdem costul combustibilului care este in medie la 3-4 l/oră la un miniexcavator de 1.8 t, asta înseamnă un cost de 125-130 lei. La finalul zilei rămânem cu 510 lei în mână. Nu e rău pentru o zi de lucru. Să zicem că lucrăm 20 de zile pe lună a câte 8 ore/zi, la finalul luni avem un profit de 10.200 lei.

În ritumul acesta ne recuperăm banii pe un mini excavator in 6-7 luni de lucru.

Cine operează utilajul?

 

Dacă nu ai o altă afecere pe langă asta, îl poți opera chiar tu, mini excavatorul fiind foarte ușor de operat și de învățat. Iar dacă nu te simți sigur pe tine, există cursuri de atestare prin toată țara care te învață “meserie”.

 

 

Cauți un miniexcavator? Găsești pe SUNWARD o gamă largă la cel mai bun raport calitate-preț. 

Contacteaza-ne

De ce servicii aveti nevoie?

Întrebări și răspunsuri

0 Intrebari

    Comentarii 0 Comentarii

    ( Intra in cont pentru a adauga un comentariu. )