campaign-notification campaign-notification

Tot ce trebuie sa stii despre sararite

Publicat de 24/12/2021

sararite, sararita, deszapezire, inlaturare zapada, sararite zapada, utilaje zapada, utilaje pentru deszapezire, echipamente deszapezire

Te intrebi ce reprezinta o sararita si care sunt beneficiile utilizarii ei? Afla tot ce trebuie sa stii despre sararite si intrebuintarile lor.

Nimic nu va întrece un plug atunci când vine vorba despre deszăpezire. Cu toate acestea, dacă doriți să curățați trotuarul sau carosabilul de zăpadă cât mai bine, veți avea nevoie de o sărăriță.

Sărărițele sunt o componentă esențială a întreținerii drumurilor pe timpul iernii și sunt adesea folosite împreună cu plugurile. Sarea scade punctul de îngheț al apei și, în cele din urmă, previne formarea gheții.

Vă vom prezenta, în cele ce urmează, cum funcționează diferitele tipuri de sărărițe și cum puteți alege sărărița potrivită pentru utilajul / vehiculul dumneavoastră.

Ce sunt sărărițele și cum funcționează

O sărăriță este un atașament folosit pentru a distribui un material solid pe drum. Sărărițele se atașează in spatele unui vehicul sau utilaj și dispersează sarea sau nisipul pe măsură ce vehiculul se deplasează. De obicei, operatorul va folosi clorură de sodiu sub formă de sare solidă. Clorura de calciu, clorura de potasiu și clorura de magneziu, sunt de asemenea, opțiuni foarte bune.

Odată ce o sărăriță este montată pe utilajul/vehiculul purtator, operatorul umple buncărul acesteia cu material antiderapant și o pune în funcțiune. Operatorul reglează cantitatea de material antiderapant care va fi răspândit pe kilometru. Materialul din buncăr este evacuat spre jgheabul de descărcare, iar diiscul rotativ distribuie sarea pe suprafața dorita.

Sărărițele sunt folosite pentru a aplica sare pe drumuri în timpul etapei de degivrare. Degivrarea are loc după ce zăpada și gheața s-au acumulat deja pe diverse suprafețe. Sarea nu este menită să topească zăpada, ci mai degrabă să o împiedice să adere pe trotuar. Poate fi dificil să îndepărtați gheața de pe drumuri fără utilizarea produselor chimice de dezghețare.

În general, veți folosi prima data plugul pentru a înlătura stratul gros de zăpadă și pentru a dizloca puțin gheața înainte de a aplica produsele de dezghețare. Cu toate acestea, ar fi recomandat să răspândiți sare în timp ce ninge, pentru a facilita curățarea ulterioară a gheții și zăpezii cu un plug.

Sarea își pierde eficacitatea pe măsură ce temperaturile scad. De exemplu, la -12ºC, este nevoie de o oră pentru ca sarea să topească un strat de gheață cu grosimea de 3 mm. Vă recomandăm să nu folosiți sare la temperaturi sub -10ºC, deoarece nu se va topi suficient de repede și nu este o soluție rentabilă. Când este prea rece pentru ca sarea să funcționeze, puteți folosi distribuitorul pentru a aplica nisip sau alt material abraziv. Nisipul nu va topi zăpada sau gheața, dar va face suprafețele mai puțin alunecoase. Cel mai bine este să folosiți nisip numai atunci când este necesar, deoarece poate înfunda canalele și șanțurile. Puteți folosi un amestec de sare și nisip în timpul ploii înghețate, spre exemplu, pentru a împiedica spălarea sării. În caz contrar, nu este recomandat să folosiți un amestec, deoarece sarea scade eficiența nisipului.

Tipuri de sărărițe

La fel ca plugurile, sărărițele sunt disponibile în diferite dimensiuni și forme pentru diverse aplicații. Tipurile de distribuitoare a materialului antiderapant includ:

  • Sărărițe de hayon: Sărărițele de hayon au buncăre de mare capacitate și se montează pe partea din spate a unui vehicul. Sărărițele de hayon sunt fiabile și sunt perfecte pentru a menține patul camionului tău deschis.
  • Sărărițe în pat: sărărițele în pat sau cutie V sunt utilizate în mod obișnuit de profesioniști. Aceste tipuri de sărărițe stau în patul unui camion și au diverse părți mobile. Distribuitoarele în pat sunt ideale pentru proiecte mari.
  • Sărărițe tractabile: sărărițele tractabile sunt trase de un vehicul sau de un tractor. Acestea sunt mai bune la acoperirea unei suprafețe mari decât un distribuitor de mers în spate, dar sunt mai puțin precise decât un hayon sau o sărăriță în pat.
  • Sărărițe purtate: o sărăriță purtată arată și funcționează similar cu o roabă și necesită să împingeți buncărul cu un mâner și două roți. Este o alegere excelentă pentru deszăpezirea trotuarelor sau a spațiilor înguste.

Beneficiile utilizării unei sărărițe

  • O sărăriță împiedică gheața să adere pe diferite suprafețe, reducând accidentele. Pentru o îndepărtare optimă a zăpezii, aveți nevoie de o sărăriță pentru a completa activitățile de deszăpezire pe care le realizați cu plugul.
  • Iată mai multe motive pentru care merită să alegeți o sărăriță pentru deszăpezire:
  • Sărărițele sunt versatile: sărărițele au aplicații multiple și vă permit să împrăștiați diverse materiale. De exemplu, puteți folosi același atașament pentru a aplica nisip pe suprafețele acoperite cu zăpadă, la fel cum îl utilizați pentru a înprăștia sare, deci nu trebuie să cumpărați un atașament separat.
  • Economisiți timp și efort: deși puteți aplica sarea manual, această activitate vă va lua mult mai mult timp. Iar dacă aveți de deszăpezit o parcare, un drum sau zona pietonală a unui oraș, sărărița va face treaba mai rapid și eficient.
  • O sărăriță eliberează complet drumul: plugurile nu pot elimina toată zpăpada sau gheața, dar sărărițele pot face acest lucru. Prin urmare, fără sărăriță, veți avea în continuare o parcare sau o alee alunecoasă.
  • Sărărițele sunt o soluție pentru ploaie înghețată: din păcate, nu puteți folosi plugul pentru ploaia înghețată, ceea ce poate fi o problemă. Ploaia înghețată înseamnă un pavaj înghețat care va cauza multiple accidente de mașină și nu numai. O sărăriță vă oferă posibilitatea de a curăța drumurile și în timpul ploii înghețate.

sararita

Sfaturi pentru alegerea unei sărărițe

Dacă locuiți într-o zonă în are iernile își fac simțită prezența, sărărița va deveni cel mai bun prieten. Dar asta nu înseamnă că orice tip de sărăriță va funcționa pentru nevoile dvs. specifice.

Va trebui să luați în considerare diverși factori atunci când alegeți sărărița, cum ar fi dimensiunea vehiculului dvs., suprafața pe care o veți curăța și materialul pe care îl veți folosi.

Asigurați-vă că luați în considerare următoarele:

  • Greutate și dimensiune: dacă alegeți o sărăriță în pat, va trebui să aveți în vedere că o veți plasa în remorca vehiculului, în timp ce o sărăriță hayon va fi montată în spatele utilajului sau autovehiculului. Alegeți o sărăriță pe care utilajul sau vehiculul dvs.o poate transporta în condiții meteorologice nefavorabile.
  • Capacitate: Gândiți-vă la capacitatea de care aveți nevoie pentru zona care urmează a fi deszăpezită. Va trebui să luați în considerare dimensiunea spațiului pe care trebuie să-l curățați de zăpadă. Sărărițele hayon sau în pat sunt ambele opțiuni excelente pentru lucrări de amploare mai mare sau pentru rute comerciale.
  • Utilizare facilă: Alegeți o sărăriță care este ușor de încărcat, atașat și operat, astfel încât să puteți începe să utilizați echipamentul imediat.
  • Durabilitate: O sărăriță trebuie să fie durabilă și rezistentă la coroziune. La fel ca plugul dvs., sărărița este o investiție care ar trebui să vă dureze mulți ani. Merită să acordați prioritate calității, deoarece veți cheltui mai puțin cu piesele de schimb și reparațiile pe termen lung în cazul unei sărărițe calitative.

Aveți nevoie de o soluție eficientă pentru deszăpezire? UtilMAX vă vine în ajutor cu o gamă diversificată de sărărițe care pot fi folosite împreună cu utilajele din flota dvs. Puteți vedea pe site-ul nostru gama de sărărițe UtilMAX.

 

Citeste si alte articole:

 


Contacteaza-ne

De ce servicii aveti nevoie?

Întrebări și răspunsuri

0 Intrebari

    Comentarii 0 Comentarii

    ( Intra in cont pentru a adauga un comentariu. )